November 23 2024 19:54:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
1stCL_Chroustall
No právě že nemam u dcs teda to mám automaticky lockle (nevím čím) na 45, ale je to plynulejší jak sturm na 70 FPS a tam ta grafika jede na 90%

magot
Jsem koukal že A-10C II má to HCMS one-eye hud. Jen na pravé oko. Zřejmě to má i Hornet a Falcon .. další VR fíčura krom klasického hudu co monitor nenasimuluje. Příprava na AH-64 Úsměv

Jinak jsem ještě ověřoval ten poměr 1:1 a dobrý test je v DCS UHčku nebo Mi-8. Ten chlápek sedící vedle mne je stejně vysoký jako já tzn. má zhruba 180 cm.
Není to ani 5m troll ani půlčík ze Středozemě ..
Stejně tak ty Voloďové v mičku.
Upravil/a magot dne 03-03-2021 19:16

Shadowdeath
Teoreticky by to mohla byt obyc verticalni synchronizace (pokud tedy tyhle udelatka funguji i pro VR). Jelikoz nejaka ta zakladni implementace Verticalni synchronizace, pracuje tak, ze kdyz neudrzis dana FPS, tak je stahne na polovinu. Klasika u 60Hz monitoru to bylo 30fps, 15fps, atd.

@magot
Jj, u me to take neni nejaky vylozene extrem. Asi bych si toho nevsiml, kdybych nejezdil s fabii Úsměv ale proste, kdyz sedis uvtnitr auta, je to tam takove stisnenejsi oproti realu. Volant je hrozne malej, mam pocit, ze bych dosahl na kliku dveri u spolujezdce a ani bych se nemusel moc natahovat.

Ve VR ma Phill tu hlavu mensi jak moje manzelka.. a pritom z tehle fotky bych rekl, ze bude mit spis nadprumer.. (je to ten bez bryli)
www.ewrc.cz/images/2019/photos/wales_rally_gb_2019/hfr_dsc_8515.jpg

Odhad je treba velikost 85% realu, takze rozhodne pulcici ani obri se nekonaji Úsměv Jak rikam poloz si ty dva ovladace na stul pred sebe a zkoumej jejich velikost a pozici VR vs realita. U me to proste 1:1 neni.

Jinak nektere hry maji moznost nastaveni meritka sveta, myslim, ze snad BOS i DCS tim disponuji.. Musim si to stahnout a ozkouset.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

1stCL_Fucida
1stCL_Chroustall napsal:

No právě že nemam u dcs teda to mám automaticky lockle (nevím čím) na 45, ale je to plynulejší jak sturm na 70 FPS a tam ta grafika jede na 90%

Jop, to je ono. Když Šturma zamkneš na 45, tak bude taky zdánlivě plynulejší, než při 70, ale má to nějaký negativní konsekvence. Pro mě osobně je jediná přijatelná projekce při stabilních 90 FPS.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
to plastové uchycení HDMI kabelu za hlavou tím plastovým držákem pořád odpadávalo, tak jsem to zahodil a dal tam systém suchého zipu, dá se to odejmout vložit kabel a uzavřít Úsměv
i.imgur.com/l8lWzWe.jpg

1stCL_Chroustall
1stCL_Fucida napsal:

1stCL_Chroustall napsal:

Jop, to je ono. Když Šturma zamkneš na 45, tak bude taky zdánlivě plynulejší, než při 70, ale má to nějaký negativní konsekvence. Pro mě osobně je jediná přijatelná projekce při stabilních 90 FPS.

Fuči, a jak to zamknu prosimtě?

magot
V BOXu v serttings nastavíš - vybereš přímo hodnotu FPS locku
V DCS zaškrtneš vertikální synchronizaci. Tam je ale pak problém, pokud CPU/ GPU nestíhá dochází k deformaci času. (Nezpracované snímky se uvolní v nejbližší možný čas - buffer).
U vert. sync. v DCS se pak lock automaticky nastavuje na nejbližší použitelné FPS: 30, 45, 60, 90, 120 atd ..

1stCL_Chroustall
magot napsal:

V BOXu v serttings nastavíš - vybereš přímo hodnotu FPS locku
V DCS zaškrtneš vertikální synchronizaci. Tam je ale pak problém, pokud CPU/ GPU nestíhá dochází k deformaci času. (Nezpracované snímky se uvolní v nejbližší možný čas - buffer).
U vert. sync. v DCS se pak lock automaticky nastavuje na nejbližší použitelné FPS: 30, 45, 60, 90, 120 atd ..

No zrovna v dcs mam sync. vypnutou a i přesto je to locklé. díky podivam se v BOX
Upravil/a 1stCL_Chroustall dne 03-03-2021 23:31

magot
Tak to máš dobře nastavené. Na vert. sync. abych pravdu řekl nestačí ani 3090 při max. detailech ...
Jediné řešení je G-sync a to pouze pro monitor. Pro VR s kabelem nebude G-Sync nikdy fungovat.

Shadowdeath
No nez lockovat fps, bych tedy zkusil zapnout tu reprojekci.
https://docs.micr...eamvr-apps
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

310_cibule
Zkoušel jste už někdo Derail Valley? Už v tutorialu mám problém dát vysílačku do kapsy. Žádné tlačítko na ovladačích mi na to nefunguje.

A ve Versailles se taky moc daleko nedostanu. Hned na začátku mi nejde vyskočit z modu "prohlížení" empírového stolku.

Ach jo, že jsem si to pořizoval ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
Jo Cibule, to jsem taky řešil, protože se to dělalo jiným tlačítkem, než bylo napsáno v tom tutoriálu (Derail Valley). Ale teď si na to nevzpomenu :-/.

Byl tam pak během tutorialu ještě jeden chyták, ale už taky nevím jakej.

Takže jsem ti moc nepomohl Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
Taky mi chvíli trvalo, než jsem přišel na to, že "switch" není jen vypínač, ale taky výhybka : ) Ošálil jsem tutorial tím, že jsem ho projel bez VR ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Mašinfírou se Cibule nestaneš za 5 minut, to jsou léta studií na vyšší parní ..
Do té doby to bude samá katastrofa Šklebící se
steamcdn-a.akamaihd.net/steamcommunity/public/images/clans/27746033/ced326cbdd8eabe4f6a1d399247c11cdd969f9b1.jpg

310_cibule
Ta vo tom žádná. Mně by pro začátek stačilo, kdybych se naučil dávat mobil to batohu ; )

Tyler Durden
To je zase nějaké silo? Úsměv
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
Něco na ten způsob ; )

Shadowdeath
Jak vybuch cisterny s mlekem z kobry 11 Úsměv

1stCL_Chroustall
Tak jsem zkusil forcnout pres FPSVR tu reprojekci - Výsledek Ultra, krome trávy a stinu mám vše na max (i steam Vr mám na 100%) a je to absolutně plynulé, jedinej problem je, že už se ty letadla na dálku vykreslují tak detailně, že sem tam uz nejsou ani vidět Šklebící se. Všem vřele doporučuju. Jeden negativni dopad to teda má, nestačí se (sem tam) na křídle vykreslovat pitotka, ale to přežiju Šklebící se

Shadowdeath
jj, funguje to slusne, ale jen nekde.. u Alyx mam zaple, tam se me to zda na pohodu, klidny polet v BOSku bude asi taky OK. Bohuzel v Dirt 2.0 mne to s tim moc neslo, rychle akce to uplne dobre nedava, ale mozna to nebylo vylozene tou reprojekci, ale spis, ze obecne moje reakce byli diky mensi fps pomalejsi a nestihal jsem vcas kontrovat, tudiz jsem dostaval porad hodiny a to i na mistech, kde se mne to bezne nestavalo.. tak jsem zase osekal grafiku a vratil se k plnohodnotnym 90fps Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,556 návštěv