Dělám takovou dobročinnost pro jednoho kluka z internetového fóra. Ten kluk měl pradědu a ten létal na takovém stroji. Ten Děda se jmenoval Ralph Himmelsbach a létal s mustangem. On se snaží zjistit, v jaké letce létal nebo alespoň jaký byl skutečný nátěr stroje. Tady jsou fotky.
P.S. Google vám najde, že to byl agent F.B.I, což je prý také pravda. A fotky jsou z jeho soukromého alba.
Upravil/a AJaromir dne 22-05-2022 22:37
F-51H, Air national guard (tzn. zálohy), možná z Kentucky, Ohio .. (používali tam označení čísly na čumáku), 1950,1951 + -
Upravil/a magot dne 22-05-2022 23:56
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Spíš bych typoval výcvikovou jednotku, né moc dlouho po skončení války.
Pokud by to bylo od USAF nebo ANG z padesátých let bylo by vidět označení pod kabinou. Což není.
Ale viděl jsem fotky P-40 a P-51D se stejným typem označením na čumáku, i když s jiným písmenem. A byly od výcvikových jednotek z války.
Trošku jsem hrabal hlouběji. Podle kódu jde o cvičný Mustang z 37. FTW USAAF Western Flying Training Command, základna Luke, Arizona, P-51 se u jednotky používali od léta 1945 do podzimu 1951. A jestli jde o stejného Himmelsbacha jako jsem našel já, tak na podzim 1944 začal výcvik u stejné jednotky s lety na Texanech. Předtím prodělal od roku 1943 základní výcvik na Stearmanech. Takže na tomhle asi. přes Warhawky, dokončil výcvik, vyřazen z výcviku byl na začátku roku 1946 a až do roku 1956 působil u ANG. Je dost možné že svůj výcvik absolvoval i pod vedenínm Roberta Lee Scotta Jr., který v té době na základně krátce působil jako velitel výcviku, asi měsíc a kousek (a o pár let později celé základně velel).
@ringlett
Děkuji i za tazatele. Měl bych na tebe jen takový malý dotaz, odkud si o tom Hmmelsbachovi, kterého jsi zde zmínil, čerpal informace. Děkuji.
@ringlett
Děkuji i za tazatele. Měl bych na tebe jen takový malý dotaz, odkud si o tom Hmmelsbachovi, kterého jsi zde zmínil, čerpal informace. Děkuji.
Není vůbec za co.
Odrazil jsem se zde http://www.fusela... a pak jen dohledával a ověřoval na netu, vše z veřejných zdrojů, noviny, zpravodajství, ročenky. Bohužel jsem si odkazy neukládal.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.