November 23 2024 00:40:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
Defacto
1stCL_Chroustall napsal:

jenže XTAL3 není / nebude uplně levnej. Zatím musim doporučit pimax Šklebící se

Předpokládám, že mluvíš o 8K. To je určitě zajímavá (a drahá) varianta akorát už nechci outside-in tracking.

1stCL_Fucida
Defacto napsal:

To je taky možnost. Navíc za ty celé 2 sekundy co jsem v G2 něco viděl, tak jsem postřehl celkem nehezky omezené FOV. Jako bych čučel do dvou trubek. Měl jsem za to, že G2 má větší FOV než Rift S, který už tak není bůhví co. Bohužel jsem neměl možnost postřehnout prý největší přednost G2 a to vysoké rozlišení. To opravdu za upgrade nestojí? Čekat se určitě dá, ale do kdy???

FOV všech těchhle headsetů 2. generace je +/- srovnatelné (včetně Valve Index). Ostatně už ten Rift S se řadí mezi druhou generaci. Jedinou výjimku představuje Pimax, který se celkem pozdává Chroustallovi. Na Alze mají ještě pár "použitých" kousků, tak asi není problém si to vyzkoušet. Hlavní problém tkví v neexistenci karty, která by scénu v solidní kvalitě spočítala. Uvidíme příští generaci, nebo možná 3090 ve SLI, ale to už je pak hračka za cenu okolo 150 - 200 tisíc, což je, domnívám se, příliš.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Chroustall
Hele, ono to má vlastní tracking "9-axis", ale jestli chceš 6DOF, tak jedině pořídit fakt nějaký Lighthousy... to mě taky štve. Jinak ten Pimax má dalších x fičur k dokoupení. Eye tracking spojený s foveated renderingem, pod pro motion leap, lepší vizor atd.... Jen ted nevím jaký je rozdíl mezi 8KX nebo 8K. 8KX má u mě dva mody zobrazení. 1. Upscaling nebo 2. native 8K. Ve výsledku ten upscaling nepoužiješ. To nativní zobrazení je mnohem hezčí. Jede to zatím sice na 75 Hz, ale už vyšla beta pitoolu, která to odemyká na 90Hz. Nicméně bych doporučoval si to nejdřív třeba půjčit z Alzy, protože nekterým lidem ten Pimax nejde zaostřit a vidí "překrytí čoček". Já sem jeden ze šťastlivců, který to ma až do kraje ostré.

edit: Tak už vím... tak dle toho co jsem četl tak jedine to Xko. Má to celou novou elektroniku, je to sériová výrova (u tech ostatních to je evidentně dělaný na koleni), vychází na to častěji updaty. Prostě je to vlajková loď pimaxu.

magot
1stCL_Chroustall napsal:
Jen ted nevím jaký je rozdíl mezi 8KX nebo 8K.

8K myslím neumí nativní 4K pe roko, pouze upscale. 8KX umí 4K per oko nativně.

310_cibule
Kdo to má pořád stíhat...? Aby si člověk kupoval nový véerko každých čtrnáct dní...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Tak pozor v HP se posrali v kině (v pozitivním slova smyslu)
V pátek v 14h na první telefonát jsem objednal nový kabel pro G2 a druhý den (prac.) dnes ráno v 9h ho mám v ruce! Nejvíc nejrychlejší Šklebící se
Jak vidíte krabička je mnohem větší, takže se do ní vejde mnohem víc skřítků z číny co to opraví ..
i.imgur.com/oq1smDq.jpg
i.imgur.com/tf3dTbZ.jpg
starý a nový kabel - porovnání
kód starého kabelu L72080-001
kód nového kabelu L72080-002

i.imgur.com/IbOAEiu.jpg
Upravil/a magot dne 23-08-2021 12:23

310_cibule
No super. Congrats. Začíná mi chrastit levé sluchátko, takže to asi také otestuju.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
310_cibule napsal:

No super. Congrats. Začíná mi chrastit levé sluchátko, takže to asi také otestuju.

Jo mě taky chrastí. Zapnul jsem surround na věži a ty pseudo-sluchátka odpojil Úsměv

310_cibule
magot napsal:
Jo mě taky chrastí. Zapnul jsem surround na věži a ty pseudo-sluchátka odpojil Úsměv

Zjevně bydlíš sám, což já nikoliv : ) Dolby surround jsem odstavil, jak přišly děti. Od té doby jen chrastím ; )

Hot_Dog
Měl bych k tomu 3 dotazy, pro ty, co si tím už prošli, jestli mohu...

1) Pozorujete u novýho kabelu, že je "nějak" jiná ta část mezi krabičkou a headsetem? Je jasný, že opravili nekompatibilitu s USB portama, tím, že udělali jinou elektroniku v tý krabičce, čímž nejspíš zesílili signál na tenkém-dlouhém vodiči, což je super, pro vyřešení nekompatibility s USB portama, (v zásadě jednou z funkcí tý krabičky je USB3 Hub ) ale:

Pro ty, co jim to fungovalo doposavaď, tak je IMHO daleko větší problém, že ten kabel mechanicky hovno vydrží, a proto by mě zajímalo, jestli je šance, že upravili i ten???

2) Jak to funguje, oni pošlou nový typ kabelu a starý zůstane?

3) Funguje to i když byl headset nakoupen jinde, než u hpmarket.cz? Třeba Alza nebo jiní malí prodejci?
Upravil/a Hot_Dog dne 23-08-2021 12:36

magot
310_cibule napsal:

magot napsal:

Zjevně bydlíš sám, což já nikoliv : ) Dolby surround jsem odstavil, jak přišly děti. Od té doby jen chrastím ; )

To musíš lítat, když žena a děti utečou ven Šklebící se

magot
Hot_Dog napsal:

Měl bych k tomu 3 dotazy, pro ty, co si tím už prošli, jestli mohu...

1) Pozorujete u novýho kabelu, že je "nějak" jiná ta část mezi krabičkou a headsetem? Je jasný, že opravili nekompatibilitu s USB portama, tím, že udělali jinou elektroniku v tý krabičce, čímž nejspíš zesílili signál na tenkém-dlouhém vodiči, což je super, pro vyřešení nekompatibility s USB portama, (v zásadě jednou z funkcí tý krabičky je USB3 Hub ) ale:

Pro ty, co jim to fungovalo doposavaď, tak je IMHO daleko větší problém, že ten kabel mechanicky hovno vydrží, a proto by mě zajímalo, jestli je šance, že upravili i ten???

2) Jak to funguje, oni pošlou nový typ kabelu a starý zůstane?

3) Funguje to i když byl headset nakoupen jinde, než u hpmarket.cz? Třeba Alza nebo jiní malí prodejci?

1) Mělo by tam být údajně lepší řízení napětí (v tej krabičce jiný čip) + ten kabel pochází odněkud z německa, takže by mohl mít kvalitnější výrobu.
Všeobecně ale jde o stejný typ kabelu - DP, který tak jako tak není stavěn na větší zátěž, čili nelze očekávat zázraky.

2) Ano. Budeš mít oba. Starý můžeš pak použít jako zahradní hadici.

3) To netuším. To se bude asi muset nějak hučet do Alzy ..
Upravil/a magot dne 23-08-2021 12:41

310_cibule
magot napsal:
To musíš lítat, když žena a děti utečou ven Šklebící se

Žena už utekla, na furt : ) Lítám, když mám čas.

310_cibule
magot napsal:
2) Ano. Budeš mít oba. Starý můžeš pak použít jako zahradní hadici.

Kecáš, to nejde ; ) Ale daly by se s tím řezat haranti, kteří stěžují, že se v řevu motorů nemůžou v TV koukat na nějaký kraviny.

magot
Jistě, kreativitě se meze nekladou. Také je možné se na něm oběsit či s ním provádět jiná veselá dobrodružství Úsměv

Hot_Dog
Díky Magote. Je tady teda někdo, kdo už dokázal vyměnit kabel za nový a nekupoval G2 na hpmarket.cz?

1stCL_Fucida
HP podpora by snad měla fungovat bez ohledu na to, od koho jsi ty produkty koupil. Já když jsem řešil dalekosáhle rozepisované problémy s přechodem z G1 na G2, tak taky v HP neměli problém s tím, že jsem to koupil v DE.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Hot_Dog napsal:

Díky Magote. Je tady teda někdo, kdo už dokázal vyměnit kabel za nový a nekupoval G2 na hpmarket.cz?

Já a Chroustall jsme objednávali dokonce 2 kabely.
Jeden nový a jeden starý. Pak tu byl myslím ještě jeden nešťastník, který objednával.
Počítej, ale s tím, že pokud kabel nemají na skladě, dodací lhůta může být až 2 měsíce.
Když jim vrátíš celý set, vezmeš si nový (pokud ho mají na skladě),
tak můžeš ještě dnes lítat. A hned si k tomu preventivně objednat kabel nový. Protože v novém setu bude pravděpodobně ten starý.
Což zjistíš přes kód, jak jsem postnul pár příspěvků nahoře.
Upravil/a magot dne 23-08-2021 21:14

Hot_Dog
Já mám kabel poškozený, ale už přes měsíc s ním denně hraju s tím, že zlomené místo je pevně zafixováno ve "funkční" poloze... Říkal sem si, že reklamaci udělám, až to nebude fungovat vůbec a nebo udělaj novou revizi kabelu, což nastalo... Takže na to extra nepospíchám, zatím hrát mužu... Někdfy v tejdnu to zkusím vyřídit a pak dám kdyžtak vědět pro ostatní, co to kupovali taky jinde, co a jak...

Jinak mě trochu mrzí, že nejspíš co se mechanických vlastností týče, nic moc nevylepšili... Není to o tom, že je to DP, i DP kabel můžou udělat dobře s dobrejma vodičema, aby se nelámal, ostatní headsety to tak maj a funguje jim to, jenom HP se prostě snažilo udělat to nejtenčí ze všech, což byla chyba..

petsild
Zázračná Šklebící se funkce FSR v akci.
YouTube Video

img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,902 návštěv