December 21 2024 18:08:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2024
saldy
Po tomto pači mi začal dost divočit Trackir, má někdo podobnou zkušenost?

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
U mě dobrý, TIR5 jede bez problému. Jde ti TIR v pohodě v i v BOXu?

AJaromir
YouTube Video

Aces_Wild
DCS 2.9.10.4160

AJaromir
Prohlídka Iráku:
YouTube Video

Aces_Wild
Winter Sale 2024

Our massive DCS Winter Sale 2024 is now live. Don’t miss the perfect opportunity to expand your collection and make this holiday season one to remember! With up to 50% across all our most popular modules, we are confident you'll find something to warm you up this winter.

YouTube Video

AJaromir
Základ je dobře nastavit počasí. Potom i Kavkaz vypadá dobře.

YouTube Video

Upravil/a AJaromir dne 14-12-2024 20:57

alfik
Ledacos vypadá líp když to není vidět kůlivá mrakům Vyděšený
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

magot
Jak na přelet z mapy Sýrie na mapu Iráku a zpět.
YouTube Video

AJaromir
Mám podezření, že ve FW-190D je špatně nasimulovaný palivový systém. V manuálu se píše, že palivové čerpadlo by mělo dávat dostatečný tlak k živení motoru a že přebytek je vypouštěn do přední nádrže. Za běžného provozu je tedy spuštěno jen zadní palivové čerpadlo a pokud by to nestačilo, tak si motor "přisaje" z přední nádrže, protože palivový uzávěr má být otevřen na obě nádrže. Jenom ve výškách nad cca 8km by se mělo zapnout i přední čerpadlo, protože zadní už nemusí vytvářet dostatečný tlak. Jako snažil jsem se fakt hodně, ale nikdy se mi nepovedlo vyčerpat zadní nádrž dřív, jak přední. Takže jdu udělat ultimátní test. Budu poletovat při zemi a kochat se Normandií. Šklebící se Budu udržovat 2100 RPM, což je podle manuálu nejekonomičtější cestovní nastavení motoru a vezmu si přídavnou nádrž. Pokud jako první blikne červená, píšu na ED forum, že to mají zabugované. Šklebící se

Cituji manuál:
When the fuel selector (fuel cock) is set to "Auf", both fuel lines from the forward and rear tanks are allowed to feed fuel to the booster pump. The booster pump draws more fuel than actually needed from both tanks and the surplus is routed back into the forward tank, thereby closing the valve for the forward tank. With this mechanism fuel effectively is drawn only from the rear tank as long as the engine gets enough fuel from it. When the engine pump starts to starve, the forward tank is "opened".

Překlad:
Pokud je palivový volič (palivový kohout) nastaven na „Auf“, mohou obě palivová potrubí z přední i zadní nádrže přivádět palivo do čerpadla posilovače. Posilovací čerpadlo čerpá z obou nádrží více paliva, než je skutečně potřeba, a přebytek je veden zpět do přední nádrže, čímž se uzavře ventil pro přední nádrž. Díky tomuto mechanismu se palivo efektivně čerpá pouze ze zadní nádrže, pokud z ní motor dostává dostatek paliva. Jakmile začne čerpadlo motoru hladovět, přední nádrž se „otevře“.

Tedy jak je psáno, palivo by se mělo automaticky nejprve čerpat jen ze zadní nádrže.

Edit: Tak po testech jsem došel k tomu, že to nasimulované není.
Upravil/a AJaromir dne 16-12-2024 21:15

Tyler Durden
Tak to je opravdu tragédie. Žádná AI, žádná kampaň, a teď ještě tohle. Úsměv
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

1stCL_Fucida
AJaromir napsal:
Tedy jak je psáno, palivo by se mělo automaticky nejprve čerpat jen ze zadní nádrže.

Edit: Tak po testech jsem došel k tomu, že to nasimulované není.

Ve starém Šturmu měl Fw 190 simulovanou jen jednu nádrž, v BOX jsou simulovány obě (případně všechny tři u A-8 a D-9) a je to udělané celkem korektně. Nehrozí, že bys nejdříve spotřeboval přední a až pak zadní, přičemž je během letu celkem dost znát posun těžiště (směrem vpřed). Jestli máš chuť testovat, můžeš zkusit ověřit, jestli jsou simulovány v DCS opravdu dvě/tři nádrže (i když v DCS je myslím ta třetí vždycky s MW50) a hlavně jestli změna těžiště skutečně odpovídá posunu směrem dozadu (tzn. letadlo je po spotřebování paliva méně stabilní). V simu můžeš klidně mít "jen" prohozené ukazatele přední a zadní nádrže, proto je fajn hlubší test.

Jo před lety mě tyhle testy bavily Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

AJaromir
Jako asi to je nasimulované, protože si jde v editoru misí nastavit, jestli chci mít v zadní nádrži B4 nebo MW-50 nebo nic. A jde to v DCS nastavit pro Antona (u Antona jen palivo), Doru, i pro BF-109. Nasimulovaný posun těžiště tam taky je. Nejvíc to jde znát, když opravdu záměrně napřed vypumpuju přední nádrž, abych letadlo udělal méně stabilní a tím více obratné. Ale nejvíc to v DCS:W jde znát u P-51D, u nějž je pak řízení fakt opruz. Šklebící se

Spíš co musím vyzkoušet, jestli vůbec správně funguje ten ventil. Jo a kdysi ještě posrali primár. Pamatuji si, že v BF-109 kdysi fungoval dobře, tedy při pumpování rostl tlak paliva, ale od určité doby prostě nefunguje. U Dory myslím že primár vůbec nesimulovali.

Moje hlášení:
https://forum.dcs...simulated/

Tady je hlášení toho primáru v BF-109:
https://forum.dcs...rt-engine/

Edit: udělal jsem pár dalších testů.
Ve výšce 11km si lítá jakoby se tam narodilo. Šklebící se
S tou vyčerpanou zadní nádrží je velmi stabilní, možná až příliš. Při konstantních 300 kph IAS (a 620 kph TAS) mám s téměř prázdnou zadní nádrží trim 2 jednotky dolů.
Když to porovnám s Thunderboltem, tak přemýšlím, jestli mu náhodou nenasimulovali něco jako gyroskopický moment turbodmychadla.
Upravil/a AJaromir dne 17-12-2024 20:55

magot
No už se těším až budou mít ty nová hlášení 10ti leté jubileum ignorace ED Šklebící se

AJaromir
ED navštívili muzeum v Košicích, kde prováděli sken Mig-29A do DCS:W
https://www.digit...41e6f351a/
https://www.digit...shots/572/

Zde manuál, ze kterého ED údajně vychází:
https://www.amazo...764313894/
Upravil/a AJaromir dne 20-12-2024 21:08

Richi
Pořád nevidím žádné slevy, nebo blbě koukám? Steam už je má.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,116,154 návštěv