December 27 2025 12:53:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 18

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
Ajvn
No to jsem se stříleje od pasu tak moc nespletl.Úsměv
Před těmi tedy dvanácti lety to začali už vtehda na zastaralém engine a tím pádem je s to na pikaču dnes i na věčné časy a nikdy jinak.Úsměv

1stCL_Fucida
No, novej Šturm používá engine původního Rise of Flight, což je tak rok 2009? Tzn. o 7 - 8 let mladší, než původní Šturm?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
No vytvořili na to rozšířenou verzi enginu pro ROF. Umí o trochu víc věcí než původní ROF engine z r.2009.
Je to engine z r.2014 (resp. od r. 2012 to připravovali na WWII). Jason tehdá ještě myslel, že to dotáhne do pacifiku.
Ale jádro pudla bohužel změnit nedokázali. Papírový domečky na zelené louce, řeky s mizernými břehy, nikdy nevytvořenej editor misí, malá chudá města bez infrastruktury a detailu kde procesor taví jak kdyby zpracovával půl planety to je prostě něco z čeho už nevyhrabou ..

Naproti tomu IL246 evolvoval do enginu pro IL-2: Birds of Prey a ten do CLODu, kde to tam dodnes (asi) bastlí TF.
Je to tentýž stejný engine, stejně jako DCS nebo Falcon má stále tentýž engine jen už ve velmi pokročilé verzi.
Upravil/a magot dne 14-12-2025 18:15

AJaromir
Buďte rádi, že na to nepoužili třeba Unity nebo Unreal. Tyto grafické jádra v poslední době stojí pěkně za stolici. Pokud do toho jeden pořádně nehrábne, tak výsledná optimalizace je děs. Což jsem nedávno zažil na jedné moc pěkné plošinovce, u které jsem nečekal, že při vytížení RTX4090 na 100% bude mít 60 fps při 2560*1440.

magot
Jihokorejci používají pro simulaci KAI UE5 engine a to je vojenský sim, čili je tam větší důraz na fyziku.
YouTube Video

AJaromir
Jako že přímo vývojáři UE řekli něco ve stylu, že samotný engine si musí každý vývojář dooptimalizovat sám, protože vývojáři UE na to patrně kašlou. Už nevím, jestli to řekl Gaben nebo kdo, ale dokud nemáte vlastní engine, tak jste prej houby programátor.
http://www.ddworl...ine-2.html
Upravil/a AJaromir dne 14-12-2025 21:33

LesniHU
No ja bych povazoval prechod na takovy COTS engine za pozitivum a zachranu simulatoru. Proc? Protoze dnesni enginy umi skutecne velky svet, takze pokud odhledneme od varianty "da se letat pres celou zemekouli, jen krajina je na ruznych mistech v ruznych urovnich detailu", staci to. A ma to dve vyhody, nikdo nebude do simulatoru delat screenshoty z mesta ze vzdalenosti pul metru od budovy ci patniku, aby se pochlubil zbytecnymi detaily, a usetreny cas se pouzije na vytvareni obsahu. Snad.

Ono s temi optimalizacemi, soucasny stav je, ze spousta vyvojaru na to proste kasle a kdyz na to kasle, tak to engine nezachrani. Ta cerna prace, jak udelat od vseho LODy a zakomponovat do sebe, proc to delat, kdyz to "umi" automatizovany system a vy nafotite objekt, ono ho to slozi a otexturuje a vy muzete udelat za tyden dalsich dve ste. Tenhle pristup bych fakt enginu nevycital, vina je jinde.

Richi
A lidi si pak stejně pustí WOT.Úsměv

Ajvn
A jak je na tom tohle? : https://combatpilot.com
Engine : Starý? Nový? Dobrý? Nebo velký špatný?Úsměv

magot
UE5 voe, už jsme to řešili, základní verze má omezenou velikost mapy, tedy pevniny, zvládne pokrýt sotva Moravu ...
Tzn. když bude chtít udělat např. Novou Guineu, tak je se základní verzí UE5 v prdeli a bude si bude muset připlatit za komplet zdrojový kód a výrazně ho přepsat, což např. dělá korejská KAI.
Upravil/a magot dne 15-12-2025 12:31

Ajvn
Velikost Moravy mě nesere.
Jak je to staré?
Je to nové?
Bude v tom v tom o jeden až deset levelů lepší grafika krajiny a pozemáků proti BOX?
Když mi řekneš UE5 voe, tak to vyjde na stejno jako kdybys mi řekl. hžřžblmhchrtÚsměv

Ajvn
Zvoptal jsem se džipitky:

Vyplivla dvě stránky keců a na závěr :

Unreal Engine 5 je špičkový realtime 3D engine, který umožňuje vytvářet extrémně realistické hry a virtuální světy s filmovou kvalitou a moderními nástroji.

Je to pravda?

magot
Ajvn napsal:

Velikost Moravy mě nesere.
Jak je to staré?
Je to nové?
Bude v tom v tom o jeden až deset levelů lepší grafika krajiny a pozemáků proti BOX?
Když mi řekneš UE5 voe, tak to vyjde na stejno jako kdybys mi řekl. hžřžblmhchrtÚsměv

ue5 je unreal engine 5 voe Šklebící se Grafiku tam můžeš nacpat jakou chceš, tzn. klidně v detailu nějaké 3D akce typu Battlefield.

Morava by tě měla srát páč když sedneš do trubky, tak se ani pořádně neotočíš ... a s vrtulovým, ze Zlína do Olmiku, pár vesnic a dost.
Žádný z Londýna do Paříže neexistuje, to je simulátor jak jezdit s kamionem po dětském hřišti Šklebící se
Upravil/a magot dne 15-12-2025 15:36

1stCL_Fucida
magot napsal:

Žádný z Londýna do Paříže neexistuje, to je simulátor jak jezdit s kamionem po dětském hřišti Šklebící se

Carmageddon? Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Ajvn
Mňo a jakou grafiku tam teda nacpali?
Protože z toho mála co zveřejnili toho moc nevidím. Nebo mi něco uniklo?

magot
1stCL_Fucida napsal:

magot napsal:

Carmageddon? Šklebící se

Nj, tam to šlo, to byl docela hit Šklebící se

magot
Ajvn napsal:

Mňo a jakou grafiku tam teda nacpali?
Protože z toho mála co zveřejnili toho moc nevidím. Nebo mi něco uniklo?

Na scénáři Midway nic krom vody a dvou zrnek písku nic neuvidíš Úsměv
Btw, kdo ví zda tam udělají i ostatní atoly v okolí, např. tam kde měla tankovat ta žaponská ponorka ..

Ajvn
Tak sem prohledal co se dalo a zatím vidím, že nic nevidím. Uvidíme za čtrnáct dní.

AJaromir
UE5 se používá na točení CGI ve filmech. Tož tak nějak ohledně možností nasvícení scén. Taková pěkná ukázka co UE umí, je třeba Hellblade2

Jenomže jak bylo mnohokrát zmíněno: Každý engine je vhod na něco jiného, jinak se musí hodně upravit. Třeba v IL2 to nemusí být průser, ale u moderních strojů chcete třeba nasimulovat i ohřev/ochlazování krajiny a různých povrchů kvůli správné simulaci infračervených snímačů.
Upravil/a AJaromir dne 15-12-2025 17:38

LesniHU
magot napsal:

UE5 voe, už jsme to řešili, základní verze má omezenou velikost mapy, tedy pevniny, zvládne pokrýt sotva Moravu ...
Tzn. když bude chtít udělat např. Novou Guineu, tak je se základní verzí UE5 v prdeli a bude si bude muset připlatit za komplet zdrojový kód a výrazně ho přepsat, což např. dělá korejská KAI.
kolem devadesati milionu kilometru, pokud vim. Do toho se vejde cela planeta. Coz samozrejme nerika moc o tom, ze kdyz se tam cela planeta vymodeluje, tak to system vykresli.
Vyse uvedene bez zaruky, uz se v oboru nepohybuji.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

38,924,940 návštěv