November 23 2024 00:31:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
Hot_Dog
Pff Kdyz se alt-tabnes tak ta hra v zasade nebezi, promita se tam nejaka staticka scena, tak vzrostou fps no, protoze ten pc ma v ten okamzik daleko min prace...

1stCL_Chroustall
Tím to není Úsměv. Hra se renderuje bez ohledu jestli ses ve focusu nebo ne. No každopádně jsem to konečně vyřešil. Pokud s tím má někdo taky problém ( u kazdyho vr se to projevuje jinak). Zkuste vypnout ve woknech HAGS - widle se totiž serou do grafiky a pak to blbne.

1stCL_Chroustall
Jinak jsem to amd fsr zkoušel a ano, přidá to poctivejch 15-20 fps. Jedu na ss steam ve u pimaxu 8kx na 120% ( kde už proste vidím cely kokpit ostře).

1stCL_Ricrd
prosim pro blbce jako jsem ja muže někdo sem dat jak to mam udělat neaky tech.postup(amd fsr)sice jsem to četl ale nevim kde mam neco změnit, stahnout,upravit diky
Upravil/a 1stCL_Ricrd dne 21-08-2021 18:15

petsild
1stCL_Chroustall napsal:

Jinak jsem to amd fsr zkoušel a ano, přidá to poctivejch 15-20 fps. Jedu na ss steam ve u pimaxu 8kx na 120% ( kde už proste vidím cely kokpit ostře).

To je skvělá zpráva Úsměv a pro VR uživatele asi jediná spása.
Ve kterých simech jsi FSR funkci vyzkoušel?
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

310_cibule
Bude to fungovat i s Reverbem, nebo jen s Pimaxem?

P.S. S FSR to asi člověka nepustí na online. co?
Upravil/a 310_cibule dne 21-08-2021 22:08
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Pozor ale Cibule FSR a DLSS nabízejí defakto falešný obraz. Pokud chceš mít čistý originál tak jak to grafik 3D, 2D a designer misí zamýšlel tak nejlepší volba je OFF.
FSR má o něco horší výsledky co do kvality obrazu, hlavně v případě ZOOM, takže pokud chceš spatřit na 109 malinkaté roztomilé hakové křížečky, tak se na tyhle pseudo vymoženosti vyprdni.

Ve VR se honí FPS a tohle to může řešit, ale je to porád jenom šikovně poskládaný fejk ..
Upravil/a magot dne 21-08-2021 23:24

310_cibule
magot napsal:

Pozor ale Cibule FSR a DLSS nabízejí defakto falešný obraz. Pokud chceš mít čistý originál tak jak to grafik 3D, 2D a designer misí zamýšlel tak nejlepší volba je OFF.
FSR má o něco horší výsledky co do kvality obrazu, hlavně případě ZOOM, takže pokud chceš spatřit na 109 malinkaté roztomilé hakové křížečky, tak se na tyhle pseudo vymoženosti vyprdni.

Ve VR se honí FPS a tohle to může řešit, ale je to porád jenom šikovně poskládaný fejk ..

Dám na tvá slova, náčelníku, nikdy jsi mne nezklamal.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

petsild
V některých hrách pokud nedáš 200x zvětšení, vypadá obraz lépe než v nativním rozlišení.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Defacto
Tak první zkušenost s HP G2 nedopadla úplně dobře. Po připojení headsetu k PC se spustil setup. Dostal jsem se do Mixed reality portal, ale když jsem si headset nasadil, tak obraz zmizel po 2 vteřinách. Pak ještě párkrát naskočil po restartu aplikace, když ležel na stole, ale pokaždé jak jsem ho vzal do ruky, tak opět černý displej. Žádné chybové hlášky se ani jednou nezobrazily. Zvuk a snímání polohy fungovalo (dle zrcadlení na monitoru), ale obraz už ne. Zkusil jsem klasiky jako reinstal aplikace, drivery, všechny možné tipy z různých diskuzí, ale nic nepomohlo. Jsem z toho teda dost znechucenej a headset je zabalenej a připravenej k odeslání zpět. Nicméně se ještě zeptám zda náhodou někdo z vás nezažil něco podobného a poradil by co s tím. Díky.

310_cibule
Zkontroluj, zda máš kabel správně zasazený do headsetu, jde to dost ztuha, je potřeba ho tam zarazit až nadoraz. Zkus jiný vstup USB, i to bylo několikrát reportováno jako problém.

Defacto
310_cibule napsal:

Zkontroluj, zda máš kabel správně zasazený do headsetu, jde to dost ztuha, je potřeba ho tam zarazit až nadoraz. Zkus jiný vstup USB, i to bylo několikrát reportováno jako problém.

Zkoušel jsem. To chování opravdu odpovídalo jako byl špatný kontakt. V nehybné poloze se displeje rosvítili, ale po sebemenším pohybu zhasly. Jsem si 100% jistý, že kabel byl zasazen v headsetu nadoraz.

310_cibule
Hm, to vypadá na vadný kabel už od výrobce.

Defacto
310_cibule napsal:

Hm, to vypadá na vadný kabel už od výrobce.

Asi, ale nerozumím tomu, že na monitoru jsem normálně viděl pohyb headsetu v prostoru. Ovladače jsem také viděl a mohl s nimi pohybovat. Žádné výpadky a chybové hlášky, že headset není připojen, jako když jsem kabel odpojil. To mi zase na vadný kabel nesedí. Fakt nevím, nikdy jsem nic takového za posledních 5 let, co mám zkušenost s VR, nezažil.

magot
Defacto napsal:

Tak první zkušenost s HP G2 nedopadla úplně dobře. Po připojení headsetu k PC se spustil setup. Dostal jsem se do Mixed reality portal, ale když jsem si headset nasadil, tak obraz zmizel po 2 vteřinách. Pak ještě párkrát naskočil po restartu aplikace, když ležel na stole, ale pokaždé jak jsem ho vzal do ruky, tak opět černý displej. Žádné chybové hlášky se ani jednou nezobrazily. Zvuk a snímání polohy fungovalo (dle zrcadlení na monitoru), ale obraz už ne. Zkusil jsem klasiky jako reinstal aplikace, drivery, všechny možné tipy z různých diskuzí, ale nic nepomohlo. Jsem z toho teda dost znechucenej a headset je zabalenej a připravenej k odeslání zpět. Nicméně se ještě zeptám zda náhodou někdo z vás nezažil něco podobného a poradil by co s tím. Díky.

Je to kabelem. Btw máš W10, že?
Ještě zkus jiné USB, 3.0, 3.1 a případně USB-C nenapájej přímo z USB-C ale přes converzi standard USB.
Nyní máš dvě možnosti, pokud si to kupoval přímo u HP CZ - volej na toto číslo 239 016 398 a chtěj poslat novou verzi kabelu pro Reverb G2. Možná to bude trvat týden, možná dva měsíce ..
A nebo celý set kompletně vrať, oni ti pošlou nový - možná to bude mnohem rychleji než by přišel ten nový kabel, ale bohužel v něm zase pravděpodobně bude ten špatný kabel.
Upravil/a magot dne 22-08-2021 11:25

1stCL_Ricrd
310_cibule napsal:

magot napsal:

FSR má o něco horší výsledky co do kvality obrazu, hlavně případě ZOOM, takže pokud chceš spatřit na 109 malinkaté roztomilé hakové křížečky, tak se na tyhle pseudo vymoženosti vyprdni.

Dám na tvá slova, náčelníku, nikdy jsi mne nezklamal.

diky

Defacto
magot napsal:

Defacto napsal:

Je to kabelem. Btw máš W10, že?
Ještě zkus jiné USB, 3.0, 3.1 a případně USB-C nenapájej přímo z USB-C ale přes converzi standard USB.
Nyní máš dvě možnosti, pokud si to kupoval přímo u HP CZ - volej na toto číslo 239 016 398 a chtěj poslat novou verzi kabelu pro Reverb G2. Možná to bude trvat týden, možná dva měsíce ..
A nebo celý set kompletně vrať, oni ti pošlou nový - možná to bude mnohem rychleji než by přišel ten nový kabel, ale bohužel v něm zase pravděpodobně bude ten špatný kabel.

Díky. Mám W10 a zkusil jsem co jsi radil - žádná změna. Jenom to registruje, že je USB port 3.0 nebo ne. Zkusím tedy poslední záchranu reinstal na čisté W10 a uvidíme. Kupoval jsem včera na Alze, takže asi vrácení celého kompletu pokud se to nerozjede. BTW. ten kabel je materiálově úplně stejnej shit, jako měly první Oculus Rift S, který jsem kvůli tomu před rokem reklamoval a dostal nový už s jiným kabelem, který je v pohodě. Historie se asi opakuje, ale tady to teda přišlo mnohem dřív :/

magot
No být na tvém místě, tak si nechám vrátit peníze v 14ti denní lhůtě a pořídím do budoucna jiný VR až na to bude vhodná doba. Zatím není.
Možná XTAL 3, možná wireless Q3 kdoví ..

1stCL_Chroustall
jenže XTAL3 není / nebude uplně levnej. Zatím musim doporučit pimax Šklebící se

Defacto
magot napsal:

No být na tvém místě, tak si nechám vrátit peníze v 14ti denní lhůtě a pořídím do budoucna jiný VR až na to bude vhodná doba. Zatím není.
Možná XTAL 3, možná wireless Q3 kdoví ..

To je taky možnost. Navíc za ty celé 2 sekundy co jsem v G2 něco viděl, tak jsem postřehl celkem nehezky omezené FOV. Jako bych čučel do dvou trubek. Měl jsem za to, že G2 má větší FOV než Rift S, který už tak není bůhví co. Bohužel jsem neměl možnost postřehnout prý největší přednost G2 a to vysoké rozlišení. To opravdu za upgrade nestojí? Čekat se určitě dá, ale do kdy???

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,819 návštěv