Tak se mi po pár (cca deseti) letech podařilo dostat do mého nového bydliště internet. Hned jsem si musel oťukat co a jak. A výsledek se brzy dostavil. Absolutně jsem netušil, co mám proboha dělat. Ač ostřílený LANař neboli Lokállista jsem tušil, co mám očekávat, ale v adresách, portech, TemaSpeeku, HyperLoby a spol. jsem se dokonale ztratil. Po pár hodinách ladění nově nainstlovaného PC, rozjíždění drobností jako je TIR, X52, pilování profilu (Na tomto místě bych chtěl poděkovat Kyzovi a Bukinovi za nepřekonatelné a velmi potřebné rady. Díky hoši. Nezapomeneme.... :tup: ) jsem se konečně vydal do vod Online Šturmovika. Byl to šok. Nejdřív jsem nemohl najít někoho, koho bych aspoň podle nicku znal. Pak jsem zahlédl pár známých volaček a tak jsem tam vlezl. Nevím jestli Czechwar_DFS bylo to pravé ořechové na první sólo, ale když už jsem tam byl..... Nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopil, co se tam vlastně děje. Pak mi dlouho rvalo, než jsem se ropzhodl, v čem bych měl letět. Nakonec jsem si vybral a hurá na dráhu. Počasí bylo nic moc. Posádka serveru byla celkem komunikativní, takže jsem se docela rychle dostal do vzduchu. Hrozně to házelo, ale letiště bylo docela přehledné a provoz pomalu nebyl. Chvilku jsem se potácel kolem letiště a rozkoukával jsem se na mapě. Během chvilky jsem se ztratil, tak jsem radši začal pokukovat, co se děje kolem mě. A ejhle, sotva jsem se rozhlédl, už jsem uskakoval před něčím rychlým a dvoumotorovým, co probzučelo hodně blízko mě. Tak jsem se rozhodl, že nahoře to bude mnohem lepší. Tedy, hurá nad mraky. Jak sem se dostal do slunce, tak jsem se jal studovat mapu, že bych se našel. No nakonec jsem se rozhodl, že skusím najít to jezero, co zabírá třetinu mapy. To by se mohlo povést. Celou cestu k vodě jsem se snažil koukat, jestli někoho neuvidím, ale nikde nikdo. Nakonec jsem jezero našel, ale ostrov uprostřed ne. Tedy domů. Sjel jsem pod mraky a jal se hledat letiště. Server se mnou nějak nekomunikoval, pořád mi říkal že opravdu neví, kde jsem. Po pár vtipných průpovídkách od červených mi bylo porazeno, že musím zapnout čmoudíky, aby mi server něco řekl. Tak jsem se rozhlédl, nikde nikdo, pustím čmoudíky, zetpám se serveru a ejhle, byl jsem 15 km od letiště. Takže hurá domů. U letiště jsem si rožnul pozičky, hned mě byl někdo okouknout a po velmi zkráceném okruhu jsem to šel posadit. No povedlo se mi krásné přistání, akorát jsem to na konci přetáhl a ulomil jsem co jsem mohl. To už žena volala, že musíme jít něco zařídit, tak jsem to zapích a pryč.
Druhý pokus byl mnohem zajímavější. To jsem vlezl na server, kde byla mapa z mého oblíbeného a prosluněného Pacifiku. Tak jsem hupnul do A6M5a a šel se podívat, vo co go. Na můj dotaz nikdo neodpověděl, ač lidí bylo přítomno hodně. To mě teda docela jako zarazilo. Styďte se. Po příletu na místo spousty flaků a trasírek jsem akorát viděl, jak jeden modrý padá s kouřem. Tak jsem se vrhnul po "našem" do boje. Po chvilkovém motání se v trasírkách a s třema červenejma jsem jednoho sundal (tuším že P-39) jednoho snad poškodil (P-40), ale ta P-38 mi fakt neudělala dobře. Ještě se k ní přidala jedna P-40 a ještě možná někdo, ale to už jsem nedal. Jak nesestřelím, tak neulítnu. Ale rval jsem se do posledního zhasnutí v kabině a ač letadlo značně poškozené, neskočil jsem! (Bylo to nízko.....) O dalších dvou letech bych se nerad rozšiřoval. Nejdřív mě na zemi znehybnila P-38 s hořícím motorem a pak jsem nějak nezvládl start s Kikinou. Ki-84 v Online nějak divně skáče. Nějak ji už nemám v ruce. No v třetím letu jsem vykřikl, že bych bral spolupráci a jeden odvážlivec se ozval. Po chvilce hledání a uhýbání (ještě ty siluety nějak nemám v oku... ) jsem se vydali ve velmi volné formaci nad nepřátelské letiště. Ihned po příletu jsem si všiml, jak jedna potvora emerická pronásleduje našeho, tak jsem ho trošku osprejoval, ale našeho jsem už nezachránil. Ale jak jsem si všiml, tak ani ten emeričan to nerozchodil. Pak tam začalo být docela horko. Začal jsem nějak lagovat, chvilkama jsem neviděl, kam letím, sesypali se na mě nepřátelé, tak jsem z posledních sil pokropil stojánku. Jeden dvoumotorák jsem zničil a do druhého jsem to narval. Zemřel jsem se ctí v duchu prohrávajícího Japonska....
V dalším letu jsem se jal čistit naše letiště, páč jich tam bylo nějak moc červenejch. No..... výsledek se brzy dostavil. Vzali jsme si tam dva na mušku jednu A-20... a jak jsem byl tak pěkně rozparáděnej a měl jsem z výhledu skupinu fotek, tak jsem to do něho narval. A to už neunesl server a vyhodil mě. To teda nevím proč. Celou dobu jsem se choval podle nejlepších tradic samurajů. Boje jsem se nebál a bojoval jsem do posledního dechu. To je nějakej divnej server.... Měli by s ním něco udělat ti s tou předponou AH_
No zejtra malujem, tak když se dožiju večera, "tak tam máte pár hurikánú pánové!" (Skála)
Budu si muset akorát najít průvodce a v těch větších závarech slepeckého psa. No ale už se na vás těším fešáci a fešačky.
A vis jak dlouho jsme te v tech P38 s Entym nahaneli a snazili se nez jsme te konecne dostali? Jsem pak byl prekvapenej zes to byl ty, jsem mel zafixovano, ze nemas net ...
AH_Cutora napsal:
A vis jak dlouho jsme te v tech P38 s Entym nahaneli a snazili se nez jsme te konecne dostali? Jsem pak byl prekvapenej zes to byl ty, jsem mel zafixovano, ze nemas net ...
Takze vitej
Už mám. To byl můj první den. V Zeru a jejich klonech jsem docela doma. Hrozně mě potěšilo, že jsem našel mapu Pacifiku. To se snad nikde nelítá.
Náhodou předvčerejší Barma 1943 na WT byla opět ten pravý masomlejn, Spitfire a P38J vs A6M5 je zajímavá a dost neobvyklá planesetová kombinace.
WT tedˇdlouho nejely, po eskapádě z virtuální válkou se tento server vrátil k osvědčeným starým mapám, takže dostupný počet pacifických map se díkytomu na české scéně zvětšil.
Nechápu proč tak málo serverů se věnuje Pacifikckému konfliktu.
Mno tak tu máme den druhý. Zatím docela nic moc. Na AH se tradičně moc nemluví. A když tak někdo něco napíše, tak anglicky. Takže tak trošku nic. Akorát jsem poněkud hodně zmaten. V popisu mise jsem si přečetl, že mám zabránit vylodění a zničit nějaké lodě. Tak jsem si hodil na Mezka 500 kg pumu a jal se hledat lodě. Nejdřív jsem našel bitevníky a tam jsem se zbavil nákladu a když jsem se vracel, tak jsem našel přepravní konvoj. Začalo tam po mě střílet co se dalo a najednou jsem zahlédl IL2. Tak jsem se po něm začal točit, že si na něho vystřelím a zhaslo se mi v kabině. V druhém letu jsem si vybral za cíl jednotky vyloděné na pobřeží. Chrání je tam čtyři AAA. Jak jsem se na ně rovnal, tak mě postřelili a akorát jsem odhodil do druhá poloviny skupiny bombu a o kousek dál se zaryl do země. Bomba něco zničila, ale server najednou začal hlásit nějaké zmatené hlášky že prý modří mají mínus nějaké tanky a kdesi cosi, míso toho aby mě pochválil, že jsem zničil něco červeným. Tak já tomu nějak nerozumím. Nějak najivně jsem předpokládal, že když to po mě střílí, tak to bude nepřítel. No tak to asi není pravda. :confused: V dalším letu jsem si vzak 190 A4 a letěl jsem se kouknout po nějakém vzdušném cíli. Nejdřív jsem chvilku hlídkoval a pozoroval Junkerse, jak omylem ničí německé lodě a hledal co bych sundal. Když se dlouho nic neobjevovalo, tak jsem se letěl podívat na nepřátelské letiště. No... už to asi neudělám. Jednak mě tam vyškolil kýsi Jak a pak mě zase vyhodil server. Co se mu udělal????
Mno... ještě to skusím večer. Uvidím, co se zadaří. Ale leze mi to na nervy. Nikde nikdo koho znám, furt mě to od někud vyhazuje a když chci skusit něco jiného, tak mě to tam nepustí.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 22-07-2006 19:15
Tak tu máme pokračování druhého dne. Na druhý pokus jsem se připojil na WT server a řeknu vám, mají tam teď děsnou kosu. Každopádně jsem začal pronikat do tajů vyšší pilotáže. Jenom se nějak nedokážu dostat celej domů... teda aspoň letadlo. Každopádně jsem si moc hezky zalítal. Díky kluci. Bylo to fakt dobrý. I ty čtyři sestřely. (Tímto bych se chtěl omluvit jednomu chudákovi. Já si fakt myslel, že ty konce křídel jsou zakulacený. Sem si prostě vybral to špatný z těch dvou možností.) Zjistil jsem dnes pár zajímavých věcí. Dora není dobrý letadlo na odolání dvoum pětadvacetiliberním Spitům a G10 je docela slušná letoule na polítání sólo. Jenom si musím dávat bacha na motor a naučit se střílet z toho šílenýho kanónu. (A ještě by mě zajímalo, jak se dostat k těm letadlům s omezeným počtem. No ale čert ví co bych proved s Vlaštovkou.
57MH_Zvire napsal:
Tak tu máme pokračování druhého dne. Na druhý pokus jsem se připojil na WT server a řeknu vám, mají tam teď děsnou kosu. Každopádně jsem začal pronikat do tajů vyšší pilotáže. Jenom se nějak nedokážu dostat celej domů... teda aspoň letadlo. Každopádně jsem si moc hezky zalítal. Díky kluci. Bylo to fakt dobrý. I ty čtyři sestřely. (Tímto bych se chtěl omluvit jednomu chudákovi. Já si fakt myslel, že ty konce křídel jsou zakulacený. Sem si prostě vybral to špatný z těch dvou možností.) Zjistil jsem dnes pár zajímavých věcí. Dora není dobrý letadlo na odolání dvoum pětadvacetiliberním Spitům a G10 je docela slušná letoule na polítání sólo. Jenom si musím dávat bacha na motor a naučit se střílet z toho šílenýho kanónu. (A ještě by mě zajímalo, jak se dostat k těm letadlům s omezeným počtem. No ale čert ví co bych proved s Vlaštovkou.
Jo, taky se mi to vcera zamlouvalo.:tup: A ten "chudak" byl Horst, ktery si nasledne trikrat odreagoval sve leknuti na me...
Tak den třetí.
Zatím to začalo dobře. Konečně jsem se dostal na HP server. Včera mě neustále nechtěl. Nejdřív jsem se plácal v poušti a pak jsem lítal v zimě. Němců bylo nějak moc, tak jsem v zájmu většiny dezertoval na druhou stranu. Nejdřív jsem si vzal IL2 a šel se kouknout po cíli mise. Docela se mi zadařilo a zaškodil jse. Když jsem sebou plácnul o zem pod palbou nepřátel (nevysunul se mi podvozek), tak jsem měl najednou přes 800 bodů. Pak jsem zkusil změnit letouli. Pe2 mi dala zabrat, než jsem ji zvedl nahoru, ale nakonec jsem zničil i druhou polovinu rafinérie. Jenže jsem kretén a čumím po kokpitu a ne kam mám letět. Takže jsem ji zahrabal i s celou posádkou. Nafackoval bych si nejradši. :awch: V druhám letu s Pe2 mě napadl nějakej němec. Tak jsem vyložil FABky a jal se ho hledat. Střelec furt střílel, ale nemohl jsem ho ani za boha najít. Nakonec jsem ho uviděl a jak se ke mě točil, tak jsem mu posadil granát mezi oči. Já se HeadOnu nebojím. Pak se těsně za mě pověsil FW a to už jsem nedal. Nejdřív mi uklovl křidélka a pak křídlo. Příště se skusím přepnout na střelce.... :mad: Pak už nebylo co ničit, tak jsem vytáhl z kangáru Jak-1B a ač jsem ho neznal, pustil jsem se do letu. Docela překvapil.... teda než jsem zmáčkl spoušť. Pak se na mě sesypaly dvě Befka a jeden Fockewulf a začal tanec. Docela jsem se držel a ač mě oďobávali, tak jsem si i párkrát vystřelil do deflekce. Akorát to letadlo na to prostě nemá výzbroj. No tak mě po pěti minutách divokého kroucení ustřelili řízení a to byl konec. Nejhorší bylo, že jsem od začátku neslyšel, že po mě střílejí. Začala mi za zády odstřeďovat pračka. Ale i tak jsem do knce mapy měl asi nejvíc bodíků. Dotáhl jsem to přes 900 bodíků. :tup:
Tak konec a jdeme něco dělat. Ještě skusím něco večer, ale seriál už asi ukončím.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 23-07-2006 11:56
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.