No tedy já si tu 21ku zkoušel jen v rámci trialu, ale v čem konkrétně vám přistání s ní přišlo komplikovaný? Mně přišla úplně v pohodě. S motorem i bez motoru mi to přišlo hodnější, než jakýkoliv vrtulák.
Lark: Kdybys měl chuť si zabojovat 1 vs 1 proti dvoumužnému Phantomu, nebo Tomcatu, dej vědět, my s Bumíkem si rádi protáhneme paže a radar
Správnej rozpočet, ideální aoa aby to vyšlo přesně na start dráhy, "touch" na ideální rychlosti, pěkně bez padáku aby chlapy u hangáru nebyli nasraný, že musej na plochu ...
No bejvaly časy kdy byl podvozek extra křehkej a lámal se, teď už je pevnější (v aktuální verzi). Pak byly další levely, v mlze, v noci bez RSBN. (Ono ani s RSBN v např. v mlze to není žádný hit)
Nakonec přistání na dvouproudé okresce, kde probíhalo finální brždění balíkem slámy typu MK6, to bejvalo v AVS kampani
Nakonec se s tím vždycky nějak přistane, ale myslím, že je to asi nejtěžší stroj.
Jojo, já se kdyžtak ozvu na nějaký dogfight. Upravil/a magot dne 24-01-2026 14:48
Mig-21 má moc malé křídla a veškerý vztlak generují jenom křídla. Pro přistání Mig-21 používá systém ofukování křídel, kdy část tahu je přesměrována přímo na křídla, což dodává značné množství vztlaku na přistání.
Jako že tohle není měkké přistání: YouTube Video
Jinak Mirage F1 je podle mě jeden z těch lepších strojů ze studené války. Krom toho, že létal rychle, tak ještě dokázal i někam doletět.
Upravil/a AJaromir dne 24-01-2026 15:33
No tedy já si tu 21ku zkoušel jen v rámci trialu, ale v čem konkrétně vám přistání s ní přišlo komplikovaný? Mně přišla úplně v pohodě. S motorem i bez motoru mi to přišlo hodnější, než jakýkoliv vrtulák.
Lark: Kdybys měl chuť si zabojovat 1 vs 1 proti dvoumužnému Phantomu, nebo Tomcatu, dej vědět, my s Bumíkem si rádi protáhneme paže a radar
Takhle by se dala nastavit vyzbroj, trochu poradil AI
Mirage F-1 EE s 2 x Magic 2, 2 x Super 530D, F-14A s 2 x AIM-9M, 2 x AIM-7P
Výzbroj Mirage F1 EE (2× Magic 2 + 2× Super 530D) je vyrovnaná s F-14A (2× AIM-9M + 2× AIM-7P), ale F-14 má mírnou výhodu v doletu SARH raket a radarovém dosahu díky AWG-9.
SARH rakety (střední dolet)
Super 530D (CW SARH, Mach 5, 30–40 km, 30G) je srovnatelná nebo mírně lepší než AIM-7P (SARH + datalink, Mach 4, 35–50 km, 25–30G) v manévrovatelnosti a odolnosti vůči ECM.
IR rakety (krátký dolet)
Magic 2 (35G, all-aspect IRCCM, 8–12 km) je vyrovnaná s AIM-9M (30G+, IRCCM, 10–18 km), obě excelují v dogfightu.
Srovnání výzbroje
Parametr Mirage F1 EE (Magic 2 + S530D) / F-14A (AIM-9M + AIM-7P)
SARH dolet/rychlost 35–40 km / Mach 5 35–50 km / Mach 4
SARH manévrovatelnost 30G (CW) / 25–30G (datalink)
IR dolet/manévrovatelnost 10 km / 35G 12–18 km / 30G+
Radar (nosné letouny) Cyrano IV (~50 km) / AWG-9 (200+ km)
F-14 dominuje v BVR díky radaru a AIM-7P datalinku, zatímco Mirage má výhodu v dogfightu (Magic 2 + lepší thrust-to-weight). Celkově vyrovnané v simulátorech jako DCS.
Ja mám tu Mirage teď 14 dní takže s ní moc neumím , ale možná by byla sranda využít tu spárku a zkusit to i s ní proti F-14. Teda pokud se tu najde zkušený a odvážný virtuální aviatik, který by do toho se mnou vlezl
Verze B a C jsou proti tomcatu dost retardované, mizerné RWR, slabší radar proti zemi, horší tracking S530, bez INS .. byť pilot vzadu může fungovat i jako RIO.
Takže to má smysl létat s tím tak max. proti Migu-21 ..
Ja mám tu Mirage teď 14 dní takže s ní moc neumím , ale možná by byla sranda využít tu spárku a zkusit to i s ní proti F-14. Teda pokud se tu najde zkušený a odvážný virtuální aviatik, který by do toho se mnou vlezl
Já koupil Tomcata před Vánoci a taky se s ním teprve seznamuju. Ta výzbroj, co píšeš, je mojí perspektivou OK. Kdybychom tě náhodou těmi Sparrowy moc šikanovali, tak se můžeme domluvit, že první výstřel je až po průletu. Radar Tomcatu bude myslím hodně rozdílová záležitost, ale na hodně krátkou vzdálenost už asi nebude hrát takovou roli. Jdeme se dneska zase znemožnit na ten českej server, minule jsme dostali po tlamě ještě zjevně moc málo
Vyzkoušíme a uvidíme , můžeme zkusit i další výzbroj. Já to zkouším proti AI oponentům a to není úplně ono. Člověk by si i mohl myslet že mu to docela jde když párkrát sestřelí AI s nastavením na Ace a pak na serveru dostane klepec
Za mě super nápad takhle potrénovat.
Nazar Lark.
F1 este lietam a velmi rad na Heatblur serveri.
Vacsinou to lietam ako strike bomber ale niekedy sa aj dari nieco strelit
Momentalne mam ale problem s casom na lietanie. Ked sa ale nejaky polet dohodne tak sa pokusim urobit si cas.
Nazar Lark.
Momentalne mam ale problem s casom na lietanie. Ked sa ale nejaky polet dohodne tak sa pokusim urobit si cas.
Nepamatuješ si, fungovala někdy online ta rušička Barax? Má to cenu nakládat?
Nazar Lark.
Kdy by se ti to nejvíce hodilo? To by bylo super. Řekni v jaké dny a vyrazime na Heatblur.
pSipi napsal:
No fungovat to funguje ale rovnako nanic ako cele ECM v DCS. Nema velmi velky vykon tak to proti F14 asi moc nepomoze ale proti F4 by mohlo.
Tak na radar v F-4 se stačí ošklivě podívat, k tomu nepotřebuješ rušičku :-D
Lark napsal:
OK, ve ctvrtek 20:00 budu ready, napis do PM, kde se sejdeme.
Kdybys měl chuť si vyzkoušet to pokrouceníčko 1 vs 1, dej vědět, my s Bumíkem se zpravidla dokážeme přizpůsobit. Ale spíš taky po 20. hodině, to už děti chodí spát.
Lark napsal:
OK, ve ctvrtek 20:00 budu ready, napis do PM, kde se sejdeme.
Kdybys měl chuť si vyzkoušet to pokrouceníčko 1 vs 1, dej vědět, my s Bumíkem se zpravidla dokážeme přizpůsobit. Ale spíš taky po 20. hodině, to už děti chodí spát.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.