October 22 2025 00:32:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
magot
jj, v jedné předváděcce OC1 v jakémsi demu co k tomu měli. V DCS jsem je ale nezkusil.

Kukuloo
Chalani, na alze je Oculus Quest 128 GB v 50% zlave. No, mam i5 7600 16gb ram a gtx 1060 6gb. V buducnosti sa to snad zmeni. Do tejto temy som nechodil tak nie som in. Je to dobry stroj ten 128gb quest? To len tak na hlas premyslam.
Letka_13/Kukulo

magot
Na nějaký ty střílečky asi ok. Ale do DCS a BOX to chce minimálně
Oculus Quest 2 kvůli rozlišení. A k tomu kabel za 3000 Kč případně mít 5ghz wifi a vejš
i5 a 1060 na VR nestačí.
Upravil/a magot dne 08-05-2021 18:20

Kukuloo
Tak to si nemusel dodavat Šklebící se
Letka_13/Kukulo

magot
no né, abys nedopadl jako cibule, že si pak k VR přikoupil nový počítač Šklebící se

Tapi
3. díl článku se série Reverb G2 a DCS:
http://www.warbir...cz/?p=7646
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

petsild
Ještě při Fast-sync ve hře určitě vypnout vsync.
Máš tam všechny metody Úsměv optimalizace, co platí univerzálně na ostatní hry.
img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Tapi
Díky, doplnil jsem do článku.
WARBIRDS-BLOG.CZ

Shadowdeath
Celkem by me zajimalo o kolik se vykon po aplikaci uprav zvysi. Zda to nepusobi jen placebo efektem :-)

Jak pise petsild, vetsina veci plati universalne. A neco jsem zkousel v minulosti pro Dirt, ale nepozoroval jsem zadne zmeny, ale neprovadel jsem zadna sofistikovana mereni. Ale je mozne u ze u DSC zminena nastaveni budou mit vetsi vliv.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Hot_Dog
Z mý škušenosti sou většinou ty věci jako zakázání alokace virtuálních monitorů na úrovni placeba, ale samozžejmě sem je aspoň pro dobrej pocit taky udělal... Když se udělaj všechny dohromady, tak to možná nějaký to procento výkonu přidá...

Ono taky asi dost záleží, na čem to děláš... Pro muj Ryzen 5800x a 1080Ti asi ty alokovaný monitory nic nežrali, ale když má někdo nějaký starší čtyřjádro a ještě horší grafiku, tak to může už udělat větší rozdíl...

Tapi
Tak třebas OC pomůže učitě. Mě osobně viditelně hodně pomohlo vypnout Hyperthreading v BIOSu. Ale třebas, když jsem testoval vypnutí HPET, tak před reinstalací Windows tam byl viditelný dopad (dle benchmarku), ale po reinstalci už žádný. Taky mně viditelně pomohly ty dvě nastavení max framerate v NVCP na 200 (byla to rada od Bignewyho na ED fóru). A třeba FastSync u mě nijak viditelně nepomáhá...
Prostě je to potřeba všechno vyzkoušet, krok za krokem, a co funguje, tak používat...
WARBIRDS-BLOG.CZ

Hot_Dog
Tapi napsal:

Tak třebas OC pomůže učitě.

Jo, asi sem to napsal špatně, o OC nemám pochyb, tam to pomůže, to je jasný... Já myslel takový ty různý tweaky ve windovsu, v mixed reality atd... Konkrétně třeba to vypnutí prealokovaných monitorů mi nepomohlo imho vůbec, ale vypnutý to mám:-)

Tapi
Určitě záleží hodně na konkrétním HW. Jinak já se při ladění taky nezřídka řídím heslem, když to výkon nezhoršilo, tak to ponechám, pro dobrý pocit a víru, že to nějaké desetinky výkonu třebas přidá :-)
WARBIRDS-BLOG.CZ

Shadowdeath
jj, taky jsem mel na mysli, hlavne nejake ty tweeky windowsu (Virtual Monitor Pre-Allocation, Game mode). Jelikoz jsem nezporoval ve VR zadnou zmenu, tak jsem to zase vratil zpet do defaultu, abych si treba nerozbil neco jineho.
Ale asi zas zkusim, aktualne u iRacingu, co jsem si ted nedavno kliknul, ale jeste se k tomu poradne nedostal Úsměv treba to tam nejaky pozorovatelny vliv mit bude..

Kazdopadne hezky sepsany navod, palecek nahoru Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Shadowdeath
Jinac Windowsi mam aktualni (20H2), ale tu volbu "HW Accelerated GPU scheduling" asi nemam. Tak uz to mozna dali zase radsi pryc Šklebící se

i.imgur.com/4p7Mb9r.png

310_cibule
Taky jsem ji tam hledal ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Mimochodem má někdo zkušenosti s buttkicker či jetseat? Nemusím to náhodou taky mít?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Defacto
310_cibule napsal:

Mimochodem má někdo zkušenosti s buttkicker či jetseat? Nemusím to náhodou taky mít?

Mám Jetseat a je to fajn. Ne že by se bez toho nedalo žít, ale pomáhá to k většímu ponoření do hry. Zejména v kombinaci s VR. Taky záleží na hře. Např. v DCS mi přijde implementace na lepší úrovni než v MSFS. Za mně doporučuji.

Tapi
Já mám Buttkicker a za mě dobrý. Doporučuju.
Napsal jsem o tom sérii tří článků:
http://www.warbir...cz/?p=6294
WARBIRDS-BLOG.CZ

Tapi
Shadowdeath napsal:

Jinac Windowsi mam aktualni (20H2), ale tu volbu "HW Accelerated GPU scheduling" asi nemam. Tak uz to mozna dali zase radsi pryc Šklebící se

Mám plně aktualizované WIndows 20H2 a volbu tam mám: jděte tam, kde se nastavuje Game mod ON-OFF a vpravo je nenápadný odkaz Graphic settings - to je ono.
WARBIRDS-BLOG.CZ

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,327,808 návštěv