Mě to v principu trošku mrzí. Ten joystick neni levnej. Sice naprosto chápu, proč to je modulární (a patice je tedy v nějakém průmyslovém standardu), ale přesto bych zrovna v situaci, kdy základna i páka je Moza, očekával vůle minimální. No, hlavně že to (snad) bude řešitelné.
to je mi jasný . Já doteď jel na celkem dost kvalitním vačkovým Gladiatorovi Pro a ta jeho přesnost a pevnost je perfektní. Ale věřím tomu, že tohle bude i na Moze řešitelné. Ten 3D tisk je dobrý nápad. Maty měl ještě včera večer nějakou ideu na podložky.
Ještě mě napadá jedno primitivní řešení pomocí teflonové pásky.
Ta dokáže na závitech velké zázraky a je taky super tenká.
OBI:https://www.obi.c.../p/5586086
Tak jsem se posunul v bádání. Vůle není v tom upnutí, to je naprosto pevné. Vůle je ve spodní části samotného joysticku, kdy jeho osa a na ní umístěná rukojeť nelícují v předozadní ose úplně ideálně. I když kdo ví. Možná je to kombinace dvou vůlí zároveň. Bych potřeboval technickej výkres, nebo to budu muset rozmontovat. Ale jsem rád, že základna je OK.
Jak tohleto zpevním, to jsem tedy zvědav Upravil/a 1stCL_Fucida dne 17-01-2026 14:28
No, v tomhle bodě už bych to osobně vrátil.
Špatné uchycení budiž, ale tohle už zní jako závažná vada joysticku.
Btw, akorát mě tam neladí jedna věc, je-li vada v joysticku, jakože to dělá i člověku co má jiný joy - viz. ten co má joy F-18, co si Fuči popisoval ..
Upravil/a magot dne 17-01-2026 16:29
Tak jsem se posunul v bádání. Vůle není v tom upnutí, to je naprosto pevné. Vůle je ve spodní části samotného joysticku, kdy jeho osa a na ní umístěná rukojeť nelícují v předozadní ose úplně ideálně. I když kdo ví. Možná je to kombinace dvou vůlí zároveň. Bych potřeboval technickej výkres, nebo to budu muset rozmontovat. Ale jsem rád, že základna je OK.
Jak tohleto zpevním, to jsem tedy zvědav
Hledal jsem na MOZA a jediné co jsem našel je rozpadající MH16 grip jeden případ.
Tedy po celém roce vývoje na to nikdo neupozornil.
Už konečně udělej video detail vůle a máme se tak čeho chytnout.
No, jenže já chci zjistit, jestli je to prostě blbě navržené, nebo jestli je to blbě vyrobené. Což je zásadní rozdíl. Plánuju si na Alze "půjčit" kompatibilní joy od Thrustmasteru a to to imho jednoznačně rozsekne.
No, jenže já chci zjistit, jestli je to prostě blbě navržené, nebo jestli je to blbě vyrobené. Což je zásadní rozdíl. Plánuju si na Alze "půjčit" kompatibilní joy od Thrustmasteru a to to imho jednoznačně rozsekne.
Ten originální MH16. Teď mi Maty poslal video, kde mu F-18 od Thrustmasteru dělá víceméně to samé, ale prej originální Warthog/F-16 je v pohodě.
Tady video ode mě: YouTube Video
V tomhle vlákně na DCS fóru je vidět MH16 rozmontovaný. A je tam i zmíněná ona vůle, ale tady v souvislosti s tím, že by to na Thrustmasteru mohlo být ještě horší
Stačilo hned na začátku ukázat a bylo by to jasné.
Ta část je pro grip při té brutální ffb síle extrémně namáhaná.
Až se ti to úplně rozpadne, vyreklamuj a dále raději použí prodlužovací nástavec,
nebo uber na síle základny.
Myslím, že ne. Tam kde máš vůli, tedy čistě na objektu samostaného joystiku, tam u TM pák - zkoušel jsem na mé 12 let staré A-10 a zbrusu nové F-18 žádná vůle není.
K tomuto testu není potřeba základna moza.
Tedy takhle od oka to vypadá, že je vadná jen páka MH-16.
Ale určitě ty páky od TM zkus, člověk nikdy neví Upravil/a magot dne 17-01-2026 17:47
petsild napsal:
Stačilo hned na začátku ukázat a bylo by to jasné.
Kolumbovo vejce.
Ono je to jasný ve chvíli, kdy jsem natočil video s pohledem na detail, kde je vada. Nejdřív jsem musel problém objevit. Tedy mezi těmi FF efekty odfiltrovat něco, co tam zjevně nepatří. Pak jsem zjišťoval, proč a kde to ty rázy dělá. Dlouho jsem se na tohle místo vůbec nedíval a hledal chybu v základně. Až po delší době jsem lokalizoval ten detail, ze kterého (i v rámci videa) bylo patrné, co se děje.
Ta část je pro grip při té brutální ffb síle extrémně namáhaná.
Až se ti to úplně rozpadne, vyreklamuj a dále raději použí prodlužovací nástavec,
nebo uber na síle základny.
Tedy jsou vůle u úplně nového výrobku, není to důsledek používání. Zítra porovnám s tím Viperem od TM a uvidíme . Nehrozí nic horšího, než že mi Alza vrátí peníze za MH a já místo něj budu používat TM.
Už jsem si ji na Alze objednal (F16, přijde mi univerzálnější, než Hornet), zítra ráno to bude. Když to u ní bude OK, tak MH16 vrátím a nechám si TM.
Maty mi psal, že ve spodní části TM F18 je dotahovací šroub, po jehož utažení vůle i u té jeho páky zmizela.
Jojo, F-16/ A-10 páka má taky ten šroub na dotáhnutí této vůle, ale nikdy jsem to nepotřeboval.
Koupil jsem si i tu páku F-18 k F-15E (v časech kdy to vypadalo, že bude dokončena), což je stejná konfigurace, ale nakonec jsem se vrátil k té F-16.
Strike Eagle mám zatím u ledu, možná bude v budoucnu klasickej stíhací eagle a na zbytek strojů včetně WWII mám F-16. Nikdo nic lepšího zatím nevymyslel,
má i krásný pádlo na malíček na bomby a na ty britský šunkostroje jako brzda, už si tím dožiju
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.