Pánové chci si koupit HOTAS. Určení především F-16 (F-15) BMS. Trochu DCS, i pístové motory. Přemýšlím o VKB STECS Throttle a k tomu nějaký kvedlák. Máte s tím někdo zkušenosti? Existuje lepší varianta za podobnou cenu? Nebo je nějaká trochu horší varianta za výrazně nižší cenu?
Když jsem pořizoval STECS, tak žádnou adekvátní konkurenci neměl, jestli se něco změnilo nevím o tom.
Pokud bych neměl klacek NXT EVO, tak ten nový sociální Virpil ho technicky tumfne ve všech ohledech.
Záleží jestli chceš "roleplay" F-15/F-16 tzn. odpovídající HOTAS, nebo něco univerzálnějšího. V prvni variantě asi fakt nic lepšího nez WinWing neni., i když dost uživatelů si stěžuje na neodladěný software.
V případě druhém je STECS výborná volba, protože jak sám píšeš, ty možnosti konfigurace a programování jsou neuvěřitelné.
A páku bych bral Gladiatora NXT, nebo novinku od Virpilu, kterou začíná tohle vlákno.
Případně základnu od Virrpilu a samotné gripy F-15/F-18 nebo A-10/F-16 od Thrustmasteru, ale to už je otázka kolik do toho chceš vrazit...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
Coffin Corner napsal:
Případně základnu od Virrpilu a samotné gripy F-15/F-18 nebo A-10/F-16 od Thrustmasteru, ale to už je otázka kolik do toho chceš vrazit...
Tohle jsem kdysi plánoval, páč preferuju pouze autentické gripy F-15/16/18/A-10, ale Virpil nezaručuje 100% funkčnost všech tlačítek TH gripů.
Tak jsem se na to vys.
Winwing je docela dobrý ale tam mě zase u plynovek F-15/16 vadí ten spojovací kablik, kterej se jednoho dne posere už z principu toho designu.
Kdybych byl milionář jako Babiš a zároveň skalní příznivec F-16, tak bych si pořídil tlakovou bázi + grip moza a není co řešit
Jakože toto je pouze můj dojem, ale myslím si, že Virpil, co se technického zpracování týče, tak je na tom s kvalitou nejlépe. Taky v jeho softwaru jdou dělat divy. Pro nenáročné je lepší se v tom nehrabat, protože se tím dá taky hodně posrat.
Právě že bych řekl, že ten spojovací káblík u winwing by mohl být lepší řešení, než jak to dělají ostatní plynovky, kdy jsou káblíky tažené uvnitř páky, ale nevím.
Za mě jsou čudle a šoupátka s otočema na základně přežitek, při VRku potřebuji mít co nejvíce funkcí na gripu plynovky a to splňuje pouze STECS, právě výměnou tlačítek za přepínače nebo kloboučky.
magot napsal:
Tohle jsem kdysi plánoval, páč preferuju pouze autentické gripy F-15/16/18/A-10, ale Virpil nezaručuje 100% funkčnost všech tlačítek TH gripů.
Tak jsem se na to vys.
Tak to jsem nevěděl. Já to nakonec vyřešil tím, že jsem na gripy od Thrustmasteru namontoval adaptéry od VKB pro jejich bázi Gunfighter. Ale taky to není značka ideál, protože se pokaždé musí přehrát soft, poněvadž ta jejich revize C, která to už nevyžaduje vyšla až posléze. A dopadlo to tak, že gripy A-10 a F/A-18 v podstatě jenom oprašuju...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson
No to jsem zase nevěděl já. To bych nechtěl ani zadarmo takovejhle voser.
Tu pozdější verzi pak asi no problem.
U VKB jsem uvažoval nad tím jejich F-14 klackem, který se mě líbíl více než od konkurence, ale nakonec jsem od toho ustoupil kvůli omezené využitelnosti pouze na kocoura a tak definitivně zůstávám u hotas konfigurace F-16. Lepší grip už asi nikdo nevymyslí. Byť mám i F-15 ..
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.