No sám létal štorch nebo andula ..
29 létá sama asi jako F-22 bez počítače FBW
29 už sis to mohl vyzkoušet na FC verzi. Podélně nestabilní aby byla maximálně agilní.
FM tam je v té finální verzi co bude zde, tzn. už je dávno možné si tím létat. Až to vydaj přijdou akorát interní vifikundace s rádiama a dalšíma udělátkama.
Rozhodně to bude zajímavý stroj na polítání. Ale té třiadváci se asi nedočkáme
Za mě souchlast, náplast za zrušenou 23 je to slabá
29tky létaly i v 80's kdy ještě amraam neexistoval.. ale i se sparrowy typu M by měli sovětští piloti dost vrásků
V 90's v BVR boji proti amraam neměla 29 moc šancí.
Ovšem v ACM boji už tomu bylo jinak, jak ukázala operace US navy "red october" https://www.youtu...n1sBfIlUjYUpravil/a magot dne 22-08-2025 21:01
Introduced advanced model for R-27 missile family. Missiles got new CFD-based flight model, authentic control system that includes wing actuator model, altitude band-switching autopilot, Kalman-type guidance filters (different for IR and RF versions) which also drive seeker gimbal mechanics, INS and datalink system with realistic inaccuracies (for RF missile only), and RF or IR seeker. New semiactive RF seeker provides 'multitarget' tracking feature. This means that RF signals from several distinct targets will interfere and form one bigger apparent target once they simultaneously fall into the missile tracking gate. This apparent target may lead the missile between real targets in a target group, or to dispensed chaff. It also may steal missile velocity tracking gate and break guidance. R-27 proximity fuze now has a conical antennas pattern and variable explosion command delay to adjust for target size and closure rate. And, in addition, missiles got number of limitations caused by control systems design. For example RF missile can not be launched with roll angle exceeding 120 degrees because of gimbaled INS roll limit.
Představen pokročilý model pro raketovou řadu R-27. Rakety získaly nový letový model založený na CFD, autentický řídicí systém, který zahrnuje model křídlového pohonu, autopilota pro přepínání výškových pásem, naváděcí filtry typu Kalman (odlišné pro verze IR a RF), které také řídí mechaniku kardanového závěsu vyhledávače, systém INS a datalink s realistickými nepřesnostmi (pouze pro rakety RF) a vyhledávač RF nebo IR. Nový poloaktivní RF vyhledávač poskytuje funkci sledování „více cílů“. To znamená, že RF signály z několika různých cílů se budou navzájem rušit a vytvoří jeden větší zdánlivý cíl, jakmile současně spadnou do sledovací brány rakety. Tento zdánlivý cíl může vést raketu mezi skutečnými cíli v cílové skupině nebo k rozptýleným klamným cílům. Může také ukrást sledovací bránu rychlosti rakety a přerušit navádění. Proximity fuze R-27 má nyní kuželový anténní vzor a variabilní zpoždění výbušného příkazu, aby se přizpůsobila velikosti cíle a rychlosti přiblížení. Kromě toho mají rakety řadu omezení způsobených konstrukcí řídicích systémů. Například RF raketa nemůže být odpálena s úhlem náklonu přesahujícím 120 stupňů kvůli omezení náklonu kardanového INS.
Translated with DeepL.com (free version)
Edit2: Kavkaz dostal nové textury a RSBN/PRMG majáky. Nově jsou taky k dispozici mobilní RSBN/PRMG majáky. Jsem zvědav, jestli s tím bude kompatibilní Mig-21, ale pochybuji. Ten totiž vznikl v době, kdy v DCS podle mě RSBN a PRMG majáky ještě nebyly, a proto používá virtuální majáky, které jsou přímo zakódované v samotném modulu.
Edit3: Tak už bylo oznámeno, že Mig-21 není kompatibilní s novým RSBN/PRMG systémem, ale plánují jej upravit.
Jižní Atlantik a Sinai už nejsou EA. Normadnie 2.0 dostala zimní textury.
Upravil/a AJaromir dne 17-09-2025 18:18
Jestli vám po update nejde nahrávání misí a editor, je potřeba smazat jeden soubor: news.lua
Cesta: C:\Users\xxx\Saved Games\DCS.openbeta\MissionEditor\
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.