Dotaz na majitele Questu 3: je v praxi nejaky rozdil mezi 128 a 512 verzi, pokud k tomu mame PC? Co jsem dohledal, tak zbytek HW je stoprocentne stejny, takze jde uz jen o to, jestli nekdo nema najeky chytry use case, ktery by 512 ospravedlnil ("nahraju do nej X a delam Y. Napriklad ze do nej nekdo zalohuje data nebo tak neco :-) )
To je jedoduché, uvnitř Q3 je v podstatě smartphone a ten má disk v případě Cibuleho 64GB. Je to jako celek android/ linux platforma na bázi arm.
Pro hraní s PC, tedy proč to tady lidi používaj je to zcela k ničemu. Cibule si tedy připlatil něco co nikdy zřejmě nepoužije.
Nejvíc to ale využijou děti, když si na tom hrajou android pičoviny typu skok z mrakodrapu apod.
Tedy vůbec není potřeba používat PC. To je primární důvod exitence Q VR.
To, že si to někdo propojí s PC a chce na tom používat hi-end virtuální realitu manažeři meta v podstatě nepodporují, proto k tomu Q3 neexistují pořádné nativní drivery a propojení.
Dik, magote, ale to ja vim. Ptam se na to, jestli je to k necemu vyuzitelne, kdyz ma clovek PC. I treba neco necekaneho, ja nevim, nainstalovanim XY z toho vznikne bezpecnostni kamera, co vidi i ve tme, neco, co by me vubec nenapadlo. Proste jestli nekdo nevymyslel, jak tech 512 skvele vyuzit.
Dotaz na majitele Questu 3: je v praxi nejaky rozdil mezi 128 a 512 verzi, pokud k tomu mame PC? Co jsem dohledal, tak zbytek HW je stoprocentne stejny, takze jde uz jen o to, jestli nekdo nema najeky chytry use case, ktery by 512 ospravedlnil ("nahraju do nej X a delam Y. Napriklad ze do nej nekdo zalohuje data nebo tak neco :-) )
To je jedoduché, uvnitř Q3 je v podstatě smartphone a ten má disk v případě Cibuleho 64GB. Je to jako celek android/ linux platforma na bázi arm.
Pro hraní s PC, tedy proč to tady lidi používaj je to zcela k ničemu. Cibule si tedy připlatil něco co nikdy zřejmě nepoužije.
Nejvíc to ale využijou děti, když si na tom hrajou android pičoviny typu skok z mrakodrapu apod.
Tedy vůbec není potřeba používat PC. To je primární důvod exitence Q VR.
To, že si to někdo propojí s PC a chce na tom používat hi-end virtuální realitu manažeři meta v podstatě nepodporují, proto k tomu Q3 neexistují pořádné nativní drivery a propojení.
Dik, magote, ale to ja vim. Ptam se na to, jestli je to k necemu vyuzitelne, kdyz ma clovek PC. I treba neco necekaneho, ja nevim, nainstalovanim XY z toho vznikne bezpecnostni kamera, co vidi i ve tme, neco, co by me vubec nenapadlo. Proste jestli nekdo nevymyslel, jak tech 512 skvele vyuzit.
no něco málo tam je, pokud se hrabeš v arduinu, tak v arduino labu
Tak jsem empiricky ověřil, že Quest 3 je velmi citlivý na propojení kabelem (není součástí dodávky; na Air Link potřebujete hodně kvalitní Wi-Fi).
Zatím jsem nekoupil originál, přijde mi zbytečně drahý. Na cestě je teď druhý. V případě jednoduššího prvního kabelu spojení každých pár minut vypadává.
Na fórech si na to samé stěžuje docela dost lidí.
Upravil/a 310_cibule dne 07-02-2026 23:47
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Pánové, objevil jsem nepříjemnost na tom Virtual Desktop.
Jak systém neumožňuje přenos přes kabel, je nutné data posílat pouze vzduchem přes WiFi. Systému se ale moc nelíbí, když máte přes WiFi připojenej i samotnej počítač (jako to mám třeba já). Pásmo se pak přehlcuje, bitrate klesá a kvalita s ním. Obraz posílaný skrze kodeky AV1 potřebují optimálně běžet okolo 200 mbps. Trápil jsem se okolo 110 mbps, což už nebylo nic moc. Do časných ranních hodin jsem s tím bojoval a nevím jak, ale nakonec jsem se dostal na 170 mbps, což už je v celku dobré. Ale zaráží mě, že nevím, jak jsem to vlastně udělal . Tak jako tak je na několika místech napsáno, že při použití Virtual Desktop tvůrci jednoznačně doporučují počítač připojit klasicky přes LAN, pak by (zřejmě) vše mohlo být v pořádku. U mě doma tohle ale reálné není, tak uvidím, jestli se to udrží okolo těch 170 mbps, nebo se vrátím zpátky k Linku.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.