January 25 2026 15:01:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Polet v DCS World Mirage F1
Lark
Ahoj všem,

šel by někdo polítat Mirage F1? Třeba na server Heatblur?

YouTube Video

Upravil/a Lark dne 21-01-2026 13:20

1stCL_Fucida
Jo, tady jsme toho dost nalétali s Phantomy, ale teď trávíme večery v Tomcatech a Hornetech :-)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Lark
Phantom, Hornet i Tomcat mám , jen nejsem úplně na expert level. Zvláště u Tomcat to chce i kolegu dozadu a ti jsou vzácní.
Upravil/a Lark dne 22-01-2026 12:22

magot
No, tady Mirage F1 moc lidí nemá a nelétá.
Co vím, tak ji má jen Ace14, Baron, pSipi a já .. a možná Míra. Já létám jen éčko a většinou offline, na online akce nemám moc času.
Ale je to docela dobrý protivník tomcatu a taky stejná generace, změřte síly. Ovšem pozor, nenechat se vylákat nad širé moře, to je past ;-)
Píše se rok 1981 a Saddám nasadil zbrusu nové žirafy verze E, které úspěšně nasazuje proti ajatolláhovým perským kocourům! Šklebící se
Jo a a stále se čeká na verzi M, kterou Aerges slibovali, snad bude ještě v tomto tisíciletí.

Lark
Diky za info, upřímně bych si na Tomcat netroufl pokud by nebyla super výhodná příležitost. Spíš to vidím proti Phantomu a nebo MiG-21...
Budu vděčný pokud se někdo na polet najde.To by se asi dali domluvit i proti F-14 ale tam tuším jak to asi dopadne.

Na videu vypadá ta Giraffe krásně Úsměv
YouTube Video

Upravil/a Lark dne 22-01-2026 13:19

magot
No, bohužel perskej kocour taky ještě nebyl vydán, ačkoliv byl slibován, ale v konfiguraci války Iráq vs Irán k r. 80's, měla F1 (oproti migům 21/23) skoro stejné šance jako F-14 IRIAF.
Takže když se domluvíte k dobovým omezením, tak se pilot s riem v tomcatu proti F1 dost zapotí Úsměv

Lark
Oni ty iránský piloty vytáhli kolikrát z vězení po začátku války, protože to byli většinou příznivci krále, ale tehdá je nutně potřebovali. Musím se zeptat Fučidy, jestli u nich někoho v letce zrovna nepropustili... :):)
To abychom dodrželi dobová omezení pro boj proti kocourům....:):)

Ale má to další nedostatek...vůbec nevím , jestli by oni lítali za Irán...
Upravil/a Lark dne 22-01-2026 15:03

Ace14
Zdar kluci,
já F1 mám, ale od zakoupení hibernuje v hangáru a mulťák moc nelítám pač na to není čas.
Celkem ovládám Mig 21 s tím už mám dost hodin. Momentálně se věnuju A-10CII, po sobotách máme výcvik na Discord - Bad wolf.

1stCL_Fucida
Tomcat si tohle i ve variantě A bez Phoenixů i bez Sparrowů povodí s prstem v nose. Dost možná i bez Sidewinderů. Je to celkem dost silnej dogfighter.

My máme dvě komplet posádky na F14, s živým Goosem je to mnohem větší sranda, než s AI Úsměv Ostatní vodí ty Hornety, jsou univerzálnější a nevyžadují takovou koordinaci pilot/navigátor.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Jo, tomcat je všeobecně silnej ve všem i na kanon. IRIAF používal ještě starší verzi než je ta současná "early", ale je to víceméně to samé.
Výbroj většinou byla 4x sidewinder P5 a 2x phoenix A MK47 a kanon. Vyjímečně 4x phoenix. IRIAF nikdy neměl na tomcatech sparrowy, i když je používali na phantomech.
Žirafa-E, nosila 2x Super 530F a 2x 550 magic 1/2. Létala se konfigurace hunter & killer, jeden mirage měl ECM pod Remora (ten tomcat nedokázal propálit, takže použití phoenixů odpadlo) a druhý měl 530tky.
(F1 remoru nemohla zahodit, kvůli nenahraditelnému hw a byla těžká, takže jeden z dvojice se nemohl účastnit ACM)
Stejně tak dokázal tomcat vyšumět 530tku. Technicky vzato v 80's tomcat dokázal vyrušit skoro vše. V opačným směru propálil sovětskou rušičku phantasmagorii ale remoru nedokázal.
Na blízko 2 - 3km měl mirage výhodu, protože magic2 byla sviňa obratná proti retardovanovanému sidewinderu P5 na tomcatu.
Na kanóny už měl tomcatu zase výhodu ..
Všeobecně byl boj dost vyrovnaný a bylo to jen o umu. IRL ale F1čka skórovala pouze 530tkama Úsměv
V DCS je ale pro F1čku rušící pod Barax, ale nevím jestli je použitelnej v boji. Většina těch ECM podů stojí za hovno a hra s nima takřka nepočítá.

Peršani létali v zvláštní formě tří tomcatů. Jeden tomcat dělal "mini awacs" a držel se vzadu 20-40km a dva tomcaty útočily, pokud možno s použitím phoenixů na co největší dálku.
Mid-range combat přenechávali phantomům, čili na vzdálenost sparrow E. A ACM přenechávali F-5. (Ale většinou phantomy stejně v ACM skončily)
Šetřili tomcaty co to šlo Úsměv

No někdy, to můžeme zkusit ten psí boj Šklebící se
Upravil/a magot dne 22-01-2026 21:32

Lark
Magote, V DCS ma F-14 k dispozici AIM-9L a AIM-9M. Ten Barax rusici pod bych chtel vyzkouset, domluvime se na nekdy?
Upravil/a Lark dne 22-01-2026 21:28

magot
No vidiš to, já měl za to, že to tam je ta exportní konfigurace. Paradoxně, F1 umí sidewindery P.
Tak by holt nakládaly verzi M, což je o něco lepší.

Jo někdy můžeme.
Ale nemám teď moc času a mám vyčištěné DCS, takže vše mapuju od znova Úsměv

Lark
Docela zajímavé video.

YouTube Video

AJaromir
Se v Mirage asi raději nechám sundat, než abych s tím musel přistávat. Jakože ono to není tak těžké, dokud neuděláte nějakou chybu. Šklebící se Ono to při přistání moc neodpouští.

magot
Ty máš Jaromíre taky F1čku? No, oproti 21čce je to přistání celkem v pohodě.

AJaromir
Mám F1. Mám i Mig-21. V Mig-21 jsem se to už naučil. V F1 to ještě nemám tak natrénované.

magot
No, já s tím taky lítám, jak kdybych to ukradl.
Ale mirage má ten "ball" (AOA) systém jak mít zdvihnutej čumák, to 21čka nemá a tak tam to přistání je vždycky mnoehm větší dobrodružství Úsměv
Upravil/a magot dne 23-01-2026 20:16

AJaromir
U Mig-21 je taky AoA indikátor. Dá se tím řídit, ale moc se mi to neosvědčilo a naučil jsem se s tím přistávat spíš podle citu, než podle přístrojů. Dalo by se říct, že pokud jsem viděl kam letím, tak jsem měl ideální rychlost. Šklebící se

magot
jojo, já taky stabilně přistávám "pod" optimálním úhlem náběhu podle oka, podvozek dostává zabrat Šklebící se

Lark
magot napsal:

No, já s tím taky lítám, jak kdybych to ukradl.
Ale mirage má ten "ball" (AOA) systém jak mít zdvihnutej čumák, to 21čka nemá a tak tam to přistání je vždycky mnoehm větší dobrodružství Úsměv

Maj to moc pekne udelany, bavi me jak se krasne vybrzdi pri zvednutem cumaku. Navic se da trenovat ve sparce.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,175,242 návštěv