November 23 2024 13:43:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
310_cibule
Sakra, jak jsem to mohl přehlédnout. Díky moc.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Funkčnost magotovy rady empiricky ověřena, ještě jednou díky.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

ukulele
Používáte tohle někdo? Nebo něco podobného? Kokpit se skvěle ovládá i s VR ovladačem, ale nutnost přitom držet v ruce ovladač je dost omezující.

https://forums.ea...ng-device/

310_cibule
Ach jo. Zase něco, co budu asi nutně potřebovat. Si asi myslej, že kradu jen proto, abych měl furt na ty jejich hejblata. Taky ještě živím své zletilé děti a sebe...

310_cibule
Ty jo, to je super. Mrkněte na to video.

Hot_Dog
Hm, na videu to určitě vypadá super, no... Reálný použití v reálnym simulátoru je ale uplně někde jinde a mačkání kláves na klávesnici bude blíž realitě, než tohle... Až budeš (v lepším případě) deset vteřin lovit páčku aby sis rozsvítil poziční světla, tak pochop횊klebící se

To je asi tak na stejný úrovni, jako když si někdo myslí, že (myší) klikatelnej kokpit je blíž realitě, než ovládat ty tlačítka pomocí kláves A až Z na klávesnici...

Přesně tohle Cibule asi nutně potřebovat nebudeš Úsměv

310_cibule
Zkoušel jsi někdy s VR mačkat klávesy na klávesnici? Nic moc ; )

Tapi
Já jsem zatím k ovládání kokpitu prstama po praktické stránce také dost skeptický, i když si myslím, že to má potenciál. Asi by ti chtělo nějakou haptickou odezvu, když se dotkneš "hmoty" ve VR. Třeba když se dotkneš spínače v kokpitu, tak byla odezva jako např. když na mobilu člověk píše na klávesnici, kde je na tlačítkách vibrační odezva... A taky přesnost by asi byla potřeba vyšší a headset by měl mít širší sweetspot, aby člověk nemusel kroutit pořád hlavou, když dole v kokpitu hledá nějaký ovládací prvek.

Osobně myš ani klávesnici na ovládání letadla taky moc rád nemám. Zatím i ve VR mi přijde nejlepší mít vše na hotasu a konzolích s tlačítky a pákami. Člověk si brzy zapamatuje, kde co je a je to rychlé a přesné. A co nejde namapovat, to ovládám hlasem přes Voice Attack...
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

Hot_Dog
310_cibule napsal:

Zkoušel, dělám to teď každej den při lítání ve VR, třeba když píšu něco do chatu a sem si naprosto 100% jistej, že tu hlášku do chatu napíšu mnohonásobně rychlejc, než kdybych měl tohle udělátko a ve VR se mi zjevila virtuálni QWERTY klávesnice a já to tam do ní ťukalÚsměv

310_cibule
Mám prakticky všechno namapované na svých čtyřech periferiích, s SHIFT i CTRL : )

Do DCS lezu jen, když si chci užít startovací proceduru (nikdy jsem v tom nezkoušel jakkoliv fajtit). No a k té mi tohle zařízení přijde docela dobré. Dal jsem PREORDER : )

310_cibule
Hot_Dog napsal:

310_cibule napsal:

Zkoušel, dělám to teď každej den při lítání ve VR, třeba když píšu něco do chatu a sem si naprosto 100% jistej, že tu hlášku do chatu napíšu mnohonásobně rychlejc, než kdybych měl tohle udělátko a ve VR se mi zjevila virtuálni QWERTY klávesnice a já to tam do ní ťukalÚsměv

Tak to jsi dobrý, já ve VR do chatu nenapíšu nic. Ale já vůbec do chatu raději nic nepíšu, spadnul bych : )

ukulele
Hot_Dog napsal:

Hm, na videu to určitě vypadá super, no... Reálný použití v reálnym simulátoru je ale uplně někde jinde a mačkání kláves na klávesnici bude blíž realitě, než tohle... Až budeš (v lepším případě) deset vteřin lovit páčku aby sis rozsvítil poziční světla, tak pochop횊klebící se

To je asi tak na stejný úrovni, jako když si někdo myslí, že (myší) klikatelnej kokpit je blíž realitě, než ovládat ty tlačítka pomocí kláves A až Z na klávesnici...

Ani nevíš, jak daleko jsi od pravdy. Když ovládám klikací kokpit VR ovladačem, tak mi to příjde maximálně přirozené a rychlé. Dokonce i páčky se ovládají velice lehce. Navíc to mít na prstu obou ruk, kdykoliv si přehmátnout knipl...hmm

Né každý má Parkinsona

To je asi tak na stejný úrovni, jako když si někdo myslí, že ovládat ty tlačítka pomocí kláves A až Z na klávesnici, je blíž realitě než (myší) klikatelnej kokpit.

Navíc lítáš Šturmovika, ale oháníš se tady slovy, jako .... reálný a simulátor
Upravil/a ukulele dne 08-05-2021 12:54

ukulele
Tapi napsal:

Já jsem zatím k ovládání kokpitu prstama po praktické stránce také dost skeptický, i když si myslím, že to má potenciál. Asi by ti chtělo nějakou haptickou odezvu, když se dotkneš "hmoty" ve VR. Třeba když se dotkneš spínače v kokpitu, tak byla odezva jako např. když na mobilu člověk píše na klávesnici, kde je na tlačítkách vibrační odezva... A taky přesnost by asi byla potřeba vyšší a headset by měl mít širší sweetspot, aby člověk nemusel kroutit pořád hlavou, když dole v kokpitu hledá nějaký ovládací prvek.

Osobně myš ani klávesnici na ovládání letadla taky moc rád nemám. Zatím i ve VR mi přijde nejlepší mít vše na hotasu a konzolích s tlačítky a pákami. Člověk si brzy zapamatuje, kde co je a je to rychlé a přesné. A co nejde namapovat, to ovládám hlasem přes Voice Attack...

Se sweetspotem vůbec problém nemám. Možná je to tím, že moje vypoulené oči jsou ještě více blízko displaye. Ano střed mám krásně ostrý, ale ani dál od středu to není žádná katastrofa. K té hmatové odezvě. V Alyx to funguje neskutečně dobře. Když vezmeš do rukou fix a maluješ s ním po okně, tak díky vibracím opravdu cítíš, že jsi fixem narazil na okno. Působí to opravdu přirozeně (teoreticky by to nemělo být vůbec přirozené, když si uvědomíš, že v ruce držíš pouze vibrační pistoli s tlačítky)

ukulele
Nicméně mě nezajímá názor někoho kdo si myslí, že je to na nic ( reakce na párka v rohlíku). Ale někoho kdo to používá. Jak jsem již psal.

Hot_Dog
Zifi napsal:

Nicméně mě nezajímá názor někoho kdo si myslí, že je to na nic ( reakce na párka v rohlíku). Ale někoho kdo to používá. Jak jsem již psal.

Hale, Zifi, víš co, odpust si tady laskavě osobní útoky na kohokoliv, komolení jejich nicků s cílem urazit je apod, joÚsměv

ukulele
Tak to začni u sebe Párečku. Nebo tady najdu tvůj poslední výpad ke měm. Ty mi rozhodně nebudeš diktovat co a jak mám psát a nepsát. Tady se vulgaritama občas lidi ohání a adminům to nevadí. Tohle jim nemůže přece taky vadit. Ale ono spíš než co... je rozhodující kdo to píše.

A to nebylo na kohokoliv. Bylo to na Tebe. Tak se to nesnaž přetočit, jako útok na okolí. Protože ke komukoliv bych si to nedovolil.

Vzhledem k tomu co sis ty dovolil ke mě nedávno a já to nechal bez reakce ( admini také). Tak jsem z toho usoudil, že si my dva k sobě můžeme cokoliv. A to si ještě ani zdaleka nejsme kvit.
Upravil/a ukulele dne 08-05-2021 14:05

606_Druindin
tvl Zifi nechceš zklidnit hormon, Hot_Dog ti nic neudělal a ty se tady čertiš jak malej fakan.

ukulele
Nečertil se náhodou HD dřív? Ale jak sem psal, záleží kdo píše ....ne co.

magot
Hot_Dog napsal:

- je to myš - nic jiného, pohybuje se to po 2D ploše a využívá to ovladačů myši
- je to zřejmě přesnější a citlivější než myš, protože rukou opisuješ větší vzdálenost než u klasické myši
- do klávesnice můžeš psát stále, ničím to neomezuje - rozhodně to není určené k psaní a ani to není potřeba
- ve VR člověk musí lovit kde tu myš má, tohle lovit nemusíš
- chce to zkusit, ale mne to přijde jako velmi dobrý nápad, takřka lepší jak myš a mnohem lepší jak VR rukavice který mají mizernou citlivost a prsty se tam pohybují se v 3D prostoru, což je peklo aby se člověk trefil na páčku

a můžeš to partnerce k narozeninám jako futuristický prsten a tím se zakryje cena Šklebící se

ukulele
Ty si Magote zkoušel rukavice?

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,101 návštěv