Zdravím..môj prvý príspevok tak omluvte, ak je neco špatne..chci se zeptat , má nekdo skúsenosti[ s výrobkami od firmy WinWING..https://www.winwi...n/JOYSTICK, konkretne hotas Orion F18....
Upravil/a mahro dne 10-11-2021 09:16
Ahoj, tebou linkovaná videa žel nelze přehrát. Obecně s YT linováním na tomto fóru problém nebývá. Zkus tedy svůj příspěvek ještě opravit - odkaz na YT video (URL adresa) musí být uzavřen z obou stran v tagu pro Youtube - viz ikonka YT mezi ikonami pod dolním okrajem editačního okna (nejprve klikni na ikonu, vloží se ti do okna oba tagy YT a pak MEZI tyto tagy vlož odkaz na YT video).
Nezkoušel jsem, ale autor doporučuje korek s nitrilem (prý to díky nitrilu neskřípe při tření a nedrolí se časem): https://www.ebay....3491055218
3D tlačiareň sa už chystá vychrliť diely na môj Spit quadrant tak som zvedavý ako to dopadne. Tie korkové krúžky síce nestoja veľa ale poštovné z GB je drahé. Nevšimli ste si niekto náhodou v našich obchodoch SR/ČR niečo z čoho by sa to dalo vyrezat? Alebo je každý plát korku nitrilovany?
Vďaka.
Když jsem to před časem hledal, tak v ČR zdá se nic moc. Velký dodavatel výrobků korku je https://korek-jel...-kancelar/ zkus mu napsat , co ti odpoví. A dej sem pak případně vědět :-) Ještě tady, ale to je drahé a nejspíše ten web není z ČR i když je česky psaný: https://www.fruug...B2EALw_wcB
Pokud najdeš něco lepšího v ČR, dej sem prosím určitě odkaz. Díky.
Nějaké zbytky by mohly mít podlahářské nebo truhlářské firmy.
Popřípadě nějaké korkové tácky pod skleničky.
Ale o nitrilovanému korku nic nevím, netuším jestli je to nahraditelné.
Je to vyuzite jen jako treci element, podle mne je korek (ikdyz lepeny nitrilovym lepidlem) z dlouhodobyho hlediska kravina... Brzo vyzkousim nahradu typu lino, gumovo-plastova kuchynska podlozka, guma a pod... Dam vedet, co sem nakonec pouzil...
Upravil/a Hot_Dog dne 01-12-2021 17:00
Gumu ani nezkousej, musi to byt nepruzne. Pruzna vec znamena, ze pozici paky nebo cehokoliv lidove receno poohnes, nez se ta guna utrhne z fixni pozice a zacne klouzat, a kdyz zacne klouzat, poskoci o dost a zase se zafixuje v dalsi poloze, pokud nebudes hybat dost rychle. Ve vysledku nebude moznost posunu o pul procenta a podobne.
Zacal bych s mekkym drevem, je to levny, lehky a da se to koupit hotove v celkem tenkych platcich. Kdyz nebude vyhovovat, vylestit jemnym smirkem, pripadne pak navoskovat. Teprve pokud by to nefungovalo bych resil korek (podlozka pod sklenicku, jak uz bylo zmineno, zatka z dobreho sampanskeho bude jiste mnohem lepsi material, ale jak to naplatkovat) nebo neco jineho.
Ja jsem kdysi vylil do nerezove trubky osu (trubka prumer tak 8cm, vevnitr dreveny kolik a mezi ne jsem nalil epoxyd), prave v nadeji, ze tim vznikne pekne kluzne lozisko. Vzniklo. Az asi po roce, kdy se epoxy trochu smrsknul a konecne se to pustilo :-) (spatna separace...). Uz jsem to moc nezkoumal, byly dalsi projekty a tohle se odlozilo tak trochu na vedlejsi kolej. Nejzajimavejsi bylo, ze kdyz se to namazalo voskem, fakt tim ze svicky, tak se s tim nedalo tocit rychle - vosk asi vytvarel miniaturni valecky, co se mezi povrchy tocily. Opravdu nedalo, ani silou. Pomale otaceni vsak chodilo zlehka, plynule a hladce. Se spravne hustou vazelinou by to nejspis bylo bezvadne pouzitelne.
No právě, že podlaháři, truhláři a podobné profese, pracují s obkladovým nebo podlahovým korkem. Mohli by mít nějaký zbytek, jednu desku nebo odřezek.
V podstatě placka o síle 2-5 mm.
Jestli je to na použití jako z videa na kompletaci kvadrantu, bude to tak 1-2 mm.
Jsem si pustil to video se stavbou a myslím že ty korky koupíte jako nalepovací podložky pod nábytek (židle stoly). Existují v korku, plsti, plastu aj té gumy.
Tady třeba ty korkové: https://www.mall....8JEALw_wcB
A to budeš mít jen 3D součástky bez elektroniky a ostatní bižuterie?
Já koukal na ty jeho ceny a nějak se v tom neorientuju. Ty stavebnice drahý nejsou, alespoň to tak vypadá, ale to poštovné je pak nějaký brutal.
A Universal Hub Starter Kit resp. Upgrade Kit.
V tom bude jen nějaký brouk na vytvoření HID zařízení, ale to by mohl zvládnout i Arduino Pro Micro za 250kč na MMJoy2.
Hub Starter Kit je jen na 4 vstupy a Upgrade na 10, ale co všechno to pobere?
Mohly by tam být zapojeny i jiné, třeba doma vyrobené, herní blbosti bez nutnosti vlastního softu?
Jakože si za cca. 70$ koupím Hub a nastrkám do něho doma všechno co vyrobím na enkoderech a Hall sondách?
Vždyť on tam na těch kvadrantech nic jiného ani nemá, to by potom mohlo být dobré i pro takové to domácí ďoubání.
Má to postavené na boardu od LeoBodnara. Pokud nechceš nemusíš ten HUB vůbec dělat a zkonektovat si to přímo na jakýkoliv board, třeba arduino. I když já osobně mám doma 3 své vlastní zařízení postavené na boardech od Bodnara a nemůžu si stěžovat.
Zdravím všechny. Pročítal jsem to tady několikrát a asi mě nejvíce zaujal joy od VKB. Jelikož přecházím ze "střední" plastové třídy Thrustmaster T.Flight Hotas X.
Kde už jsem nebyl spokojený s "houpáním" u letadla.
Rád bych se zeptal jak jste spokojení s verzí GUNFIGHTER MK.III.
Je ta investice znát? Není to jen předražený kus nekvalitního plastu?
A kterou případně variantu, protože jich mají dost
Předem děkuji za odpověď.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.