December 22 2024 04:49:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jak jsem zrychlil PC
310_cibule
Tak jsem provedl na základě doporučení jednoho maníka na HQ dvě drobné úpravy svého PC a musím říct, že se mi ta moje kraksna docela zrychlila. Podotýkám, že sám o počítačích vím naprosté minimum a je mi jasné, že podstatné většině z vás neříkám nic nového. Ale třeba to někomu pomůže.

1) Tři roky jsem nečistil větrák na CPU a zhruba dva na video kartě. Byly oba strašně zanesené. Ten maník tvrdil, že to může způsobovat zpomalování systému. Mám pocit, že to fakt byl můj případ.

2) Nastavil jsem podle návodu cosi, co ukládá potřebné něco do mezipaměti systému. A pak je to hned po ruce, když to aplikace čili il potřebuje. Prý je na to potřeba alespoň giga RAM, ale radši více a několik giga místa na disku.

Návod:

Kliknout na Tento počítač pravým myšítkem - Vlastnosti - Upřesnit - Nastavení v oddílu Výkon - Záložka Upřesnit - Oddíl Využití paměti zaškrtnout Mezipaměť systému. Pak v oddíle Virtuální paměť dát Změnit - zaškrtnout Velikost určí systém (ale chce to právě ty nejméně tak tři volná giga na disku).

Pokud máte více disků či partitionů, umístěte stránkovací soubor (neboli Swap file) na jiný, než máte systém.

No, a nakonec jsem našel (opět na doporučení kohosi na SimHQ) modifikovaný legendátní driver pro karty s čipem nVidia verze 92.91. Jmenuje se DHzer0point a na mé 6800 GS šlape fakt skvěle. Doporučuji všem, kdo chtějí experimentovat. http://downloads....p?det=1496
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_Blc
Mohl bych se optat, proč je ten driver tak legendární ?
Respektive, pokud ho nainstaluji (NVidia karta 6600), čím bude jiný než jiné drivery??? Zamračený

310_Podrs
313_Blc napsal:
Respektive, pokud ho nainstaluji (NVidia karta 6600), čím bude jiný než jiné drivery??? Zamračený

Asi tím že několika lidem legendárně rozesr... systém Šklebící se

http://www.310raf.com
Bretis
311_BleskovejPodrs napsal:
313_Blc napsal:

Asi tím že několika lidem legendárně rozesr... systém Šklebící se

tak takVyděšený

310_cibule
Tohle je podle řady benchmarků nejlepší driver pro kombinaci ila a 6600 resp. 6800 karty. Ale záleží na spoustě okolností (mj. výrobci karty) a ne každému počítači může sednout.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Hoper
310_cibule napsal:
2) Nastavil jsem podle návodu cosi, co ukládá potřebné něco do mezipaměti systému. A pak je to hned po ruce, když to aplikace čili il potřebuje. Prý je na to potřeba alespoň giga RAM, ale radši více a několik giga místa na disku.

swapovej soubor se doporučuje mít pevnou velikost, jinak ti fragmentuje disk -> zpomaluje PC ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Hoper napsal:
swapovej soubor se doporučuje mít pevnou velikost, jinak ti fragmentuje disk -> zpomaluje PC Mrknutí

asi jo. taky jsem to vždycky tak četl, nicméně ten chlápek tvrdí opak. Prodávám, jak jsem koupil.

313_Blc
310_cibule napsal:
Tohle je podle řady benchmarků nejlepší driver pro kombinaci ila a 6600 resp. 6800 karty. Ale záleží na spoustě okolností (mj. výrobci karty) a ne každému počítači může sednout.

Díky za info ... testnu

Maxxis
a proc tam davat pro "mezipamet systemu"? tu virtualku nechapu, snad pro programy spuetene uživatelem

310_cibule
Tohle píše na SimHQ člověk, který si říká Gagarin. Pár lidí tam hlasí, že jim to pomohlo. Proč? Tak o tom vím datla.

http://www.simhq....4;t=007541

WT_Peci
Cibule, ty máš ve svým kompu nějakýho permoníka - záškodníka? Vyděšený Já jsem ještě neviděl, že by od tebe fungoval url odkaz... a jak tak na to koukám, žádnou chybu tam nevidím, nechápu...Zamračený jsou to věci mezi nebem a zemí... a úplně nejhorší jsou trpajzlíci...Šklebící se

WT_Horrido
Doporucuji prostudovat tuto zajimavou stranku http://mywebpages...Myths.html
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
WT_Peci napsal:
Cibule, ty máš ve svým kompu nějakýho permoníka - záškodníka? Vyděšený Já jsem ještě neviděl, že by od tebe fungoval url odkaz... a jak tak na to koukám, žádnou chybu tam nevidím, nechápu...Zamračený jsou to věci mezi nebem a zemí... a úplně nejhorší jsou trpajzlíci...Šklebící se

ale jo, některý fungujou. Podle mého pozorování tohle dělají jen velmi dlouhé url. S nima maj trpajzlící nejvíc práce.

310_cibule
WT_Horrido napsal:

moc zajímavé. už to studuju.

310_cibule
WT_Horrido napsal:

Horrido, znamená to, že tedy nemám mít swap file na jiným partitionu než systém, když mám jen jeden HD? Jsem lama, proto se tak blbě ptám.

Tajpan
Tak hodina pravdy nastala Cibule. Ak by sme sa už nevideli, tak dúfam páni , že viete postup. Pre istotu: Cibuli najprv očistíme, vykúpeme vo vode, nasekáme, pokrájame a usmažime. A potom ... VyděšenýMrknutíÚsměv

WT_Horrido
310_cibule napsal:
WT_Horrido napsal:

Horrido, znamená to, že tedy nemám mít swap file na jiným partitionu než systém, když mám jen jeden HD? Jsem lama, proto se tak blbě ptám.

Ano, to znamena ze pokud mas jeden fyzicky disk, tak to opravdu nema zadny prinos, naopak.
A co se tyce prepinatka "Mezipaměť systému" tak to je Large System Cache.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

rudidlo
WT_Horrido napsal:

S některými body se dá polemizovat, odkazy občas vypadají jako reklama na konkrétní produkt, ale s většinou věcí co tam jsou popsány souhlasím.

http://silicon-remarks.blogspot.com
313_123
Tajpan napsal:
Tak hodina pravdy nastala Cibule. Ak by sme sa už nevideli, tak dúfam páni , že viete postup. Pre istotu: Cibuli najprv očistíme, vykúpeme vo vode, nasekáme, pokrájame a usmažime. A potom ... VyděšenýMrknutíÚsměv

proč kúpat Úsměv

57MH_Zvire
310_cibule napsal:
WT_Horrido napsal:

No to je asi takhle. Zrychlení systému přesunutím Swap File funguje pouze v momentě, kdy ho přesuneš na jiný FYZICKÝ HDD. Pak z jednoho HDD čte a na jiný odkládá do Swapu. Tím pádem se ti o jeden HDD nervou dva procesy. V podstatě jde o to, že když se jeden proces snaží číst a druhý se snaží zapisovat na stejném HDD, tak se porvou o hlavičky a ve výsledku jsou oba procesy zpomalené. Proto jsou PC s málo paměti tak pomalé. Může za to to, že HDD načte data, CPU je zpracuje a protože je nemá kam odložit, tak je zase zapíše zpět na HDD a pak teprve může číst nová. Když máš hodně paměti, tak HDD načte data, CPU je zpracuje a odloží do paměti a HDD mězitím načte další data. Tím se celý systém hodně urychlí.

Co se týče Swap File a fragmentovanosti HDD, tak je to asi takhle:
(oni asi teď budou někteří lidi družkovat a pRudit, ale je to odzkoušeno několika letou praxí)

- HDD je dobré mít pokud možno v NTFS. Je stabilnější, hodně vydrží a fámy o rychlosti FAT 32 jsou pěkná blbost. Od velikosti 32 GB už musí používat větší bloky a tím je pomalejší. Taky dochází při pohybu dat k brutální fragmentaci způsobené zastaralou technologií FAT 32.

- Hned po instalaci OS je dobré ručně vypnout Swap a najet do Nouzového režimu. Pomocí OO Defrag provést defragmentaci na volbu ACES a jakmile se provede, najet do standartního režimu. Potom v OS nastavit Swap File na Vlastní velikost a nastavit 3000 - 3000 MB. Tím se na HDD vytvoří jednolitý soubor o velikosti 3 GB a s tím už se nebude hýbat. Tím pádem odkládáním na HDD nedochází k fragmentování Swap souboru a tím i zpomalením odkládání dat.

Dá se to udělat i později, ale je to lepší po instalaci, protože Defrag nažene data do středu plotny a Swap File se vytvoří tamtéž, neboli v místě, kde je nejlepší kompromis mezi přístupovou dobou a rychlostí čtení.

airspace.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,119,392 návštěv