February 25 2026 00:53:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
magot

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Combat pilot
LesniHU
Demo bez páry někde je?

magot
ne
nicméně teď koukám, že to funguje i bez páry, tzn. když si to člověk zálohuje bokem, bude to zřejmě fungovat i po smazání dema Úsměv
Upravil/a magot dne 23-02-2026 22:49

Tyler Durden
Létat se Zerem je jako jako jízda na kole. Lano jsem sice chytl až na třetí pokus, ale nic se nerozbilo. Šklebící se

YouTube Video

Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
Tak jak jste vy ostatní dopadli? Rozchodili jste to?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
Jako je o to opravdu "velký" zájem. Smutný

https://steamdb.i...80/charts/
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

Zifi
Spousta lidí o tom demu zřejmě vůbec neví. Teď musí svoji práci odvézt youtubeři.

Hot_Dog
Tak jo, tady je můj první let vůbec na letadlovce v Combat Pilotovi, včetně útoku TA-TA-TA-TA-TA-TA-TA samopalem vz. 24 (někdy ještě mnohem rychlejší) na Akagi.

Vyhlašuju výzvu, kdo to dá taky na první pokusVyděšený... (přiznám se, předtím se dal jeden (slovy 1) let se dvěma starty a přistání na obyč dráze.)

YouTube Video

A nyní pár poznatků ze včera, kdyby to někoho zajímalo:

Grafika - kvalita objektů (ve VR):
1) Kokpit je minimálně na úrovni IL-2 / DCS, v něčem mírně lepší, v něčem mírně horší, celkově ho řadím asi výš jak v Il-2 BoX, ale to musím prozkoumat ještě s odstupem...
2) Křídlo a další části vlastního letadla viděné z kokpitu sou top, lepší než v Il-2BoX a výrazně lepší než v DCS WW2 co znám
3) Paluba Enterprise (Akagi) taky perfekt... Kdyby byla Enterprise v Il-2 BoX a vy na její palubě ve Spitfiru, tak takle dobře zdaleka vypadat nebude!
4) Tímto zatím výčet povedených věcí končí, vše ostatní (voda, obloha, mraky, země, stromy atd...) z toho mála co tam je je jasnej Work In Progress a je vidět, že tomu nevěnovali moc pozornosti a v současnosti je to příšernýŠklebící se... Nicméně musím pochválit, jak snadné je najít letadlovku, klidně 15km daleko a z výšky 6km, vůbec se neztrácí jako v BoX a je tam... To by mohl být dobrý precedens i pro letadla, že by byly vidět dobře, ne jako v BoX... Mimochodem, když vystoupte do těch 6km, tak ta krajina a voda už vypadá možná trochu líp...

FM letadla (zatím jen F4-F4)
Tady sem zatím trochu rozpačitej:

1) Při běžnejch letovejch režimech včetně vzletu a přistání (rozuměj těch s dostatkem stability) je to za mě OK, chová se tak, jak bych čekal...
2) Při vysokejch úhlech náběhu, pokusu o vývrtku atd. (na hraně stability) se to chová divně... Trochu tam vidím rukopis Il-2 BoX, ikdyž zatím ještě horší, chová se to divně "gumózně" atd...
3) Snad ještě malá poznámka, že naprostá blbost jak v Il-2 BoX se snažej dohánět výkony naprosto čistým drakem (zkuste si přistát v Il-2 BoX bez klapek, extrém je La-5, proč asi?Vyděšený), tak tady se mi to zdá lepší, ale to musím ještě otestovat... V tomhle je DCS prostě lepší, reálný letadlo de za plynem, přidáš, okamžitě cítíš zrychlení, ubereš, okamžitě letíš čumákem na přístrojovku... Potlačíš, přitáhneš, to samý... V Il-2 BoX bez klapek se ty letadla chovaj, jak kdyby neměli odpor... V soubojích pod plnym plynem a v manévrech to tak nevadí, ale například při tom přistání je to divný...
4) Pokud přistání provedete hladce, nevíte o problému... Jenže s tím mužete o tu letadlovku taky dost mrdnout a stejně přistanete... To bude pravděpodobně spojený se zatím neexistujícím DM...
5) Motor se chová dle mého OK (pnící tlak, otáčky, chlazení, směs), ještě si musím přečíst originální manuál k F4, zatím sem k tomu přistupoval jako ke slabšímu bráchovi R-2800 a v pohodě...

Je jasný, že je to opět WIP, ale je tam příslib, že až to vyladěj, mohlo by to být dobrý a lepší jak BoX??

VR performance a nastavení:
1) Má to fakt dobrej antialiasing, dejte si Anti-Aliasing method TSR a Anti-Aliasing quality ULTRA ... Když to rozběhnu na rozlišení 2400x2400 na oko, tak to vypadá IMHO líp, než v BoX 2xMSAA s rozlišením 3000x3000 na oko... Tudíž, díky kvalitnímu antialisingu tady de použít nižší rozlišení na oko, což je super...
2) Celkově je výkon mizernej, i s nejlepší GPU+CPU co existuje budete muset jít s nasatvením trochu dolu, ale:
3) Mezi ULTRA a LOW není moc velkej rozdíl většinou
4) Největší žrout výkonu, kterej sem objevil sou efekty (Effects), ty dejte za každou cenu na LOW, dokonce i medium sežere strašně výkonu! přesto že tam žádný viditelný efekty nejsou, tak vám letadlo s vypnutym motorem na dráze klesnou FPS na polovinu...
5) Další větší, ale ne tak velkej žrout sou stíny... Rozdíl na LOW vs ULTRA byl v FPS měřitelnej, zatím sem nevyzkoušel MEDIUM a HIGH
6) Kdo používá, tak OpenXR ToolKit v1.3.2 způsobuje crashe... Píšou v VR návodu, že se musí použít pouze nejnovější verze OpenXR ToolKitu, nicméně nepíšou jaká je to verze a podle mne je to právě 1.3.2???

Další
1) Nemaj implementovanej ForceFeedback, musel sem si do Joysticku flashnout imitaci pružiny, aby s tím šlo lítat...

Celkově je jasný, že je to toální WIP, nicméně proletět se v tom dá a budem doufat, že budoucnost, až to vyřešej, to bude mít skvělou, aby sme už nemuseli podporovat ty Ruský šmejdy z BoX...
Upravil/a Hot_Dog dne 24-02-2026 14:32
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

Tyler Durden
Nepotřebuje ten pilot nějak pomoct? To třepání a pohyby hlavy nevypadají moc zdravě. Úsměv

311_Mart
Hot_Dog napsal:

...

4) Pokud přistání provedete hladce, nevíte o problému... Jenže s tím mužete o tu letadlovku taky dost mrdnout a stejně přistanete... To bude pravděpodobně spojený se zatím neexistujícím DM...
...

Buď a nebo je to vlastnost podvozku palubní stíhačky Šklebící se

Takhle z rychlíku u oběda v práci mi to přijde jako starý Il s lepším kokpitem. No už se těším až s tím praštím o palubu Úsměv
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

310_cibule
Je to teprve pre alpha, myslím, že se to ještě hodně změní. Grafika, DM, atd. Buďme k tomu shovívaví : ))
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Tyler Durden napsal:

Nepotřebuje ten pilot nějak pomoct? To třepání a pohyby hlavy nevypadají moc zdravě. Úsměv

To je podivnost videií z VR. V helmě se člověku obraz netřepe ale na videu to je jak záchat epileptika Šklebící se
Dělají to všechny starší helmy bez majáků ..
Upravil/a magot dne 24-02-2026 13:09

Hot_Dog
Já sem rozhodně pozitivní ohledně Combat Pilota... Co není pozitivní, bohužel, je, že už to budou za chvíli skoro 3 roky, co to oznámili a začali na tom dělatSmutný

310_cibule
Hot_Dog napsal:

Já sem rozhodně pozitivní ohledně Combat Pilota... Co není pozitivní, bohužel, je, že už to budou za chvíli skoro 3 roky, co to oznámili a začali na tom dělatSmutný

Nemaj holt prachy, jak už někde výše psal magot.

Jak to dávala tvoje sestava? Moje 60 fps na low details, na vyšší detaily se mi obraz ve VR rozsypal a ještě prakticky zastavil; což přisuzuju tomu, že to není odladěné.

Zifi
Optimalizace je špatná. A myslím si, že se to stejně nezlepší ani časem

310_cibule
A proč si to myslíš?

magot
Funguje vám TRackIr? Mě to hra nedetekuje, v devices ve hře také není ..
Q13: Will Carrier Qualification and the Combat Pilot franchise support TrackIR and other head and eye tracking devices such as Tobii Eye Tracker? A: Yes, we already support TrackIR

evidentmě to nefunguje .. a bez toho nelétám ..
Upravil/a magot dne 24-02-2026 20:53

Hot_Dog
Ano, z head tracking devices pro monitor zatím funguje pouze TrackIR, ostatní ne, píšou to v poznámkách... Problémy s TrackIRem se asi řeší i na discordu a případně je tam i ticket pro BugReport, mě zareagovali během pár hodin, tak kdo chce pomoc odladit bug pro další, muže si založit ten ticket...

310_cibule
Tak jsem právě s wildcatem úspěšně praštil na palubu Enterprise. Jsem na sebe pyšný : )

magot
Tak jsem psal Jasonovi, tak mě hned odepsal. To je hezké, že CEO odepíše během minuty, tak by to mělo bejt u všech nadnárodnch korporací Šklebící se
Psal, že jim Naturalpoint omylem odstranil Combat Pilot, z game listu TrackIRu. Že to prý fixnou, zítra nebo kdy.
Nicméně, že chyba je v driveru, tak jsem aktualizoval gamelist i driver a už to běhá Úsměv

magot
Tak jsem 3 minuty ve hře, stočím to nejkratší cestou s reisenem k akagi, ilegálně dajvnu bez okruhu, přistál jsem bez motoru na akagi na první dobrou .. to je laciná arkáda Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

39,474,650 návštěv