Mám s těmi všemi pedály jeden malinký problém. Ani jedny nemají takovou fičuru vhodnou pro MI-24. A to je vestavěný mikrospínač. Jde o to, že když v realu v MI-24, ale i v MI-8 si položíte nohy na pedály, tak automaticky se vypne autopilot držení kurzu. Takhle to musím mít namapované na přepínač na plynovce, který musím pokaždé přepnout, když dám nohy na pedál, abych nasimuloval toto tlačítko.
Drahý, ale nádherně hnusný ...
Jako joy za spoustu peněz chápu, ale ty pedály teda nevím. Podle mě to ty nohy na běžné řízení stejně neocení.
Dokážete někdo z vlastní zkušenosti potvrdit, že nějaké takové (ne jen Virpil) pedály mají fakt smysl?
Tak rozhodně lepší, než pedály Saitek. Virpil, MFG Crosswind a podobné jsou prakticky nesmrtelné. Bývají tam kuličková ložiska. Ideální je možnost odpojit pružinu a mít jen hydraulický tlumič. To je aktuálně ideál pro vrtulníky. Ve vrtulníku to bez pedálů jde fakt nedobře. A v Corsairovi taky.
Ani prd, první a druhé verze se rozjížděly, povoloval se šroub a kalibrace se po čase rozhodila. Až třetí verze byla košér.
To čeká cloneho, ještě to neví
Jj, taky mám Happy. Mám dodělanou pružinu a "vačku" aby mi to "jelo rovně". Kdybych potřeboval tlumič, nějaký tam přidělám.
Jestli by šel vestavěný mikrospínač? Nevím jak to má vrtulník řešeno. Pokud by stačilo zatížit tlapky a tím stisknout spínač nebo chodidlem přerušit IR paprsek jako u FFB2, tak to řešitelné určitě bude za pár korun. A stačilo by to jen na jedné tlapce.
Upravit to pro Arduino je řešitelné, jiné pedály budou mít systém asi uzavřený, ale samozřejmě by šlo přidat extra Arduino jen pro výrobu vypnutí autopilota.
Jinak u Happyho se to Arduino stejně jen fláká. Já si k němu udělal připojitelnou krabici s hromadou přepínačů.
Dnes, přes 114 lety se narodil Adolf Joseph Ferdinand Galland. Generálporučík Luftwaffe, nositel Rytířského kříže Železného kříže, s dubovou ratolestí, meči a brilianty. 104 setřelů
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.