Jen pro info. Na Steamu je teď sleva až 85% na IL2:BOX a jeho přídavky. Je to v rámci slevové akce "festival dopravních prostředků"
Ty ceny na Steamu jsou ale buď stejné, nebo i vyšší než na il2sturmovik.com
Já vidím BoS zlevněný z 49 Euro na 9,8 Euro
Battle of Normandy Deluxe z 200 Euro na 50,27 euro.
Steam myslím dovoluje změnit regionální ceny jednou za 3 měsíce. Takže pokud se mezi tím změní kurz, tak se může i cena mírně lišit.
....
Mě spíš překvapila velikost těch ďuzen. Ale nemohu soudit jestli odpovídá skutečnosti.
Ale jo. Pumča dvoustovka třeba zhruba tolik, ovšem v hlíně.
Záleží do čeho dopadne. V hlíně samozřejmě vyrve víc než v ranveji nebo železničním svršku. S tím se ale asi moc nepárali, udělali jedenu velikost kráteru aby měli jednodušší programování.
Takže to co udělala v té ranveji je asi moc velké, ale... pro sim dobré.
Mch k Magotovu obrázku: 155mm HE má hmotnost do 50 kg, přičemž slože je v ní cca 5-7kg. Nevím přesně kolik je v leteckých pumách, ale dá se předpokládat že podobně, tzn. 10-20% celkové hmotnosti.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Koeficient plnění (poměr hmotnosti trhaviny k celkové hmotnosti pumy) záleží na druhu a ráži. Ve zkratce tříštivé do 20 %, tříštivo-trhavé okolo 30 %, trhavé do 50 %, průbojné do 25 %.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Grafické orgie a výkon zdarma nejen pro 5xxx generaci.
Nové Nvidia ovladače 572.16 dokážou vynutit i pro starší RTX grafiky novou efektivnější metodu preset K.
Navíc to funguje pro všechny starší hry s podporou DLSS, bez nutnosti manuálně přepsat důležitou knihovnu. YouTube Video
Grafické orgie a výkon zdarma nejen pro 5xxx generaci.
Nové Nvidia ovladače 572.16 dokážou vynutit i pro starší RTX grafiky novou efektivnější metodu preset K.
Navíc to funguje pro všechny starší hry s podporou DLSS, bez nutnosti manuálně přepsat důležitou knihovnu. YouTube Video
Vie nam to nejako pomoct v BOX?
A poradíš mi jak nastavit grafiku pro IL 2 BOS abych lépe viděl vzdálené doty a letadla oproti lesu a pozadí. Již jsem to řadu let nelétal a chci se k tomu vrátit.
Dík
Nevíte někdo proč mám trackir vystředěný u některých letounů jinam? Konkrétně u 110E koukám na pravé křídlo a u arada je pohled vycentrován dozadu, ostatní stroje co jsem zkoušel jsou ok. Nikdy to nědělalo, zřejmě po posledním updatu.
Nevíte někdo proč mám trackir vystředěný u některých letounů jinam? Konkrétně u 110E koukám na pravé křídlo a u arada je pohled vycentrován dozadu, ostatní stroje co jsem zkoušel jsou ok. Nikdy to nědělalo, zřejmě po posledním updatu.
Změna standardního pohledu přes F7, nebo F9, nebo čím se to dělá...funguje?
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.