No třeba jsou uvnitř dobré střeva, nevím, ale vzhled je prostě bakelitový bakeliťák.
On ten můj virpil grip klenot je taky s plastu ale to zpracování je prostě nesrovnatelně lepší. Ktomu kovová base. Prostě na pohled labůžo.
Jestli si mám vybrat mezi plastovou rukojetí nebo plastovým mechanismem, beru plastovou rukojeť. To je vlastně problém Thrustmaster HOTAS Warthog v kostce.
Jinak mám doma plynovku Virpil Vmax Prime a páky pro aretaci zespodu my vyhovují více, jak shora.
Objednával jsem něco od firmy co má jako ofiko sídlo v Kazachstánu, ale registrovaná zásilka šla nadrzo z Ruska a náš celní úřad to vůbec nezaujalo. Takže východ je v pohodě.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Píší, že AB9 MOZA je kompatibilní s flight sticks od jiných značek, tudíš předpokládám, že AB6 na tom bude stejně.
Falcon BMS funguje s FFB hezky. Nevím jak v DCS F-16, ale F-18 nedělá kromě centru vůbec nic. Přejedeš lana, nic. Praštíš s tím o palubu, nic. Nestudoval jsem, jesti je v MOZA nějaké extra možné nastavení FFB pro DCS, ale jestli se to s F-18 chová jako běžný FFB joy, tak pak by to byly zcela vyhozené peníze.
Jako cena je nemalá, ale vypadá to opravdu moc dobře.
V podstatě je sw pro AB6 identický s AB9 a hw kompatibilní s rukojetí ostatních výrobců.
Ano Moza má spešl profil pro F-16, tedy simuluje tuhou tlakovou základnu, třeba Hornet v reálu nemá žádnou FFB odezvu, pouze změnu tuhosti při min letové rychlosti.
Pro doplnění ffb zážitku potřebuješ vibrační podložku, jako je HF8 ta plesknutí o palubu simuluje.
Edit:
Navíc cena je v porovnání řešení ostatních výrobců a home řešení za naprostou hubičku. Upravil/a petsild dne 02-11-2025 06:45
F/A-18C je FBW. Není důvod, aby páka něco dělala při přejezdu přes překážky. Zpětná vazba je v páce generovaná uměle pomocí systému Qfeel nebo jak se to jmenuje.
Z NATOPS:
11.1.5 Stick Force. In maneuvering flight, there is a light but constant stick force per g (about 3.5 to
4.5 pounds/g). Unlike many other aircraft, maneuvering stick forces do not vary significantly over the
entire operating envelope as long as the AOA is less than AOA feedback of 22°. Where AOA feedback
is active, maneuvering stick forces are increased significantly.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.