November 22 2024 16:05:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
FB vs Windows Vista?
ExtraG
Ahoj všem,
za cca dva týdny zaměním svůj pomalu zastarávající PC za notebook, ale jelikož jsou už dneska výkonnější stroje všechny dodávány prakticky jen s Vistou, rád bych se zeptal zde přítomných guru z oboru IT, zda FB nějakým způsobem pod novými Windows pojedou. Instalace XP je samozřejmě vždycky řešením, ale stejně...díky za odpovědi.

WT_Horrido
Sturm jede pod Vistama zpusobem zcela obvyklym. Na 32-bit systemu jede dx i opengl verze, na 64-bit pouze opengl (tedy alespon u mne).
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
Nechci někoho přesvědčovat. Popíšu jen to, co jsem viděl doma u sebe na stole. Zkoušel jsem ILa na WindowsXP 32 i 64 a na Vistách 32 i 64. Jednoznačně mě jede nejlíp na 64 bitových systémech obecně. Pokud srovnám XP64 a Vista64 pak XP64 jsou na tom o dost líp co do výkonu před Vista64. Jinak nemůžu říct, že by mě pod Vistama něco nejelo. Jede vše. IL a věci okolo něj jsou bez problémů - TS i HL OK. V ILovy jede jak DX tak OpenGL. Jen ten výkon. Mám o třetinu horší FPS.

ADD:

BlackDeath - OpenGL, grafika na perfect. Na XP64 FPS od cca 35 do 270 na Vistách64 15-170. Mám X1950PRO - nastavené tam mám 2xAF,AA, CPU Q6600, 4GB RAM
Upravil/a Jirka dne 30-04-2008 08:11

WT_Horrido
Jop. A co se tyce vykonu XP/Vista na nVidii neni uz u Sturma podstatny rozdil.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
WT_Horrido napsal:
Jop. A co se tyce vykonu XP/Vista na nVidii neni uz u Sturma podstatny rozdil.

Doplnil bych "u tebe doma". A slovo "podstatný" je číselným vyjádřením čeho ? Zní mi to úplně stejně, jako když se o Vistách říkalo , že "desktop zčerná". Šklebící se

1stCL_Fucida
Já se nebojím napsat to, že "u mě doma" ATi na 32 bitových XP funguje skutečně velice zajímavým způsobem a dal bych dost za to, aby fungovala tak nudně a "stejně", jako stará nVidia Úsměv

Čímž mě napadá, že to, co popisuje Horrido (tedy že on nemá rozdíl mezi XP a Vista) může být skutečně jinou grafickou kartou vás dvou. Což tedy opravdu není důvod k nějakým podobně sarkastickým poznámkám, ale relativně dosti hodnotná informace.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Jirka
1stCL_Fucida napsal:
Já se nebojím napsat to, že "u mě doma" ATi na 32 bitových XP funguje skutečně velice zajímavým způsobem a dal bych dost za to, aby fungovala tak nudně a "stejně", jako stará nVidia Úsměv

Čímž mě napadá, že to, co popisuje Horrido (tedy že on nemá rozdíl mezi XP a Vista) může být skutečně jinou grafickou kartou vás dvou. Což tedy opravdu není důvod k nějakým podobně sarkastickým poznámkám, ale relativně dosti hodnotná informace.

Samozřejmě že je. Já bych taky mohl přijít a napsat, že mám pod Vistama o třetinu lepší výkon, než pod XP. A šmitec. A je to pravda - ale jen pod DirectX. Nicméně naprostá většina lidí používá OpenGL, že ? Stejně tak šmahem neodsoudím ATI jen proto, že mě osobně nejede AGPčkový zmršenec z PCI-E X1950, že ? Mrknutí Prostě by stalo za to, nepsat obecně a zaujatě, ale napsat jen fakta a čísla. Mrknutí

Jirka
BTW. Pro toho, kdo se zajímá víc, by stálo za to si přečíst diskusi o testování nových grafických DLL knihoven pro ILa na fóru 1C. Myslím, že je to velmi vypovídající o stavu dnešních grafických karet.

WT_Horrido
Ciselne to je asi 10 fps minus u max. a 3 fps minus u min. hodnot. A meril jsem to naposledy asi tri verze ovladacu zpet a pred SP1. BTW na cerstvych Vistach a cerstvych ovladacich to tehdy uzralo nekde kolem 40 a 12 fps. Úsměv

Testovani dll knihoven vypovida o programatorech 1C, jak vypovida o stavu grafickych karet opravdu nevim.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Jo mimochodem, je to OT, ale kdyby nekoho zajimalo jak je to s pomalosti Vist: http://www.princi...sp0208.pdf
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
WT_Horrido napsal:
Ciselne to je asi 10 fps minus u max. a 3 fps minus u min. hodnot. A meril jsem to naposledy asi tri verze ovladacu zpet a pred SP1. BTW na cerstvych Vistach a cerstvych ovladacich to tehdy uzralo nekde kolem 40 a 12 fps. Úsměv

Testovani dll knihoven vypovida o programatorech 1C, jak vypovida o stavu grafickych karet opravdu nevim.

No , dobrá. Ale Jaké maximum a minimum. Jaká je to karta ? Nastavení ? Jaký CPU ? velikost RAM ?

Jirka
WT_Horrido napsal:
Jo mimochodem, je to OT, ale kdyby nekoho zajimalo jak je to s pomalosti Vist: http://www.princi...sp0208.pdf

Takových testů jsem za posledních pár týdnů viděl bez přeháněních dobrých 20. Dost se od sebe lišily. Výsledky i kvalitou provedení.

To co jsi vybral, ale není nic moc. Já myslel, že se tu bavíme o hrách a ne o tom, za jak rychle jsou schopny některé kancelářské aplikace provést nějakou operaci. BTW. Naprostou většinu z těch testovaných použiji de facto denně. Na XP. A na šmejdovým notebooku. A vůbec nemám pocit, že bych byl rychlostí XPček nějak zdržován. Ten test z hlediska dlouhodobé zátěže a performance nic nedokazuje.

WT_Horrido
Ja si presna cisla uz nepamatuju, podstatne je, ze neni duvod bat se propadu vykonu pod Vistama. Pokud tedy nemate low-endovou grafiku od ATI. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jirka
WT_Horrido napsal:
Ja si presna cisla uz nepamatuju, podstatne je, ze neni duvod bat se propadu vykonu pod Vistama. Pokud tedy nemate low-endovou grafiku od ATI. Šklebící se

Dobře, odpovím ti ve tvém stylu.

Já bych neřek, že propad o 10 FPS na maximu, to je z 30 na 20 není podstatný. I když možná to někomu nevadí. Šklebící se

ExtraG
Skvělé, díky za odpovědi, jsem rád, že se Vist nemusím bát...takže se už jen těším na nové železo Mrknutí

Joe Hallenbeck
Dik za info ohledne 64bit XP a funkcnosti Sturma. V lete se chystam nahodit 64bit XP na misto 32bit. Mrknutí Jen je skoda ze jsou anglicky Smutný
313_FlyBoy
RY-C

ExtraG
Ber to jako příležitost k naučení/zdokonalení se v angličtině Mrknutí

WT_Horrido
Hehe, nikdy jsem na pocitaci nemel OS v jinem jazyce nez V ENG Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Joe Hallenbeck
Ok ok, jen mam obavy ze mi bude chvili trvat nez si na to zvyknu. Ale co uz Úsměv
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Fucida
Nemusíš mít strach Úsměv já si tuhle všimnul až po několika hodinách, že jedu na jiné jazykové mutaci Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,969 návštěv