November 22 2024 08:44:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Komp na hubu upadnuty...
WT_Flan
Nevim jestli nasledujici patri do SW, nebo HW sekce...protoze na to ziram s vytrestenyma ocima...

Zapnete takhle v sobotu brzky po ranu tesne po desate kremikoveho drahouse a on se vam sekne tesne pred dokoncenim bootu...Uz je na plose, ale ejhle, je zakousnutej.
Restart natvrdo, tentokrat nabehne, ale uz u nabihajicich sluzeb se pta k jakemu programu ten a ten *.lnk patri....Na plose se skvi prazdne ikony, prevazne beloskvouci s takovym tim nic nerikajicim obrazkem...A zadna nereaguje. Hodi leda dotaz "a k jakemu programu, ze mam lezt ? Najdes si ho sam, nebo web sluzba ?"

Zjistuji, ze nektere aplikace takto jdou spustit ( po rucnim prirazeni aplikace ), nektere ne. 90% linku v bedne nejede...Chces videt event log ? Nezajem, nespojim te. Chces pustit pres radek regedit ? Ha ha ha, mas smulu Nejede skoro nic...Spustit nejaky setup z mechaniky ? Taky ne...

Checkdisk rika, ze je vse v poradku, antivir test ok, Spybot test ok, ad-aware test ok...
Restore point jde (pote co ho pracne donutim spustit se ), nicmene ikony co se tvari, ze jsou v poradku stejne nefunguji...

Tak tohle jsem jeste nevidel. Ja mam obavu, ze ono to nebude chtit mluvit ani s Wokennim CD.

LesniHU
Nespustil ti nekdo na FATce s dlouhyma nazvama neco typu dosoveho speeddisku? To potom ty dlouhy nazvy zrusi a necha jen ty ...~1, takze windowsy +-fungujou (vetsina jejich souboru je pojmenovana kratce), ale jako celek je to v haji.

WT_Flan
LesniHU napsal:
Nespustil ti nekdo na FATce s dlouhyma nazvama neco typu dosoveho speeddisku? To potom ty dlouhy nazvy zrusi a necha jen ty ...~1, takze windowsy +-fungujou (vetsina jejich souboru je pojmenovana kratce), ale jako celek je to v haji.

Kruci...to mi neco rika. Ted si boha nevzpomenu, ale jak ctu "spustilo se neco dosovskeho..." tak mam dojem, ze onehda pri spousteni cehosi....sakra co to bylo....prolitl pred ocima na monitoru dosradek. Nevenoval jsem tomu pozornost, jen mi to zarazilo...:confused:

LesniHU
To nemusi nic znamenat, ja tu mam taky spoustu programu v prikazove radce, a navic pokud uz windowsy bezi, tak zadnym programum takhle kazit disk nedovoli (muselo by se to stat pred startem windows nebo v nekterych z tech safebootu). Podivej se tak obecne po disku, hlavne na nefungujici programy, jestli nazvy jejich souboru nevypadaji podezrele orezane. Pokud ne, asi musis hledat jinde, ale nenapada me, kde.

A jeste neco me ted napadlo - zkusit spustit kontrolu chyb daneho disku a zazalohovat dulezita data.

WT_Flan
Kontrola chyb rika 0...

Kdyz cucim na targets vsech moznych *.lnk je tam casto jeste za exacem lomitko s jednim pismenen, cesty sedi...

AH_Cutora
Muze to byt cokoli. Od zaskodnickeho zasahu viru, pres uzivatelskou chybu pod uctem admina, po HW zavadu.

Pokud je podezreni na HW, tak bych asi postupoval nasledovne.
1) kontrola vsechksand a konektoru zda jsou dotlacene
2) vyfoukat prach
3) kontrola ventilatoru na CPU, zda se toci, zda je chladic podmazany
4) kontrola RAM. Program memtest je dost dobry, nechat projit nekolik kompletnich pruchodu (aspon 4)
5) nabootrovat v nouzovem rezimu a tam se kouknout do EventLogu, prohnat checkdiskem a dalsimi nastroji na kontrolu disku.

A kdyz stale nic nenalezeno, nejvyssi cas reinstalovat wokna a pokud to bude zase blbnout, navstivit servis.

WT_Flan
Diky panove moc obema.

Netusim zda mam byt podezrivavy na HW pruser...

1) kontrola "tesnosti" provedena odpoledne
2) "vyluxovano" odpoledne, delam to celkem pravidelne, takze bedna zevnitr nebyla zadnej uberhnuj, vizualne jsem pruser nebo neco podozriveho nezjistil
3) ventilatory checknuty , bezi jak maji
4) Memtest zkusim
5) safe mod me doufam do event logu pusti...i kdyz uz jsem v nem vlastne byl. Same info, zadna ruda chyba. Z tech info jsem gogo, nepoznam pruser, checkdisk dvakrat probehl, vzdy ok.
6) Na reinstall se chystam, patlam zalohy. Jenze...cokoliv na CD co jsem zkousel je taky program a chova se to stejne jako veci v bedne. Komp nereaguje, nechce si nechat nalinkovat rucne spusteni...tak jsem zvedavej jestli nebude zarputile ignorovat i wokenni CD.

313_OTU_oblak
hmmm...co safe mod????
bude to znit divne ale mne tohle udelal na pracovni masine kdyz jsem tam chtel dat trial verzi nodu 32....tak jsem ho v safe modu smazal a funguje vse jak ma.....jak pises, najelo to na plochu a bylo to tvrde....neinstaloval jsi neco??cokoliv...

AH_Cutora
Jeste me napada jedna vec, kdyz si se zminil o CD. Jednou jsem mel vadnou CD mechaniku. A projevovalo se to tak podivne, ze zdanlive cetla OK, ale pri instalaci SW neco nekde obcas blbe precetla, soft se tvaril OK (nezahlasil chybu cteni ani behu), ale zboril mi widle podobne jako tobe. Byl to tehdy nejakej uzivatelskej program kterej nemel se systemem nic spolecneho. Widle pak nesli nainstalovat, chovalo se to uplne stejne a prisel jsem na to az v linuxu, protoze RH8.0 pouziva pred instalaci MD5checksum CDcka. Tak tam me to vynadalo, ze mu nesedi kontrolni soucty toho co z disku precetl a toho co by tam melo byt... Az to me upozornilo kde by to mohlobyt. Po vymene CD ROM se scot zacal zase chovat zcela normalne a bezel pak jeste 2 roky nez jsem ho vyradil jako totalne zastaraly.

Ale to byla tak extravagantni zavada (spis svymi projevy, CD/DVD mechaniky odchazi docela pravidelne po 2-3 letech, ale je to obvykle nezvratne jasne a prukazne ze je to mechanika), ze teda nevim jestli je realna pravdepodobnost, ze se to nekomu v mem okoli zopakuje.

Ale takovejhle coby kdyby historek by mohlo byt ...

Spis si pozvi nekoho kdo se vyzna v hlaseni toho eventlogu at ti to skoukne. Jo a nezapomen na tem memtest.
Upravil/a AH_Cutora dne 13-08-2006 10:31

LesniHU
AH_Cutora napsal:
...
Ale to byla tak extravagantni zavada (spis svymi projevy, CD/DVD mechaniky odchazi docela pravidelne po 2-3 letech, ale je to obvykle nezvratne jasne a prukazne ze je to mechanika), ze teda nevim jestli je realna pravdepodobnost, ze se to nekomu v mem okoli zopakuje.
Neco takoveho se mi stalo :-). Prepojil jsem na chvili cdromku na kabel k harddisku, ktery bezel na vyssim pio/udma, nez cdromka zvladala. Vsechno vypadalo bez problemu, nikde zadne chybove hlaseni, jenom z cdromky pri cteni lezly uplny blbosti.

WT_Flan
Memtest se nespusti. On proste nekomunikuje s programy. Jeste tak kdyz nalinkuju nejaky *.lnk rucne k programu, ale memtest, jak se neinstali, tak ho ignoruje....Naštvaný

1stCL_SaBot
WT_Flan napsal:
Memtest se nespusti. On proste nekomunikuje s programy. Jeste tak kdyz nalinkuju nejaky *.lnk rucne k programu, ale memtest, jak se neinstali, tak ho ignoruje....Naštvaný

je to bootovaci programek

WT_Flan
Aha. :rol: Diky. Repair Woken se kousal nekde ve 2/3 , jedu cisty instal...
Upravil/a WT_Flan dne 13-08-2006 14:45

57MH_Zvire
Hele Flane, jestli se ti posunuly linky na HDD, tak máš něco hodně špatně. Nemáš náhodou HDD na FAT32??? FAT32 je docela nestabilní a podobné věci docela často dělá. Každopádně vedle toho MEMTESTu bych otestoval pořádně i HDD. Jkyž se ti to stalo jednou, může se ti to stát znova ani nemrkneš.

airspace.cz
WT_Flan
No, ze bych mel HaDR, nebo jeho kus na FAT32....chmmmm, to bych vedel. Normalne NTFS...
Do vecera vsechno znova poinstaluju a nez zacnu HDR plnit vecma zkusim od Seagate sosnout nejakou diagnozu ( chkdsk hlasi vse ok ) a asi na noc pustim memtest.

Jo jeste : Vcera v noci jsem jeste jednou projizdel antivirem komp v nouzaku a nestacil jsem se divit, hlasil v sys32 zmeny na kernellu, shell a useru....Takze neco hodne brutalniho...

Slovy klasika :"To se musi stat zrovna me ! Ja takovej opatrnej..."
Upravil/a WT_Flan dne 13-08-2006 17:11

57MH_Zvire
To se ti stává, protože seš opatrnej. :0))) Já mám doma jenom antivir a jsem v pohodě.

airspace.cz
mha
57MH_Zvire napsal:
To se ti stává, protože seš opatrnej. :0))) Já mám doma jenom antivir a jsem v pohodě.

Kamikaze styl.... Šklebící se Mrknutí
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

57MH_Zvire
To není Kamikaze (Nepoužívejte to slovo. Je to blbost). Já mám před komplem Barikádu. Šklebící se

airspace.cz
312_Karl
kluci a holky mam trable. vcera vecer mi zniceho nic prestal doma fungovat internet. dal jsem nekolikrat restart - nic. Projel jsem to spywarama, antivirem.. nic. (pozn. manzelka na svym notebooku mezitim vesele internetovala)
Pripojeni mame wifku a jsme pichli na ovisLink oba dva. evidentne problem jenom u me.

Dneska jsem to testoval vsim moznym a
a ) pingnu cokoliv
b ) tracert funguje a dostanu se vsude
c ) Firefox, ICQ, IE, aktualizace antiviru proste nic nereaguje a nespojuje se
d) firewall ON\OFF nema vliv

jediny co by to mohlo zpusobit je to, ze jsem vcera spustil TuneUP utilities, par veci prenastavil a resnul. Dneska jsem to pomoci funkce undo vratil do puvodniho stavu avsak problem trva...
nastaveni IP, DNS jsem kontroloval - v poradku.

funkci <navrat zpet> ve WIN nemam aktivni, takze smolik

nejaky napad, kde to mohlo shnit?

na reinstall (zatim) neslysim Úsměv

EDIT: debilni smajly
Upravil/a 312_Karl dne 27-11-2006 21:05

www.312raf.com
1stCL_SaBot
asi to nepomuze, ale za zkousku to stat muze
spust msconfig a Spustit fuknci obnoveni systemu

tam si zvolit nejaky datum pred problemem.
sem tam to pomuze.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,225 návštěv