Má to kvalitní střeva, ale i tak mi to přišlo dost drahé. Měl jsem plynovku od VKB (ne tuhle), ale vracel jsem ji ve 14 dnech. Ve VR jsem se na ní nedokázal moc pohybovat a navíc byla lehká a překlápěla se. Hodně mi nevyhovovala ta zapuštěná tlačítka (na obrázku jako C2 a C3), byla těžko a jen nepohodlně zmáčknutelná.
I ta plynovka má svoje mouchy, ikdyž minimální. Například ten mechanický ministick je jen levná náhražka. V originále je na plynovce tenzometrický ministick. Tedy je nepohyblivý a snímá pouze sílu, což si myslím, že je i přesnější a lepší, než ekonomické řešení. Druhý problém na plynovce je nastavování tuhosti. Ono se to časem vybrušuje. Když rozebereš plynovku, tak tam normálně najdeš nadrobené otěry. Ale jinak mu asi není co vytknout.
Bylo by super, kdyby mezi FF pákami znovu vznikla konkurence. Nenapadá mě skoro žádný skutečně racionální důvod, proč místo AB6/9 kupovat nějakou vačku.
Ale snadné to mít nebudou. Možná je na poli výrobců herního HW už hodně velká a díky své produkci volantů má určitě jiné možnosti, než mnohem menší Virpil či VKB. No uvidíme.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.