Ja tedy vubec netusil, ze existuje verze se ctyrlistou vrtuli, tremi vyfuky, ale nizkou smerovkou...
Někde mám fotku devítky kde jsou tyhle výfuky taky ...
Spit byl stavebnice. A skoro jakýkoliv prvek z řady I-II-V-IX vyjma křídla a jeho celků je záměnný napříč. Je pravda, že drak I by s motorem z IX měl pevnostní problém, ale namontovat by to se správným ložem šlo. Takže taková drobnost jako výfuky a směrovky nepřekvapí ...
Pánové, díky!
Já chtěl jít hledat, jestli se někde dočtu, že pětky, nějaké pozdní verze, už zkoušeli s 4listými vrtulemi ... bych se nahledal :)
veikso - souhlas s tou Mk VI? :) V knize je ještě další fotka?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
V knize je fotka ze stejného úhlu, jen piloti (310. sq.) jsou jinak promícháni a nejsem si jistý, jestli jsou to všichni ti stejní. Čtyřlistá vrtule i výfuky jsou jasně poznat.
Popisek říká: "Piloti letky B před Spitfirem HF Mk. VI."
Nad ní je menší fotka, na které je zřejmě jiný Spitfire z boku. Vypadá jako pětka, ale má čtyřlistou vrtuli. Kolem je houf lidí a popis: "Mechanici a piloti 310. perutě u jedné z výškových "šestek" v Castletownu."
Na fotce z odkazu výše by tak měli být (zleva): Karel Zouhar, Leopold Šrom, ?, Josef Sokol, v koužku František Vindiš a na křídle sedící Stanislav Peroutka.
Na fotce v knize stojí třetí zleva Bohuslav Kimlička (nemá ani brigadýrku, ani knírek).
Ja tedy vubec netusil, ze existuje verze se ctyrlistou vrtuli, tremi vyfuky, ale nizkou smerovkou...
Někde mám fotku devítky kde jsou tyhle výfuky taky ...
Spit byl stavebnice. A skoro jakýkoliv prvek z řady I-II-V-IX vyjma křídla a jeho celků je záměnný napříč. Je pravda, že drak I by s motorem z IX měl pevnostní problém, ale namontovat by to se správným ložem šlo. Takže taková drobnost jako výfuky a směrovky nepřekvapí ...
Vim, ze to slo, jen jsem zatim nevidel, ze zrovna tohle nekdo za valky udelal :-). Myslim ted hlavne tu smerovku pro vyskovou verzi.
poslední Martin, poslední hydro bombardér, první a poslední nukleární hydro bombardér, poslední létající člun americké armády (nepočítaje nově navrácené Cataliny do US Navy)
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.