November 23 2024 17:21:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
ringlett
310_cibule napsal:

V instrukcích u Moskyta stojí, že se palivová směs nastavuje manuálně. V kokpitu jsem nikde nenašel žádnou páku, kterou by se to dalo dělat resp. vidět animaci. Někdo tuhle v hospodě navrhoval, že je to možná na jeden spínač, dvojpolohové nastavení, ale ani příslušný knoflík jsem nenašel. A co vlastně pak případně namapovat v nastavení hry? Any idea?

Moskyto by mělo mít automat podle manuálu pro FB.VI. A opravdu se tak ve hře chová.

manuál: https://www.media...o-fb-6.pdf
Upravil/a ringlett dne 05-10-2022 17:01

310_cibule
ringlett napsal:

310_cibule napsal:

V instrukcích u Moskyta stojí, že se palivová směs nastavuje manuálně. V kokpitu jsem nikde nenašel žádnou páku, kterou by se to dalo dělat resp. vidět animaci. Někdo tuhle v hospodě navrhoval, že je to možná na jeden spínač, dvojpolohové nastavení, ale ani příslušný knoflík jsem nenašel. A co vlastně pak případně namapovat v nastavení hry? Any idea?

Moskyto by mělo mít automat podle manuálu pro FB.VI. A opravdu se tak ve hře chová.

Dík, chová.

Zmátlo mne, že v "anglické" verzi je u charakteristik psáno, že směs se nastavuje manuálně. Tak jsem se to snažil vyšpekulovat : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

ringlett
310_cibule napsal:

ringlett napsal:

310_cibule napsal:

Dík, chová.

Zmátlo mne, že v "anglické" verzi je u charakteristik psáno, že směs se nastavuje manuálně. Tak jsem se to snažil vyšpekulovat : )

NZ,

my tu máme k dispozici Mk.VI srs II. Manuální ovládání směsi bylo myslím u srs I. Měla by to být jedna z hlavních odlišností.

ukulele
Za pár měsíců se budou ty karty prodávat za pár šupů.

saldy
Bayfield-class v novém updatu, to jsem nečekal.
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/USS_DuPage_%28APA-41%29_underway_at_sea_on_13_October_1943_%2880-G-87138%29.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Nj, taková silně ozbrojená liberty ship Úsměv

ringlett
No,

Individuální označování letadel na spojenecké straně v zásadě funguje. V zásadě je podle předpisů. Testoval jsem jen stroje do speciálky. A zatím jen spojenecká. Nejsem nadšen, na to o tom vím až moc. Ale "komunita prostých uživatelů" bude řvát nadšením.

Nikde mi písmena nekryla znaky.
Ale...

1.) britské písmena mají správné umístění pro jednu s používaných variant pořadí označení peruť-letadlo

2.) britské varianty písmen pro Spitfiry mají malou velikost, u většiny těchto letounů byla použita větší velikost písmen (ale zase, tahle velikost je přesně podle předpisu. Jen to je prostě blbě. Umístění je správně, ale mělo obrovskou variabilitu. I když to tak na fotkách nevypadá.) Na tempestu mi to vychází plus minus ok.

3.) Písmena pro US letadla mají divný, ale v zásadě správný, ale divný, font. Myslím, že použili prostě jeden z možných. Nejvíc mi to připomíná font použitý na P-38. Pro 47 a 51 mi nepřijde úplně správný. A když už tak pro 47 z Iwodžimi. (což na jednu stranu dává úchylný smysl)

4.) Na pozadí invazních pruhů písmena zanikají a chybí typický lem v barvě kamufláže.

Prostě je to divný opticky.
Upravil/a ringlett dne 12-10-2022 21:21

Hans-Assi
U německých stíhaček budeš nadšený ještě míň... :-(

ringlett
Hans-Assi napsal:

U německých stíhaček budeš nadšený ještě míň... :-(

Máš pravdu, chce se mi blejt!

Prosím, řekněte mi někdo, že to co s tím označením provedli celkově je vtip? Prosím!

Bude mi to na houby, ale otevřel jsem si hubu i na oficiálním fóru ....

I'm begging you, simulator creative team, please tell me that the way you envision individual aircraft markings for both sides of the conflict is a joke! Please, is it?

Because what you've given us has absolutely nothing to do with the historical reality you're bragging about. This is just a crying shame. Or vomit.

It's like putting a 1:48 scale decal on a 1:72 scale plastic model. Please tell me you're ten years old and you've grown out of this!

I apologize for the somewhat harsh language, but I paid a not-so-small amount for this piece of crap of yours.

Moc vás prosím, tvůrčí týme simulátoru, řekněte mi prosím, že to jak si představujete individuální označení letounů obou stran konfliktu je vtip! Prosím, že je to tak?
Protože tohle co jste nám dali nemá s historickou realitou, kterou se tak vychloubáte, naprosto nic společného. Tohle je prostě k pláči. Nebo blití.
Je to jako by jste na plastikový model v měřítku 1:48 nalepili obtisky určené pro měřítko 1:72. Prosím, řekněte že už vám bylo deset let a z tohodle jste vyrostli!?!
Omlouvám se za poněkud ostřejší slovník, ale já jsem za tento váš zmetek zaplatil ne zrovna malou částku.

Takže tohle na oficiálním fóru vydrželo přesně 4 minuty ....
Upravil/a ringlett dne 13-10-2022 18:58

1stCL_Fucida
Jsem zjevně strašně mírný admin :-)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

ringlett
1stCL_Fucida napsal:

Jsem zjevně strašně mírný admin :-)

A my si toho všichni nesmírně vážíme Mrknutí

310_cibule
A fakt to nejde bez toho blití a zmetků? Oni na to lidé ve vyspělejších zemích nejsou až tak úplně zvyklí (osobní zkušenost). Nic ve zlém, jen jsem se zeptal.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

LesniHU
To je, po pravde receno, skvela otazka. Moje zkusenost s velkymi firmami rika, ze to vetsinou fakt nejde, ze nejake uctive plky a prosby je netrapi, trapi je jen hrozba negativni publicity. Ono to obcas nejde ani jinak, njn.

310_cibule
Hrozba negativní publicity je něco jiného než hulvátský způsob vyjadřování. Čistě technicky vzato je to druhé skvělá záminka pro zabanování. Jinak samozřejmě tlak přes hrozbu negativní publicity je účinný a zcela legitimní. Je to nástroj, jak se bránit subjektům, kteří mají prostředky, jež jedinec prostě nemá. A ano, je to - čistě obecně - zneužitelné. Nic není dokonalé.

LesniHU
No ano, jenze ostre vyjadrovani upoutava pozornost a to vytvari publicitu. Ciste technicky vzato je jakakoliv negativni reakce skvely duvod pro zabanovani.
Otazka nam zustava, darilo se s touto konkretni firmou neco ovlivnit "bez toho"?

310_cibule
Jistě. Neustále dělají změny, po nichž část komunity volá (nepřeberné množství patchů a fixů). A ano, nedělají změny, po nichž volají jiní. Ono se za 1) nedá vyhovět všem a za 2) proč taky?

Ale jinak klidně poutejte tím, že se budete vyjadřovat jako hulváti, mně je to v zásadě jedno. Tak jako se snažím neposuzovat všechny Rusy podle Putina a vrahů z Buči, tak doufám, že jiní nebudou všechny Čechy podle toho, jak někteří poněkud atypicky vystupují na fórech : ) (nadsázka, záměrná).

WT_Horrido
Nějaké screeny? Ať se i ti co to zrovna nemají nainstalované mohou zasmát.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

magot
Nějaký tester 777 tam psal na fóru, že to vydali příliš brzo a je to plné chyb. Evidetně selhalo vedení QA, ale spíš management, když to celé pustili ven.
Když chtějí dělat historicky přesný sim, měli by mít nějaké laťky kvality, které i tak historicky u BOXu jsou průběžně porušovány od prvních dnů vývoje, viz. kdysi FM & DM. Nyní vrstvy označení.
Komunita bude muset hodně držkovat aby je dotlačila k co nejrychlejší změně. Psát jim, že to je k pláči (v případě ringletta zvratky) na 777 neplatí, to už jsem si sám několikrát ověřil Šklebící se
Nyní jim tam musíte zaplnit celé forum screenama ze hry, kde je porovnání s fotkama z IRL aby se někde nějakej manažér začal drbat za uchem ..
Upravil/a magot dne 14-10-2022 10:07

alfik
310_cibule napsal:

A fakt to nejde bez toho blití a zmetků? Oni na to lidé ve vyspělejších zemích nejsou až tak úplně zvyklí (osobní zkušenost). Nic ve zlém, jen jsem se zeptal.

A které země myslíš? Tam co mají 157 pohlaví, volby průhledné jak v Rusku, a střílejí se ve školách a na benzínových pumpách? O runech na obchody při každé příležitosti ani nemluvím...
Asi čteš fakt jen vybraných pár novin, a i tam jen vybraných pár článků.
Cool
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

WT_Horrido
On žije ve vlastním nereálném světě ze kterého má osobní zkušenosti. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,663 návštěv