September 19 2025 23:39:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Combat pilot
ringlett
magot napsal:

Měl si napsat všeobecně na textury. Ale dělat všeobecně grafiku na fulltime job, to je rachota. Něco jako dělat na ropné plošině Šklebící se

Však ano ...

magot
Tak už víme co ze začátku nebude ..
Jason
We’re not making the P-47 anytime soon so it’s moot.

saldy
Však jo, šéf říkal, že to bude bitva u Midwaye , bitva v Korálovém moři a třetí jestli snad Wake, už nevím.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
první developer diář - Zero ve výrobě Úsměv
https://forum.com...mment-3985

saldy
Pracují prý na Akagi, co taky jiného že? Ale i tak je to příjemné vědět Úsměv

[img]http://www.asisbiz.com/ships/IJN-Akagi/images/Art-painting-of-the-Japanese-aircraft-carrier-HIJMS-Akagi-at-sea-0A.jpg[/img] is not a valid Image.

Tyler Durden
Tohle je Akagi? Tohle je Akagi:

i.imgur.com/DO8QMz9.jpg
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

batoh
Pánové s háky, prosím o vaše odhady nezávisle na slibech developera:
1/ ve kterém roce bude Combat pilot létatelný?
2/ jaký hardware bude potřeba pro mlejn, aby to nebylo zubaté a cukavé? - whatif
3/ kolik ten hardware může stát? - whatif
4/ je šance udržovat se do té doby sem tam v pacifických online speckách na starém šturmu? Dotaz na Kukula a spřízněné...
Děkuju.

magot
@batoh
1/ to nikdo neví
2/ to nikdo neví
3/ záleží jestli zaútočí číňan na Taiwan, od toho se bude odvíjet cena hw, takže volej medvíkoj Pú co má v plánu Úsměv
4/ velmi pochybuju, dokonce i BOXu už dochází dech, všechny cesty vedou do Říma. DCS.

Hot_Dog
batoh napsal:

Pánové s háky, prosím o vaše odhady nezávisle na slibech developera:
1/ ve kterém roce bude Combat pilot létatelný?
2/ jaký hardware bude potřeba pro mlejn, aby to nebylo zubaté a cukavé? - whatif
3/ kolik ten hardware může stát? - whatif
4/ je šance udržovat se do té doby sem tam v pacifických online speckách na starém šturmu? Dotaz na Kukula a spřízněné...
Děkuju.

Jelikož máme odhadovat, tak odhaduji...
1) Veřejná beta, první polet s Wildcatem / Zerem polovina roku 2024
2) Na 2560x1440p monitoru odhaduju tak RTX 3060ti a vejš, ve VR to nejspíš bude chtít minimálně RTX4080 a vejš, doufám, že to bude hratelné aspoň chvíli na RTX 3080 ve VR (lepší jak DCS ve VR) Obecně bych očekával HW náročnost cca jako současné DCS, ale díky moderní optimalizaci to bude vypadat líp a bude to konzistentnější, tzn nebudou takový strašný rozdíly mezi jednotlivejma letadlama, mapama, misema apod...
3) Koukni na dnešní ceny těhle grafik a Ryzenu 5000/7000 nebo intelu 12. 13. generace. Asi tolik...
4) Dělaj se tu Il-2 BoX specky, poslední maj velmi slušnou úroveň, lepší zůčastnit se toho a na pacifik počkat, až bude Combat Pilot...
Upravil/a Hot_Dog dne 19-08-2023 23:56
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

Kukuloo
batoh napsal:
Děkuju.

Je sanca udrzovat sa sem tam na pacifickych alebo inych speckach na starom iloj. Vela veci mam rozrobenych... ale ak mam investovat cas a energiu do kvalitnej specky, BOX ma vacsi potencial ludi aj zabavy. Na druhu stranu, v staro iloj mozno netreba tolko ludi na zaujimavu akciu a casova investicia na pripravu by bola mensia v porovnani s BOX.

Nasa mala Rebeka ma 4 mesiace. Okrem nej mame 3 chalanov. Nenasiel som si seriozny cas na zhodnotenie Ostravskej operacie zatial. Aj ked som mal volny vecer bud som proste zachrapal, alebo som venoval ten cas inde v prioritach. Neplacem, len docasne je to u nas dost intezivne. Prave pocujem ze jeden nas namornik hovori zo sna Šklebící se

Kazducky den premyslam o nejakej akcii, citam fora na starom aj novom iloj. Verim ze cosi dobre zaletime este. V najhorsom aj na novom Combat pilot Šklebící se
Letka_13/Kukulo

Richi
Hot_Dog napsal:

2) Na 2560x1440p monitoru odhaduju tak RTX 3060ti a vejš, ve VR to nejspíš bude chtít minimálně RTX4080 a vejš, doufám, že to bude hratelné aspoň chvíli na RTX 3080 ve VR (lepší jak DCS ve VR) Obecně bych očekával HW náročnost cca jako současné DCS, ale díky moderní optimalizaci to bude vypadat líp a bude to konzistentnější, tzn nebudou takový strašný rozdíly mezi jednotlivejma letadlama, mapama, misema apod.....

Došel jsem k názoru, že slušný HW je v současné době tak drahý, že nemá cenu vyhazovat hromadu peněz za lepší průměr, ale rovnou jen za top.

Hot_Dog
Richi napsal:

Došel jsem k názoru, že slušný HW je v současné době tak drahý, že nemá cenu vyhazovat hromadu peněz za lepší průměr, ale rovnou jen za top.

Záleží jak u čeho, u CPU určitě, ale tam hledáš hlavně nejvyšší výkon jednoho vlákna ale počet jader 6-8 je dostačující, takže tady top znamená vlastně docela cenově příhodnou variantu... Chladič je též extra důležitej, ale už za 1500-2000Kč dostaneš vlastně téměř to nejlepší možný... Tady neplatí, že nejdražší=nejlepší...

U MB, RAM, PSU bych rozhodně nevolil TOP, ale vhodnou kombinaci toho, co vlastně potřebuješ, tedy správný chipset, správnou frekvenci, časování, ranky RAM, rozumnou účinnost, kvalitu a Wattáž PSU, a tady to je vlasně hodně levné a oproti tomu, kdybys vybíral nějakej TOP těhle věcí ušetříš strašný peníze a neztratíš vůbec nic... Tady to, že nejdražší=nejlepší neplatí dvojnásob...

U GPU to je průser, no... Tam musíš primárně vybírat podle toho, jakej potřebuješ výkon... Rozhodně se nevyplatí koupit 4090 oproti třeba 4070ti nebo 4080, ale když ten výkon 4090 potřebuješ, tak holt je to průser, no... A zaplatíš za GPU dvojnásobek toho, co za celej zbytek PC...Naštvaný
Upravil/a Hot_Dog dne 20-08-2023 19:06

saldy
Kupuju po 5-6 letech novej comp+monitor, jestliže předchozí stál 50, současný 70, tak na budoucí už si budu blokovat 100 🙂

batoh
Pánové, děkuji všem za odpovědi.
Magote, uvidím, co Pú - pro mě je nepředvídatelný.
Hot_Dogu, napsal jsi strašně moc odborných názvů = bude to drahé. :-)
Kukulo, věřím, že se 4 námořníky to máš náročné. Jsi samec!
Richi, už u PC na starého šturma jsem řešil poměr cena / výkon, docela jsem to podcenil.
Saldy, rozumím, taky to slepě odhaduju směrem k 100, takže pokud našetřím.

Richi
Mi se to kecá. Já si chtěl koupit komp asi před šesti lety, ale těch cca 40-50k kč mi přišlo docela dost a, že se to nechá utratit za rozumnější věci.
Pak, že na to kašlu a už to kupuju, ale přišel covid a jaký to bylo víme. Zase ale bych teď měl už starší komp a vlastně jsem tak dost ušetřil.
No a teď se mi pod nohama válí krabice od banánů s komplet novým hw, jen to sešroubovat, včetně 4090. Cca 90-95k kč.
Takže se mi to snadno kecá.
Hot Dog to napsal hezky, a má pravdu předseda. PC na DCS bez GPU ale stejně příjde na 40-50k kč ať nad tím dumáš jak chceš a samotná GPU je otázka, to jo.
Ale když už utratit za GPU cca. 30k a nemít to nejlepší, je cca. 45k za 4090 rozumnější volba, protože těch 30k jsou vyhozený prachy.
Samozřejmě, jen podle mého názoru a někdo to vidí jinak.
A už jsem zmínil, že se mi to teď už snadno kecá? Úsměv

magot
DD#2, wildcat & torp. MK13
https://forum.com...mment-4598

Kukuloo
Ty voe: "We hope to make all the marks of the F4F in time" Cool
Letka_13/Kukulo

Hot_Dog
saldy napsal:
Kupuju po 5-6 letech novej comp+monitor, jestliže předchozí stál 50, současný 70, tak na budoucí už si budu blokovat 100 🙂

batoh napsal:
Saldy, rozumím, taky to slepě odhaduju směrem k 100, takže pokud našetřím.

Richi napsal:
No a teď se mi pod nohama válí krabice od banánů s komplet novým hw, jen to sešroubovat, včetně 4090. Cca 90-95k kč.

Trochu OT, ale když už se to tu řešilo... To je strašný v zásadě, co kvůli tomu lítání kupujeme: Dnes sem postavil kolegovi a kamarádovi z práce herní komp pro děti, je to komp kterej zvládne (snad téměř) všechny dnešní hry na FHD monitoru na plný detaily, většinu i na 2K monitoru, včetně IL-2 Box na plný detaily... To PC stálo komplet necelých 28 000Kč!!! Samozřejmě bez monitoru a periferií, ale i tak... 100% nové, z Alzy a CZC... A vsadim se, že děti z něj budou nadšený roky, není to žádný ořezávátko... My tady jedeme kvůli tomu VR strašný cifry za totální high-endSmutný Až se stydim, co do toho vrážím (vrážíme) za prachy...

batoh
Nechci VR, potřebuju se rozhlížet myší. To snad CP dovolí. Nevím, zda to jde v BOX.

Timofejic
batoh napsal:Nevím, zda to jde v BOX.
Jde.
Za všech okolností zůstávám klaunem. To mě staví na daleko vyšší úroveň než je jakýkoliv politik.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,048,491 návštěv