November 21 2024 21:15:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Diskuse o válce na Ukrajině
magot
www.thedrive.com/uploads/2022/08/05/topol-tel-driver-trainer-crash.jpg

1stCL_Fucida
^^Zjevně by potřebovali přezbrojit na Fabie Mrknutí
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hot_Dog
1stCL_Jiricek napsal:
V dnešní situaci, bez zkoumání historie (alespoň do roku 2014) nejde jinak, než Rusko kategoricky odsoudit a jednoznačně se postavit na Ukrajinskou stranu.

To jakože po hlubším zkoumání historie to kategorické odsouzení Ruska a postavení se na stranu Ukrajiny není až tak uplně jednoznačné???!!!Zamračený

1stCL_Jiricek napsal:
Ale ty důvody, které Rusko krok za krokem dovedly do jeho současné neřešitelné situace, s kořeny v roce 2014 a před ním, rozhodně stojí za osvětu a diskusi.

To jakože za důvody, které Rusko dovedlo do současné neřešitelné situace kde je, ať už v roce 2014, 2022 nebo cokoliv mezi tím, nebo vlastně cokoliv po roce 1991 (respektive spíš 1999) může kdokoliv jiný, než Rusko (Putin) samotné???!!! Jako že ho někdo k těm krokům skutečně donutil, jako Ukrajina, západ, NATO, USA nebo tak a oni Chudáci Rusové neměli jinou možnost???!!!Zamračený
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

magot
Hot dogu, za problém si může Rusko samo, protože v r. 2014 jim selhala činnost FSB v rámci udržet podvratnou činnost v udržení Ukr. vlády jako loutkové.
Rusko samozřejmě nikdy hranice Ukrajiny neuznávalo, bylo to jen divadlo pro vnější státy aby s Ruskem obchodovaly a rozvíjely diplomatickou činnost.
Pravá podstata ruské administrativy vyšla najevo až teď, kdy ztratili kontrolu..Rus přišel o západní satelit, který mu generoval spoustu komodit, který byl relativně rozvinutý v porovnání s východní části ruska. Rus je zvyklý permanentně lhát, ne proto aby lhal, ale aby obyčejný Voloďa věděl, co má papouškovat..
Takže čti mezi řádky a pak zjistíš o co jim jde ..
Upravil/a magot dne 28-09-2022 19:28

Richi
No nevím proč je rok 2014 nějak důležitý, ale Budapešťské memorandum je z roku 1994.
A ano, USA mají plné právo se do ozbrojeného konfliktu proti Rusku zapojit.

Hot_Dog
Hale, já mám docela jasno a mezi řádky docela umim číst (si teda o sobě aspoň myslím...Úsměv)

A jediný, proč sem se do týhle diskuze rozhodl zapojit, přesto že obecně nechci se zapjovat, byl ten, že sem si přečet příspěvek od Jiříčka a přišlo mi, že je tam napsaný "něco mezi řádky", tak se ho ptám, jestli to tak skutečně myslí, jak to mezi řádky vyznívá... Vlastně moje jediná motivace sem do tohoto tématu zasáhnout byla zjistit, co si Jiříček myslí...

No pokud sou obě jeho odpovědi NE, tak pak je všechno v pořádku, já sem rád a vůbec... No pokud je alespoň jedna z jeho odpovědí ANO, pak sem zděšen, odcházím z diskuze atd. Asi takÚsměv
Upravil/a Hot_Dog dne 28-09-2022 19:38

AB1Richard
Správně a nikdy jinak!! Protože tak je to správné, tak to ma byť

1stCL_Jiricek
1stCL_Fucida napsal:
Jé, ahoj Jiříčku, já jsem tě neviděl straaašně dlouho, tohle je skoro znamení :). Jen tedy takhle možná není jasné, jestli je patrné, že zlý a nenadstranický jsem byl vůči Johanovi a ne vůči tobě :).

Pravda, původně jsem větu četl, jako že ses zlobil na mě a pátral jsem v paměti, o co šlo. A taky jste psali o Janovi, což jsem si nespojil s Johanem... Jméno Johann vysvětluje mnohé, ano :)

1stCL_Jiricek
310_cibule napsal:
...
Jinak tady k tomu má Michal Žantovský velmi zajímavý text, je to odemčené https://denikn.cz...55d20ab9f6

Opakuji, není to polemika s tím, co jsi napsal. Jen dávám k úvaze.

Díky za příspěvek a díky za odkaz. Prečetl jsem. Ano, určitě takový psychologický mechanismus funguje a zjevně jej Putin používá. I jsem s něčím takovým kalkuloval (byť jsem to nenazýval těmi krkolomnými názvy), protože to z manželství to důvěrně znám... :)

Nicméně stejně jako Putin omíláním jaderné varianty "zpracovává" západ, stejně tak - ba mnohem více - tím zpracovává i samotné Rusy. Myslím, že ti jsou na "nutnost" jaderného konfliktu mentálně dávno připravení, žijou si svou válku s NATO, krmí je tím denně... Takže tím spíše mám obavu, že na jejich vnitropolitické (!) scéně bude mít problém z toho couvnout.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 28-09-2022 20:38

1stCL_Jiricek
LesniHU napsal:

1stCL_Jiricek napsal:
Já je naopak považuju za poměrně pravděpodobné.
Dokud bude nahore Putin, povazuji to naopak za velmi nepravdepodobne...

Ahoj Hu. Díky za reakci. Rozumím, argumentuješ věcně a racionálně. Vycházíš z předpokladu racionálních kroků Putina a jeho okolí. Já mám ale strach, zda se už nedostal do stádia, kdy si řekl: "buď bude po mém nebo nebude vůbec". Ostatně precedens tu máme: Hitler šel až do konce. Racionality se mu už pak nedostávalo. A co je nejděsivější, až do konce měl kolem sebe dost loajalistů, kteří ten postoj akceptovali a přijali s ním. Tak chcípnem, no... Byli ochotní s sebou vzít celý národ. Nepochybuju o tom, že kdyby mohli, vzali by celý svět.
Moje obava zní, že Putin je v podobné situaci (do které se dostal mimo jiné tou neustálou masáží ruské populace o třetí světové válce a legitimním jaderném konfliktu) a že zaujal podobný postoj jako Hitler.

1stCL_Jiricek
Hot_Dog napsal:

1stCL_Jiricek napsal:
V dnešní situaci, bez zkoumání historie (alespoň do roku 2014) nejde jinak, než Rusko kategoricky odsoudit a jednoznačně se postavit na Ukrajinskou stranu.

To jakože po hlubším zkoumání historie to kategorické odsouzení Ruska a postavení se na stranu Ukrajiny není až tak uplně jednoznačné???!!!:|

Ne, tak jak jsi to napsal, ne. Stojím na straně Ukrajiny a Rusko kategoricky odsuzuju. Doufám, že mezi řádky nic není :)

1stCL_Jiricek napsal:
Ale ty důvody, které Rusko krok za krokem dovedly do jeho současné neřešitelné situace, s kořeny v roce 2014 a před ním, rozhodně stojí za osvětu a diskusi.

To jakože za důvody, které Rusko dovedlo do současné neřešitelné situace kde je, ať už v roce 2014, 2022 nebo cokoliv mezi tím, nebo vlastně cokoliv po roce 1991 (respektive spíš 1999) může kdokoliv jiný, než Rusko (Putin) samotné???!!! Jako že ho někdo k těm krokům skutečně donutil, jako Ukrajina, západ, NATO, USA nebo tak a oni Chudáci Rusové neměli jinou možnost???!!!:|

Ne, tak jak jsi to napsal, ne. Ale minimálně podporou Majdanu nebo nekritickou podporou Majdanu nebo formou podpory, chceš-li, jsme Rusku poměrně pomohli v jeho dnešní cestě.

Hot_Dog napsal:

Hale, já mám docela jasno a mezi řádky docela umim číst (si teda o sobě aspoň myslím...:))

A jediný, proč sem se do týhle diskuze rozhodl zapojit, přesto že obecně nechci se zapjovat, byl ten, že sem si přečet příspěvek od Jiříčka a přišlo mi, že je tam napsaný "něco mezi řádky", tak se ho ptám, jestli to tak skutečně myslí, jak to mezi řádky vyznívá...

Tak samozřejmě tam mezi řádky "něco je", ale čteš špatně co. Neříkám, že někdo chudáčka Rusko donutil stát se světovým vyvrhelem a teroristou. Říkám, že jsou jisté kroky, které západ udělal nebo naopak neudělal, které Rusku tu cestu pomohly / mohly pomoct nastoupit.

Neříkám, že psychopat není psychopatem. Říkám, že když při jednání s psychopatem udělám nějaké kroky, můžu psychopata dohnat k psychopatickému jednání. Čímž psychopata nezbavuju jeho zodpovědnosti (má vůbec smysl u psychopata mluvit o zodpovědnosti?). Říkám, že jsme možná mohli dříve, zejména okolo roku 2014, jednak jinak. Ignorovali jsme, že jednáme s psychopatem a že ho ženeme do kouta, kde se zachová psychopaticky.

Hot_Dog
Tak pak je to OK JiříčkuMrknutí

A ano, psychopat měl být do kouta zahnán již v roce 2014 asi zhruba takovou silou, jakou byl zahnán do kouta v roce 2022 a rok 2022 by pak nebyl tak neveselý, protože bychom mu nedali 8 let na přípravu...

Jenže bohužel (a není to jediný případ na světě) je těžké ho zaříznout hned, dokud ještě zcela otevřeně a nepokrytě nevyjevil svoje psychopatické choutky, což je samozřejmě do jisté míry pochopitelné, že dokud to jen trochu jde, jeden se snaží jít tou cestou "zkusíme to ještě po dobrém", nicméně historie nám znovu a znovu ukazuje, že když tak učiníme, akorát se to v budoucnu obrátí proti nám, žeÚsměv

AB1Richard
U mě spíše vyvolává strach to co se stalo s nord streamem. Když to udelal rus ( nepravděpodobné, stačilo by otočit kohoutkem ) tak je to vzkaz,,seru na vás, mě už je vsechno jedno. Když to udelal american, polak by to bez jeho svolení neudelal, tak je to to samé, seru na vás klidně pomrznete a ať se váš prumysl zhroutí. Co my vime jaký tlak byl na Scholze ze strany německého businessu, aby plyn pustil. Dneska jsem se dozvěděl, že jedna trubka zůstala nepoškozená a to je taky divný, že to neudělali pořádně.

CSW_Cassius Chaerea
V maximální jednoduchosti. Revizionismus Berlína v meziválečném období vycházel ze ztracených pozic po Versailles. Bohužel Kreml prokázal, že pád SSSR nebyl "dobrovolný" a že ten revizionismus v nich jen hnil a čekal na příležitost, stejně jako čeká v Bělehradě a v Budapešti, avšak ti potřebují silnou úspěšnou velmoc, co dokáže měnit hranice v její h prospěch.

LesniHU
S tim nordstreamem mi spis prijde usmevny, ze je to pro vsechny pozitivni. Cena plynu stoupla, plus pro Rusko. Zapadni Evropa necouvne, az bude zima, plus pro Ukrajinu. Evropa odriznuta od zdroju, plus pro USA. Populiste nemohou volat, jak by bylo dobre tu trubku pouzivat k nakupum z Ruska, plus pro EU. Stejne tim nic neteklo, takze usly zisk nula, ale pokud to bylo spravne pojistene... :-)
EDIT: spatne slovo
Upravil/a LesniHU dne 28-09-2022 21:27

magot
AB1Richard napsal:
nepravděpodobné, stačilo by otočit kohoutkem

Ne nestačilo, takhle se právě může vymluvit, že smlouvu plní, ale že v plnění smlouvy jsou překážky, které neovlivnil. Kdyby otočil kohoutkem, tak by by těžce cvakal za neplnění smluv.
Takže rus vymyslel další vifikundaci jak odtřihnout plyn a nemusel platit penále ..
Sabotáž spíše směřuje na rusy. Ukrajinec, kdyby byl prozrazen při páchání sabotáže, tak by sázel na odklon západu a tím do budoucna sebevraždu a to by se mu rozhodně nevyplatilo srát se s nějakým plynem.
Upravil/a magot dne 28-09-2022 22:02

Hot_Dog
Richarde, já ti řeknu tajemství, jo ale pššš... Udělal to Rus, tím myslím udělalo to Rusko na příkaz Kremlu, a nic na tom nezmění, že v Ria Novosti budou psát, že to Rusko neudělalo...

Dokud se na to nenajdou přímé důkazy a oni se možná nikdy nenajdou, tak z toho Rusko nikdo ze západu přímo neobviní, ale každýmu je jasný, kdo je schopen a má největší zájem zrovna teď takovou akci udělat... Ale pšš Richarde, nikomu to neříkj, málo kdo to dneská ví...

AB1Richard
Já nevím jestli jste zachytili tu zprávu, že se Němci při budování dvojky zavázali, že budou ročně odebírat min. 400k. metrů krychlovych za který musí zaplatit ať ho odeberou nebo ne, jinak by do toho Gasprom nedal peníze.Dokazete si představit ten tlak na nem. politiky od Němců, kteří by si tukali na čelo a rikali by si,kurwa když už to stejně musíme zaplatit tak to odebirejme. A když by otevreli kohoutek Němci, tak by druhy den letěla půlka Evropy do Moskvy podepsat smlouvy, protože by před svými obyvateli neobhájili, proč Nemci mohou mít smlouvou a oni ne.

AB1Richard
Magote ty sis nevsiml, že dvojka byla natlakovaná a na nem. straně stačilo jen otočit kohoutkem, takže rus chtel dodávat. A ano souhlasim že na jedničce se s turbínou vymlouval na sankce a tim zvysoval cenu plynu

magot
AB1Richard napsal:

Magote ty sis nevsiml, že dvojka byla natlakovaná a na nem. straně stačilo jen otočit kohoutkem, takže rus chtěl dodávat. A ano souhlasim že na jedničce se s turbínou vymlouval na sankce a tim zvysoval cenu plynu

Ale dvojku neřešíme, ne? Ta se nerozjela .. zřejmě je stále komplet a ready.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,224 návštěv