December 21 2024 18:05:29
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
ravcore javelin - jak nastavit joystick v IL2 1946
mha
Zdravím,

dokázal by mi někdo poradit, jak nastavit joystick - ravcore javelin v IL2 1946 (verze 4.15.1.m)?

Nedokážu rozchodit plynovku (osa Z) a směrovku (osa X), přestože ve woknech a přes il2setup je joystick vidět a všechny osy fungují...

Vyzkoušel jsem i IL2-JoyControl a zde opětovně směrovka (osa X) a plynovka (osa Z) nefungují...

V ostatních hrách - warthunder, IL2 BoS funguje bez problémů...

Moc děkuji
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

Richi
Zkoušel jsi všechny volby v nastavení hry? Asi jo, jasně, že jo, to jen pro jistotu.
Ono to tam je složitější. Všechno je pod HOTAS. On je tam posílení tahu motoru, tah motoru číslo 1, tah vybraného motoru. Trochu blbákov.
Nemám Javelin, u mě je to tah motoru č. 1 a 2.
Jestli je tam jiný zádrhel, konkrétně u Javelinu, nemám páru.
Asi jsem nepomohl, ale jeden nikdy neví, na jaké kravině se člověk zasekne. Úsměv

magot
Jestli si to ještě dobře pamatuju - IL2 46 ovladače neznají bezkontaktní snímač os (X,Y) v těch dvou osách u Javelinu. Ta třetí osa (Z) je normální - kontaktní, tu umí.
Tzn. tenhle joy nepůjde pod IL2 46. To je ještě hra z časů, kde některý hardware nemusel nutně fungovat.

Ještě můžeš zkusit jednu věc, hra si možná bere od widlý špatný ID osy joysticku a tak zkus změnit to aby se to ID jmenovalo jinak než se jmenuje.
Jdi do toho nastavení změň osu na jinou a pak ji třeba vrať, hlavně už se nesmí jmenovat tak, jak se původně jmenovala.
Ona se sama přejmenuje, když ji znova nastavíš - např. z "Axis X" na "Axis X-ID2" nebo tak něco.
Jde o to, že ta původní osa už ve widlých neexistuje (časem se změnila), ale hra tam pořád hrabe aby si ji vzala.

Případně by možná pomohla definitivni odinstalace joysticku včetně ovladačů. To není normální odinstalace, jak ji běžně znáš jen na kliknutí, ale musíš se hrabat ve widlých a najít si návod (googlit) jak se těch ovladačů zbavit.
Po odinstalaci si to znova nainstaluješ už normálním způsobem a widle už pak automaticky přiřadí jiné ID osám a vše bude fungovat. (Pokud byl problém v IDčkách)
Upravil/a magot dne 14-12-2024 19:39

AJaromir
To je celkem blbost, ne? X-52 byl taky bezkontaktní a fungoval. Je celkem jedno jestli jsou osy kontaktní nebo bezkontaktní. Základ je, aby byly správně označeny v DirectInput API.

magot
No starej šturm byl dost podivně bastlenej a podle toho to taky vypadalo Úsměv

mha
Dobře, tak to zkusím jinak, který joy aktuálně prodávaný funguje bez problémů? Úsměv
Aulus Vitellius

magot
Asi drtivá většina. Hotas Warthog/ Hornet, X52, T16000, xbox 360/ one pad jsem zkoušel. Ale lidi tady to lítali s kdejakým klackem .. co našli v lese ..
Od TM to bralo asi všechny joye.
Určitě zkus ten Javelin odinstalovat a znovu nainstalovat aby si widle změnily ty IDčka, třeba to pomůže.
Upravil/a magot dne 15-12-2024 00:36

Richi
Mě ta hra bere i doma udělané kravinky s Hally. Mám tam na nich směs a stoupání vrtule. Moc to teda pravda nepoužívám, u BF a FW to není potřeba. Trim výškovky ale v pohodě.

Hot_Dog
Tak samozřejmě to bezkontaktní snímání je blbost, to na to vůbec nemá žádnej vliv...

10 vteřin googlení: https://www.gog.c...ck_problem a pak 5 minut psaní tohohle příspěvku na mobilu, chjo...

Ravcore Javelin sem nikdy neměl, il-2 1946 už taky 10 let nemám nainstalovaný na PC, tak si budeš muset už poradit sám podle toho návodu v posledním příspěvku....
Upravil/a Hot_Dog dne 15-12-2024 10:24
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

mha
Hot_Dog napsal:

Tak samozřejmě to bezkontaktní snímání je blbost, to na to vůbec nemá žádnej vliv...

10 vteřin googlení: https://www.gog.c...ck_problem a pak 5 minut psaní tohohle příspěvku na mobilu, chjo...

Ravcore Javelin sem nikdy neměl, il-2 1946 už taky 10 let nemám nainstalovaný na PC, tak si budeš muset už poradit sám podle toho návodu v posledním příspěvku....

Díky, vyzkouším! Mrknutí A už mám vyřešeno, děkuji všem za pomoc! Mrknutí
Upravil/a mha dne 15-12-2024 19:08
Aulus Vitellius

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,116,140 návštěv