November 24 2024 00:32:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poznej ty fotky II
LesniHU
Tohle je prirozene strasne snadne identifikovat, ale hezky se na to kouka:
i.pinimg.com/736x/0e/ca/dc/0ecadc4763b910aa55201b50363cd6e1--b-b-bones.jpg
EDIT: zmena v nadeji, ze forum bude zobrazovat obrazek a ne textovou adresu...
Upravil/a LesniHU dne 03-03-2023 19:01

Richi
Černá labuť. Úsměv

AJaromir
No ve zkratce Americké námořnictvo bylo prý nervózní z toho, že se jim z ničeho nic u letadlovky vynořila švédská ponorka.
https://youtu.be/...
Konec OT.

magot
No se jestli se ta letadlovka plavila bez podpůrných torpédoborců a fregat a měla v hangáru poseidony, tak na to není nic divného.
Vždyť nemá proti ponorkové systémy. Pouze proti-opatření proti torpédům.

LesniHU
Tentokrat neni otazka, co je na fotce za letadlo, ale: jaky je za tou fotografii pribeh?
[img]http://aviationweek.com/sites/default/files/styles/crop_freeform/public/2022-12/aw_11_29_1988_overhead.jpg[/img] is not a valid Image.

LesniHU
Nikdo? Jsem prekvapen, myslel jsem, ze je to znama vec. Je to slavnostni rollout B-2, kdy letectvo peclive umistilo tribuny, aby nebyly vydet trysky motoru, ale zapomnelo vytycit zakazany prostor. Jeden novinar v cessne prolitl nad celou eremonii a udelal tyhle fotky. Rollout B-21 vyresili tak, ze to nebyl rollout, jen otevreli vrata :-)

Co bylo ucelem tohoto letadla?
i.pinimg.com/originals/ca/a6/e3/caa6e3e0aaaef4602f9cd756ef44feab.jpg

Timofejic
LesniHU napsal:Co bylo ucelem tohoto letadla?
Podle momentálních nálad, potřeb a okolností si přidělávat a oddělávat rozličná břicha a následně s nimi poletovat.

LesniHU
Presne tak. Vlastne ani nevim, proc presne se to neujalo - jestli to byl principialni problem, s prakticnosti, hmotnosti, nebo podobne, nebo nejaky problem konkretne tohoto typu. EDIT: Fairchild XC-120 Packplane, kdyby to nekdo chtel dohledavat.

Mnohozvíře:
i.pinimg.com/736x/f6/07/f1/f607f17cc45d06ffcc403614d66edf88.jpg

Timofejic
LesniHU napsal:Presne tak. Vlastne ani nevim, proc presne se to neujalo - jestli to byl principialni problem, s prakticnosti, hmotnosti, nebo podobne, nebo nejaky problem konkretne tohoto typu.
Nedávno (cca rok, dva) byla v LK monografie Boxcaru a o XC-120 se tam samozřejmě taky zmiňovali. Zkusím to vyhrabat, jestli tam ty důvody nejsou uvedený.

Timofejic
Než vyhrabu ten Pakplejn, co se nám to tady v moře noří?
spaceraceleadership.files.wordpress.com/2010/07/4-rh-srb-splashdown-4.jpg

alfik
Hádám: Něco zkušebního kosmického, podle tvaru a těch třech padáků bych tipl že něco Apollového.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Coffin Corner
Řekl bych že to bude SRB ze Shuttlu.

Jinak LesníHu, moc hezké fotky sem dáváš Úsměv
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson

Timofejic
Coffin Corner napsal:Řekl bych že to bude SRB ze Shuttlu.
Přesně tak, SRB aneb původce čmoudu z předešlý stránky.

Tyler Durden
Podivné letadlo:

i.imgur.com/RPAHFa1.jpg
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

alfik
Avro Lancastrian. Přestavba z Avro Lancaster.
Britové měli proudové motory, ale zase až tak moc jim nevěřili... Úsměv
Podobné jako v USA - tzv. "Four burning six turning" - Convair B-36 Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Tyler Durden
Je to Lancastrian https://en.wikipe...ancastrian
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

ringlett
alfik napsal:
Britové měli proudové motory, ale zase až tak moc jim nevěřili... Úsměv

Až tak zase ne, ale hlavně šlo o zkoušky těch motorů. U nás běhal třeba Jumo 004 pod břichem původně bulharského He 111 a nebo pozděni M 701 místo střeliště na Il 28 ...

veikso
Zrovna dneska jsem si o něm četl v starém dobrém polském TBU-čku.Mrknutí
Létající zkušebna.

alfik
No, on Lancastrian už nebyl "až tak jenom" zkušebna. Byl normálně používán jako dopravní stroj.
Ovšem vývoj motorů byl tak rychlý, že tyto stroje zastaraly než vzlétly. Viz moje oblíbené lítadlo - Westland Wyvern. Vynikající letadlo, dokonce i nasazeno v boji, a úspěšně, ale... vzniklo prakticky v té samé době kdy už začaly vznikat bitevníky s prouďákama...

batoh
alfik napsal:

No, on Lancastrian už nebyl "až tak jenom" zkušebna. Byl normálně používán jako dopravní stroj.
Ovšem vývoj motorů byl tak rychlý, že tyto stroje zastaraly než vzlétly. Viz moje oblíbené lítadlo - Westland Wyvern. Vynikající letadlo, dokonce i nasazeno v boji, a úspěšně, ale... vzniklo prakticky v té samé době kdy už začaly vznikat bitevníky s prouďákama...

static.wikia.nocookie.net/biggles/images/b/b7/Wyvern-submarine_spies.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,030,193 návštěv