A jak v IL2 dosáhnout toho, aby páka tuhla podle rychlosti? Docela jsem zkoumal všechno možný, ale nějak tohle nefunguje. Vyčetl jsem, že zde musí být pružina nejlépe 0 nebo na nízkých hodnotách, ale zatím nějak bez výsledku.
Nebo IL2 neposílá dostatečná telemetrická data na tohle?
Letka13TD_Luky
Zkoušel jsem nastavení jak si psal, ale při třeba mírném přitažení to hned začíná kopat. To Ti také dělá?
A jak v IL2 dosáhnout toho, aby páka tuhla podle rychlosti? Docela jsem zkoumal všechno možný, ale nějak to zatím není ono.
Nebo IL2 neposílá dostatečná data na tohle?
Ono to v BOXu funguje drobet blbě, protože ta letadla dosahují maximální tuhosti při nějakých 300+ km/h, zatímco já bych očekával, že tohle nastane třeba při 700 km/h. Domnívám se, že je to ovlivněné relativně nízkým limitem na "virtuální" sílu, kterou můžeš vyvíjet na páku. Ve starým Šturmovi tohle bylo podobný a novej tohle, bohužel, podědil.
A ty vibrace třeba v BF109 při ne moc prudkém přitažení a rychlosti např. 400-500 Ti také dělá?
Mne to až tak nerobí, ale tiež to mám len necelý mesiac a som v štádiu pokus-omyl. Začínajú jarné práce, takže toho času na testovanie hlavne na dedine veľa nie je. Ale ak sa niekam posuniem dám vedieť a ak sa niečo podarí tebe tak daj vedieť tiež. Ono s tým šturmom to bude asi na dlhšie bádanie. Moza ako píše aj Fuci v recenzii je robená hlavne pre modernejšie simulátory.
Ja mám problém najme s vytrimovaním ruských lietadiel. Aj po vytrimovaní mi to stále dvíha "čumák" .
„...Inteligentní ľudia veria, že sa dá veriť len polovici toho, čo počujú. Veľmi inteligentní vedia, ktorej polovici...“ (George Bernard Shaw)
Jj vychýlil som to na maximum a moc to nepomohlo. Aj trim v ovládaní lietadla som mal na maxime a La5 FN som mal problém pri rýchlostiach nad 350 /to čo spomínal aj Fuci/ problém ponoriť do klesania. Ale po "diskusii s AI" () som došiel na to v ktorej sekcii sa to dá nastaviť v moza cocpit, len som to nemal čas otestovať, tak uvidím keď sa dostanem k počítaču.
„...Inteligentní ľudia veria, že sa dá veriť len polovici toho, čo počujú. Veľmi inteligentní vedia, ktorej polovici...“ (George Bernard Shaw)
A poslední věc. Jaké nastavení v Moza cockpit používáte pro Il2? Nebo nevíte nějaký odkaz na stažení profilů pro Il2? Teprve si s tím začínám hrát a nějak jsem nepřišel na to jak udělat, aby joy byl volnější při nižší rychlost a ztuhnul při vyšší.
Včera som zistil, že tento efekt ak máš FFB mode na Telemetry FFB, nenastavíš. Ak posunieš spring na nulu tak stratíš všetky sily. Aby si ich cítil musíš mat spring nastavený aspom na nejakých 20% a viacej. Ten efekt sa dá dosiahnuť iba ak máš FFB na Integrated FFB, potom by ti to malo fungovať ak si krivky nastavíš podľa toho môjho prvého odkazu, kde je spring a myslím že damper na 0% len som nestihol otestovať aký to má vplyv na ostatné efekty FF. Efekty na Telemetry FFB zatiaľ vyzerajú skvele.
PS: Pre Richarda. To trimovanie bolo medzi stoličkou a počítačom. Omylom som si nedopatrením prepol v hre orientáciu namapovanej trimovacej páky.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.