October 21 2025 14:50:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poznej ty fotky II
magot
Tak blízko jak rejža a zoom 35mm kamery dovolil, určitě to tam půl dne ladili Úsměv
https://www.csfd....d/prehled/

kouty
jsem si u toho vzpomněl na konec Valkýry...

LesniHU
Presne, je to ten prototyp. Pry v te dobe byly v celem USA jen tri letiste, ktera by to obri kolo s obrim letadlem zvladly.

Co je to?
www.barneswallisfoundation.co.uk/wp-content/uploads/2016/01/Wellesley-Bomber.jpg

batoh
Wellesley. Ale výrobce jsem si spletl.

1stCL_Bumik
Zaprvé a všehovšudy je to ohavné letadlo! Šklebící se

310_cibule
batoh napsal:

Vickers : )

Použili u něj svoji tehdy převratnou geodetickou/příhradovou konstrukci, která se pak osvědčila u wellingtonu.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

ringlett
batoh napsal:

Mimochodem éro co se velmi osvědčilo nad Etiopií...
Typ který ve své době držel dálkové rekordy.

LesniHU
Co je tohle?
[img]https://www.historynet.com/wp-content/uploads/2023/03/After-dams-Bielefeld-viaduct-scaled.jpg[/img] is not a valid Image.

batoh
Nevím, kde to je. Francie?
Bomba Tallboy z Lancasteru 617. perutě?

veikso
Připomíná to viadukt mezi Hranicema a Lipníkem, ale tan nemá dvojité podpěrné sloupy. Vyprávěl nám děda, že když ho spojenci bombardovali, bylo v noci takové světlo, že se daly číst noviny. Zřejmě osvětlovací fléry.

311_Mart
Bielefeldský viadukt po zásahu pumy Grand Slam. Myslím, že už jsem to sem dával Úsměv

@veikso: To si musím jako místňák dohledat, jestli dostal Jezernický případně Hranický viadukt nějaký zásah.

batoh
311_Mart napsal:

Bielefeldský viadukt po zásahu pumy Grand Slam. Myslím, že už jsem to sem dával Úsměv

@veikso: To si musím jako místňák dohledat, jestli dostal Jezernický případně Hranický viadukt nějaký zásah.

To jsem se říznul s tallboyem. Díky.

Tyler Durden
Mimořádně pevně postavený dvojitý viadukt Schildesche dlouho odolával útokům, při nichž bylo svrženo celkem přes 3 500 tun pum. Dne 14. března 1945 použila letka č. 617 Královského letectva poprvé desetitunové pumy Grand Slam, do té doby nejtěžší svého druhu. Cihlové oblouky obou viaduktů byly v délce 130 metrů zcela zničeny, nejméně 50 obyvatel Schildesche zahynulo. Podle pozdějších zjištění hlavního pyrotechnika Hanse-Joachima Ulmera explodoval Grand Slam v hloubce 18 metrů. Přestože minul cíl o 30 metrů, viadukt se zřítil v délce 130 metrů. Vlny podobné zemětřesení způsobily, že se pilíře konstrukce lamaly jako sirky. Zároveň místo dopadu zahalil bílý dým, což Ulmer jako bývalý šéf služby pro likvidaci výbušnin považoval za známku toho, že byla použita výbušnina Torpex.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

magot
veikso napsal:

Připomíná to viadukt mezi Hranicema a Lipníkem, ale tan nemá dvojité podpěrné sloupy. Vyprávěl nám děda, že když ho spojenci bombardovali, bylo v noci takové světlo, že se daly číst noviny. Zřejmě osvětlovací fléry.

Ten je ale jen dvojkolejný a ten na fotce čtyřkolejný. Myslím, že u nás neexistuje čtyřkolejný viadukt.
Btw a za Franc Josefa měl snad jenom jednu kolej ..

Timofejic
Na Hranickém viaduktu (viaduktech) jsou tři koleje (s tím, že poteciální čtvrtá by se vešla) a má ty dvojité podpěrné sloupy (pokud si pod tím představuju to samý co veikso), na Jezernickém jsou dvě koleje. Původně byly oba jednokolejný.
Za všech okolností zůstávám klaunem. To mě staví na daleko vyšší úroveň než je jakýkoliv politik.

magot
Jo, tak já myslel ten Jezernický.
i.imgur.com/Eh4fNa4.jpeg

veikso
magot napsal:

Jo, tak já myslel ten Jezernický.

Já taky. O tom Hranickém jsem neměl tušení, takže teď nevím, co vlastně bombardovali. Možná oba (všechny).

LesniHU
V tom pripade se Martovi omlouvam za duplicitu. S tim Grand Slamem je to jiste? Ja jsem kdysi kdesi slysel, ze s vyjimkou jednoho letadla nesla vsechna letadla "jen" Tallboye - jen nevim, jestli se to tykalo tohoto naletu. Netusi nekdo?

Mezitim lahudka:
[img]https://www.destinationsjourney.com/wp-content/uploads/2022/09/Rear-view-of-Boulton-Pauls-half-scale-P92-heavy-turret-fighter-model..jpg[/img] is not a valid Image.

ringlett
Tohle je testovací prototyp v menším provedení, pro něco, co mělo být vrcholem své kategorie s dost svéráznou výzbrojí. A kdyby velká ségra skutečně létala, byl by dost problém s určením toho kdo je "eso" a kdo nikoliv. Možná další nápověda by mohla být, že tuhle cestu začal jeden hodně úspěšný typ za první války. A skončila několika masakry za druhé. Jo a taky ustřelenou kravatou.

magot
No v podstatě na americké straně byla odpověď na tenhle britský vynález věž na P-61, stíhač co mohl střílet nejen spřaženě dopředu, ale i jako bombardér či i "simulovat" jazz laufy dopředu a zpět ala Bf-110.
Samozřejmě to stálo za hovno, aerodynamika byla úplně v prdeli. Úsměv
Upravil/a magot dne 31-01-2025 09:30

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,324,752 návštěv