September 19 2025 16:24:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 23

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2025
1stCL_Fucida
Potrava pro AMRAAM Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

saldy
magot napsal:

No sám létal štorch nebo andula ..
29 létá sama asi jako F-22 bez počítače FBW Šklebící se
29 už sis to mohl vyzkoušet na FC verzi. Podélně nestabilní aby byla maximálně agilní.
FM tam je v té finální verzi co bude zde, tzn. už je dávno možné si tím létat. Až to vydaj přijdou akorát interní vifikundace s rádiama a dalšíma udělátkama.
Rozhodně to bude zajímavý stroj na polítání. Ale té třiadváci se asi nedočkáme Smutný

Za mě souchlast, náplast za zrušenou 23 je to slabáSmutný

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
1stCL_Fucida napsal:

Potrava pro AMRAAM Úsměv

29tky létaly i v 80's kdy ještě amraam neexistoval.. ale i se sparrowy typu M by měli sovětští piloti dost vrásků
V 90's v BVR boji proti amraam neměla 29 moc šancí.
Ovšem v ACM boji už tomu bylo jinak, jak ukázala operace US navy "red october"
https://www.youtu...n1sBfIlUjY
Upravil/a magot dne 22-08-2025 21:01

AJaromir
Jen pro vaše info. Bude to exportní verze ze Slovenska.

magot
další video s dvaadvácou, release na vánoce
YouTube Video

a prej ještě bude suchar, bohužel ne cold-war verze S, ale moderní SM ..
i.imgur.com/cSUp5Jq.jpeg
i.imgur.com/mucVzPX.jpeg
Upravil/a magot dne 23-08-2025 20:52

AJaromir
Nevím proč se mi tady ty ruské rakety přestavěné na letadla nikdy nelíbily. Šklebící se

AJaromir
Líbí se mi, jak nasimulovali i rotující prizma. Šklebící se Co se mi nelíbí, je ten nízký frame rate zrcátek.

YouTube Video

Upravil/a AJaromir dne 30-08-2025 08:05

AJaromir
Battle Royal v DCS:
https://tgfb-dcs....yal-event/

AJaromir
YouTube Video

magot
Mod UH-60L 2.0
YouTube Video

AJaromir
Je velmi pravděpodobné, že dneska vyjde Mig-29

Edit: Je tam
https://www.digit....20.15010/

Edit2: Už jej stahuji. 16 GB rozbaleno na 30 GB
Upravil/a AJaromir dne 17-09-2025 17:06

AJaromir
To zase budou někteří brečet. Šklebící se

Introduced advanced model for R-27 missile family. Missiles got new CFD-based flight model, authentic control system that includes wing actuator model, altitude band-switching autopilot, Kalman-type guidance filters (different for IR and RF versions) which also drive seeker gimbal mechanics, INS and datalink system with realistic inaccuracies (for RF missile only), and RF or IR seeker. New semiactive RF seeker provides 'multitarget' tracking feature. This means that RF signals from several distinct targets will interfere and form one bigger apparent target once they simultaneously fall into the missile tracking gate. This apparent target may lead the missile between real targets in a target group, or to dispensed chaff. It also may steal missile velocity tracking gate and break guidance. R-27 proximity fuze now has a conical antennas pattern and variable explosion command delay to adjust for target size and closure rate. And, in addition, missiles got number of limitations caused by control systems design. For example RF missile can not be launched with roll angle exceeding 120 degrees because of gimbaled INS roll limit.

Představen pokročilý model pro raketovou řadu R-27. Rakety získaly nový letový model založený na CFD, autentický řídicí systém, který zahrnuje model křídlového pohonu, autopilota pro přepínání výškových pásem, naváděcí filtry typu Kalman (odlišné pro verze IR a RF), které také řídí mechaniku kardanového závěsu vyhledávače, systém INS a datalink s realistickými nepřesnostmi (pouze pro rakety RF) a vyhledávač RF nebo IR. Nový poloaktivní RF vyhledávač poskytuje funkci sledování „více cílů“. To znamená, že RF signály z několika různých cílů se budou navzájem rušit a vytvoří jeden větší zdánlivý cíl, jakmile současně spadnou do sledovací brány rakety. Tento zdánlivý cíl může vést raketu mezi skutečnými cíli v cílové skupině nebo k rozptýleným klamným cílům. Může také ukrást sledovací bránu rychlosti rakety a přerušit navádění. Proximity fuze R-27 má nyní kuželový anténní vzor a variabilní zpoždění výbušného příkazu, aby se přizpůsobila velikosti cíle a rychlosti přiblížení. Kromě toho mají rakety řadu omezení způsobených konstrukcí řídicích systémů. Například RF raketa nemůže být odpálena s úhlem náklonu přesahujícím 120 stupňů kvůli omezení náklonu kardanového INS.

Translated with DeepL.com (free version)

Edit2: Kavkaz dostal nové textury a RSBN/PRMG majáky. Nově jsou taky k dispozici mobilní RSBN/PRMG majáky. Jsem zvědav, jestli s tím bude kompatibilní Mig-21, ale pochybuji. Ten totiž vznikl v době, kdy v DCS podle mě RSBN a PRMG majáky ještě nebyly, a proto používá virtuální majáky, které jsou přímo zakódované v samotném modulu.

Edit3: Tak už bylo oznámeno, že Mig-21 není kompatibilní s novým RSBN/PRMG systémem, ale plánují jej upravit.

Jižní Atlantik a Sinai už nejsou EA. Normadnie 2.0 dostala zimní textury.
Upravil/a AJaromir dne 17-09-2025 18:18

AJaromir
Ve videu jde pěkně vidět ta obrovská podobnost systémů mezi SSM a ASM (mezi FC3 verzí a "plnou" verzí)

YouTube Video

magot
DCS vs Razbam zoom call leak (4 videa) .. nic důležitého se nedozvíme, jen nějaký ty legal pičoviny, ztráta času ..
https://old.reddi...C_Official

petsild
Jestli vám po update nejde nahrávání misí a editor, je potřeba smazat jeden soubor: news.lua
Cesta: C:\Users\xxx\Saved Games\DCS.openbeta\MissionEditor\
img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,044,844 návštěv