October 20 2025 19:49:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Zpomalený Il 2
Nanao
Milý kolegové, stala se mi taková nepříjemná věc.Po přeinstalování počítače-jsou tam Win XP-jsem nainstaloval Sturmovika-zatím tedy jen FB a Ace expansion a funguje to neskutečně pomalu, pouze trhaně, zoufalství. Když jsem tohle absolvoval před cca rokem a půl, všechno bylo OK a hned všechno fungovalo, jak má. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo hypotézu co se stalo a co stím? Díky zdraví Nanao.

Bretis
tak jeste doinstaluj ovladace na grafikuMrknutí

Nanao
OK, byl bys schopen poradit jaké?Mám AMD Athlon XP 2200+, Radeon 9100, 512 MB RAM, 1,80 GHz. Za případné doporučení na zlepšení také vítám. Díky,

Lavo
Naistaluj si ATI Catalyst 5.9 XT od Warcatov . Niekde som ich aj upol .Prehladaj forum . Mrknutí Ak nie posli PM upnem ich este raz ...
Upravil/a Lavo dne 30-10-2006 10:06

Nanao
Díky za doporučení, pochopil jsem to správně, že zrovna tenhle typ doporučuješ? Objevil jsem někde na i-netu ještě nějaké, co mají číslo 6. a něco dál. Zdraví Ondřej

Lavo
Seriu 6.xx ti netreba , tie su vyrazne zemerane na podporu serie X1xx Radeonov a na podporu Crossfire...neprinesu ti toho vela , nakolko Il-2 je pomerne stara hra a drivery direct pre nu sa uz nemoduju...5.9 XT sa stale javi ako the Best Úsměv

WT_Flan
Pripajam sa. Warcat 5.9XT z tweakrus.com...Mrknutí

Nanao
Díky za pomoc. Ještě mám jeden dotaz. Podařilo se mi na i-netu najít ovladače ATI catalyst 5.9, nebylo tam ovšem za tím XT. Má to nějaký význam? Ono se mi totiž 5.9 s XT za tím nějak nopodařilo najít ani na tweakrus.com. Zdraví Ondřej

CW_boZZda
Doporučuji tuhle stránku. Dozvíš se tam i co máš nastavit. Když jsme měl podobnou kartu tak jdině tohle mi pomohlo. A spoustě lidí taky!
http://ilradeon.w...

Rozhodně vyzkoušej obě varianty: tu na http://ilradeon.wz.cz/ i s ovladači 5.9XT

Potom napišVyděšený

http://www.czechwings.com/
rudidlo
Nanao, zazálohuj svůj conf.ini a nastav tyto hodnoty v sekci OpenGL:
Měl jsem je nastaveny na úplně stejné kartě.

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=1
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=1
TexFlags.UsePaletteExt=1
TexFlags.TexAnisotropicExt=0
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=0

Shadows=0
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=2

Sky=1
Forest=0
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

ForceShaders1x=0
Water=0
Effects=0

http://silicon-remarks.blogspot.com
CW_boZZda
myslis, ze mu to bude stihat?
LandDetails=2?
LandGeom=2?
TexLandQual=3?

Určitě se taky podívej v ovladačích, abys to měl nastaveno jako na těch stránkách ilradeon.wz.cz
Jde hlavně o AntiAlising,...

http://www.czechwings.com/
rudidlo
Antialiasing jsem měl v ovladačích default.
Používal jsem warcats 5.9 XT a stíhalo to naprosto v pohodě.

http://silicon-remarks.blogspot.com
Nanao
Dřív na stejném počítači mi to taky fungovalo v pohodě. Ještě jsem se chtěl zeptat, co tam znamenají ta písmena XT. Našel jsem catalyst na i-netu a jmenuje se to pouze 5.9, nainstaloval a trochu zkoušel-zamrzlo to. Tak se dnes večer budu inspirovat vašimi radami a odkazy a budu štelovat. Zdraví Ondřej

Lavo
Ondrej , Ati driveri treba instalovat nacisto !!! Vsetko co ma vo Win ATI prec .Restart . Nechat Win , aby zaviedol sam driver . Potom instal . Restart . Ten driver mal totiz dva typy a to PRO-pre starsie karty a XT-seria Xxx Radeonov . Preto to XT . Mrzne to - tak tam kopni posledne DX 9.0c . K odinstalovaniu ovladaca ATI pouzi Driver cleaner najdes ho tu http://www.driver...sional.php . Verzia Pro ti staci...

CR_PETRAS
Přidám se s dotazem.Co karta ATI X700 Pro PCI-e.

Včera jsem testnul kompa 3D Markem 05 .... výsledek 3270 bodů.
Nainstaloval jsem nejnovější Catalysty a juk ...............2700 bodů. Smutný

Asi je někde chyba.

Je tedy lepší použít ovladače z období vzniku karty,než ty nové ????? Zamračený

Díky za radu.Člověk přeci jen nemůže vědět všechno Smutný

http://avionika.webpark.cz
WT_Flan
Nanao napsal:
Díky za pomoc. Ještě mám jeden dotaz. Podařilo se mi na i-netu najít ovladače ATI catalyst 5.9, nebylo tam ovšem za tím XT. Má to nějaký význam? Ono se mi totiž 5.9 s XT za tím nějak nopodařilo najít ani na tweakrus.com. Zdraví Ondřej

Chmmm, ono vlastne...

Je fakt, ze ty 5.9XT na tweakrus uz asi nevisi. Jenze ono prave jde o to,aby to byly tyhle warcat drivery od tutoho borce...LAvo je onehda nekam uploudoval pro Bozzdi tusim. Panove, visi jeste nekde ???

XT jsou zdimane Radeony a podle toho aj tedy ovladace. Ten typek na tweakrus je doporucoval aj pro ne-XT Radeony, ja je sosl a dodnes pouzivam na svem zcela nouixte R 9800PRO :-)

Lavo
CR_PETRAS napsal:
Je tedy lepší použít ovladače z období vzniku karty,než ty nové ????? Zamračený

To je tazka otazka . Na kazdom systeme sa driver chova inak.A tie 5.9XT maju famoznu vlastnost , ze funguju na vsetkom takmer rovnako. A to som aj Liptowom tych driverov oskusal naozaj dost . Niektore boli rychlejsie , ale mali chyby v obraze , ine mali krasny obraz a boli pomale , niektore nestabilne . Synteticke testy ako 3Dmark ma nezaujimaju pretoze klamu...testuj na hrach a hraj , rob vela uloh , pustaj do toho muziku .Ak to pojde a ty budes spokojny , nasiel si si svoj driver . Na vlastne riziko podotykam....ale k X700 by som asi najnovsie Catalysty nedal , v tych je podpora len najnovsich tytulov , ktore aj tak pojdu na starsich , len nie tak super . Spokojnost je velmi subjektivny pocit .Napr. ja mam radsej krasny obraz ako OBROVSKE FPS , ktore aj tak neprekroci refresh monitora....Úsměv

WT_Flan
Taky se mi nechce uz novejsi Cat. ladovat na meho Radka. Prave od dob testu driveru Letkou 13 jsem zustal u tutech 5.9XT. IL svisti ve srovnanim s cimkoliv predtim paradne a nevim dodnes o veci, hre, pro kterou by tuty warcats byly nejak potizisticke...

Nanao
Lavo napsal:
Ondrej , Ati driveri treba instalovat nacisto !!! Vsetko co ma vo Win ATI prec .Restart . Nechat Win , aby zaviedol sam driver . Potom instal . Restart . Ten driver mal totiz dva typy a to PRO-pre starsie karty a XT-seria Xxx Radeonov . Preto to XT . Mrzne to - tak tam kopni posledne DX 9.0c . K odinstalovaniu ovladaca ATI pouzi Driver cleaner najdes ho tu http://www.driver...sional.php . Verzia Pro ti staci...

Moc to s počítačema neumím, takže jsem stáhl drivecleaner a zadal do toho vyhledávacího okénka ATI.Chvíli se něco dělo. Pak jsem se rozhlídl a zjistil, že v adresáři ATI na C disku něco zbylo, tak jsem to nechal odinstalovat. Tak jsem se nejspíš zbavil těch catalyst 5.9 bez přípony XT. Rozházelo mi to rozlišení obrazovky-všechny ikony byly obrovské-to se mi podařilo napravit.
Snažil jsem se pak někde najít ty uploady, jak jsi o nich psal-doufám, že správně na FTP. To se mi naprosto nezdařilo-tedy popravdě ani se tam připojit. Mohl bych poprosit o odkaz na stažení toho 5.9.XT? Chtěl bych je zkusit zkombinovat s tím Rudidlovým nastavením.
A ještě prosím Tě k čemu ten direct X 9.0c? Já myslel, že Il je lepší spouštět s open GL.
Díky Ondřej

CR_PETRAS
Tak jsem zkusil Warcats 6.9 a zatím pohoda.

I v tom 3D Maxu 05 je teď nejlepší skóre.A ve hrách spokojenost,necuká a obraz taky celkem pěknej.V ilu mám FPS tak kolem 40....jsem spokojen Mrknutí

Ale přeci jen se juknu po těch 5.9 XT . Úsměv

http://avionika.webpark.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,318,536 návštěv