November 23 2024 19:53:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
Hot_Dog
Fuči prosimtě, ty si měl G1 i G2, sou oči u G2 víc vzdálené od čoček?

U G1 byly mé brýle téměř nalepené na čočkách reverbu a stálo to za ho***, přesto, že nasazení headsetu nijak nebránili. Nakonec sem lítal v kontaktních čočkách a bylo to úplně vo něčem jiným než v těch brýlých... Díky
Upravil/a Hot_Dog dne 03-03-2021 13:15

Hot_Dog
1stCL_Chroustall napsal:

310_cibule napsal:

Díky, já prostě vzdálené objekty nevidím. Zoom tomu pomáhá.

[KEY = graphics]
3dhud = 0
adapter = 0
bloom_enable = 1
canopy_ref = 0
desktop_center = 1
detail_rt_res = 1024
draw_distance = 0.54500
far_blocks = 1
fps_counter = 0
fps_limit = 0
full_height = 1080
full_width = 2560
fullscreen = 0
gamma = 0.90000
grass_distance = 0.00000
hdr_enable = 1
land_anisotropy = 2
land_detail = 0
land_tex_lods = 2
max_cache_res = 1
max_clouds_quality = 2
mgpu_compatible = 0
mirrors = 1
msaa = 1
multisampling = 2
or_ca = 0.00174
or_dummy = 0
or_enable = 1
or_height = 2036
or_hud_rad = 0.85000
or_hud_size = 0.85000
or_ipd = 0.05998
or_sipdc = 0.00000
or_width = 2080
post_sharpen = 1
preset = 2
prop_blur_max_rpm_for_vr = 155
rescale_target = 1.00000
shadows_quality = 2
ssao_enable = 0
stereo_dof = 5.00000
vsync = 0
win_height = 1080
win_width = 1920
[END]

zkus tohle.. jede mi to okolo 67-80 fps, je to zpusobený tím MSAA a steam VR mám na 66-68%

Z mý zkušenosti doporučuju místo 2xMSAA vyzkoušet 4xFXAA. Jednak to docela slušně zvedne FPS a na kvalitě obrazu to IMHO až uplně neubere... Jinak Chroustale, těch 66-68% by mělo být cca rozlišení 2500x2500, ne? To mi přijde jako docela dobrý FPS na RTX3070 vzhledem k tomu, že tam máš to 2xMSAA, na 4xFXAA by to skoro mohlo dávat těch 90 fps, ne?

310_cibule
1stCL_Chroustall napsal:

310_cibule napsal:

...

zkus tohle.. jede mi to okolo 67-80 fps, je to zpusobený tím MSAA a steam VR mám na 66-68%

Dík, zkusím.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Chroustall
Hot_Dog napsal:

1stCL_Chroustall napsal:

310_cibule napsal:

[KEY = graphics]
3dhud = 0
adapter = 0
bloom_enable = 1
canopy_ref = 0
desktop_center = 1
detail_rt_res = 1024
draw_distance = 0.54500
far_blocks = 1
fps_counter = 0
fps_limit = 0
full_height = 1080
full_width = 2560
fullscreen = 0
gamma = 0.90000
grass_distance = 0.00000
hdr_enable = 1
land_anisotropy = 2
land_detail = 0
land_tex_lods = 2
max_cache_res = 1
max_clouds_quality = 2
mgpu_compatible = 0
mirrors = 1
msaa = 1
multisampling = 2
or_ca = 0.00174
or_dummy = 0
or_enable = 1
or_height = 2036
or_hud_rad = 0.85000
or_hud_size = 0.85000
or_ipd = 0.05998
or_sipdc = 0.00000
or_width = 2080
post_sharpen = 1
preset = 2
prop_blur_max_rpm_for_vr = 155
rescale_target = 1.00000
shadows_quality = 2
ssao_enable = 0
stereo_dof = 5.00000
vsync = 0
win_height = 1080
win_width = 1920
[END]

Z mý zkušenosti doporučuju místo 2xMSAA vyzkoušet 4xFXAA. Jednak to docela slušně zvedne FPS a na kvalitě obrazu to IMHO až uplně neubere... Jinak Chroustale, těch 66-68% by mělo být cca rozlišení 2500x2500, ne? To mi přijde jako docela dobrý FPS na RTX3070 vzhledem k tomu, že tam máš to 2xMSAA, na 4xFXAA by to skoro mohlo dávat těch 90 fps, ne?

No 4x FXAA mám sice 90-95 FPS ale prostě je to pak zubatý.... to radsi budu na tech 75 a rozeznávat na první dobrou. A já prostě nesnesu, když sedim na zemi aby mi sousední befko menilo tvar Šklebící se, proto sem nelital 2 roky, protože to v ostatnich VR prostě dělalo, tady už je to jiný kafe.

1stCL_Chroustall

Tak jsem zjistil že můžu mít v pohodě i brejle a helmu zároveň, nějaký zázrakem to vůbec nevadí a do helmy přesně sedí. Tak jsem ušetřil 70 vočí Úsměv

Mám to přesně stejně, ale parkát sundáš headset z hlavy, nebo potřebuješ něco udělat/napsat.... a ty brejle jsou hned špinavé. O těch čočkach co posílal Tapi silně uvažuju.. Šklebící se

magot
1stCL_Chroustall napsal:

Tak jsem zjistil že můžu mít v pohodě i brejle a helmu zároveň, nějaký zázrakem to vůbec nevadí a do helmy přesně sedí. Tak jsem ušetřil 70 vočí Úsměv

Mám to přesně stejně, ale parkát sundáš headset z hlavy, nebo potřebuješ něco udělat/napsat.... a ty brejle jsou hned špinavé. O těch čočkach co posílal Tapi silně uvažuju.. Šklebící se

V podstatě ano Úsměv

Hot_Dog
A s těma 70-80 fps na G2, pozoruješ nějaký jiný negativní efekty než nízký fps? Myslím negativní efekty z hlediska kombinace 90Hz - 70fps? Protože já to na Reverbu G1 nepozoroval, skoro jak kdyby to mělo nějaký G-Sync/Free-Sync. Ikdyž vím, že ho to nemá, tak se to tak skoro chová, nejsem jedinej, kdo to tak u Reverbu popisuje a přitom u všech ostatních headsetů je to prej velkej problém...

Teoreticky bys to měl poznat podle toho, jestli vidíš jakejkoliv rozdíl mezi 90fps a třeba kdžy to spadne na 85fps... Z hlediska vlastních fps je to natolik malej rozdíl, že bys to neměl bejt schopnej poznat, ale z hlediska synchronizace s obnovovací frekvencí by to byl velkej rozdíl, kterej by se měl projevit...

1stCL_Chroustall
Hot_Dog napsal:

A s těma 70-80 fps na G2, pozoruješ nějaký jiný negativní efekty než nízký fps? Myslím negativní efekty z hlediska kombinace 90Hz - 70fps? Protože já to na Reverbu G1 nepozoroval, skoro jak kdyby to mělo nějaký G-Sync/Free-Sync. Ikdyž vím, že ho to nemá, tak se to tak skoro chová, nejsem jedinej, kdo to tak u Reverbu popisuje a přitom u všech ostatních headsetů je to prej velkej problém...

Teoreticky bys to měl poznat podle toho, jestli vidíš jakejkoliv rozdíl mezi 90fps a třeba kdžy to spadne na 85fps... Z hlediska vlastních fps je to natolik malej rozdíl, že bys to neměl bejt schopnej poznat, ale z hlediska synchronizace s obnovovací frekvencí by to byl velkej rozdíl, kterej by se měl projevit...

Hele ve vzduchu to poznat podle mě skoro není vůbec, jenom třeba když je dogfight u země. Když třeba letadlo přetočim na boudu a přitom koukam třeba na křídlo, tak proti té zemi to jako lehce shutteringuje nebo jak bych to řekl. Tohle je u toho FXAA je teda mnohem plynulejší. Ale jinak nemám žádnej problem, třeba u indexu a questu jsem měl problém s tím, že když jsem udělal nějaký manévr na rychlostí, tak se mi to křídlo prostě začlo cukat a problíkávat - to u G2 prostě není a jsem za to neskutečně rád. Nemluvě o těch mezerách mezi pixely.

Shadowdeath
@Hot_Dog
Dirtu je to hodne znatelne, i male spadnuti pod 90 poznas, ale kdyz je to par framu, tak se to da prezit, ve chvili kdy to klesne na delsi dobu, je to dost nehratelne.
A v tom BOSku se ti to zdalo v pohode i pri nejakem manevrovem souboji, kdy kroutis hlavou a letadlem jak zbesilej? Úsměv
Ono mozna bude i zalezet na nejake VR implementaci ve hre, mozna i na graficke karte.. Obecne u Dirtu 2.0 VR implementaci moc nechvali (pry v 1 byla lepsi..) a mam radeon a ty proslule ovladacema take zrovna nejsou Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

1stCL_Fucida
Hot_Dog napsal:

Fuči prosimtě, ty si měl G1 i G2, sou oči u G2 víc vzdálené od čoček?

U G1 byly mé brýle téměř nalepené na čočkách reverbu a stálo to za ho***, přesto, že nasazení headsetu nijak nebránili. Nakonec sem lítal v kontaktních čočkách a bylo to úplně vo něčem jiným než v těch brýlých... Díky

Mám dojem, že ano - v G2 je čočka o nějaký ten chlup dále. Brýle se mi vešly do obou, ale ty nosíš viditelně mohutnější, než mám já. Čočky nenosím už roky Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Chroustall
Obecně i to BOS trpí na tu implementaci VR. Právě že tech 20 FPS prostě znatelných je, ale není to tak, že by to bylo nelítatelné. Třeba v DCSku mám v multiplayeru něco okolo 60 FPS a prijde mi to snad plynulejsí než v BOS. S tím že prostě přečtu na MFD a v kabině fakt všechno, i v kocourovi kde ty popisky jsou špinavý.
Upravil/a 1stCL_Chroustall dne 03-03-2021 14:14

Hot_Dog
Shadowdeath napsal:

A v tom BOSku se ti to zdalo v pohode i pri nejakem manevrovem souboji, kdy kroutis hlavou a letadlem jak zbesilej? Úsměv

Já nezažil, jak vypadá čistejch 90fps, takže nedokážu odpovědětŠklebící se, ale speciálku a další tejden na CombatBoxu, co sem to měl půjčené, tak sem odlítal na cca 40-50 fps a šlo to, neřek bych, že sem byl nějak extrémně znevýhodněn v tomto ohledu proti 2560x1440 G-sync monitoru, kde mi to běží 50-80 fps běžně na ultra...

Pro představu, už sem to asi psal, ale ta moje zkušenost je při rozlišení cca 1700x1700x2 a 4xFXAA...

Každopádně díky všem za odpovědi na mé štouravé otázkyMrknutí

Edit: zažil sem cca 70-75fps na Berloze, a rozdíl, kterej sem pozoroval oproti 40-50 fps na realistickejch serverech byl právě pocitově jen v tom vyšším FPS, v ničem jiném...

Shadowdeath
magot napsal:
.. Kryty na optice VR jsou myslím plastové, čili požkožení při dotyku nehrozí ..

Hmm, zajimave, a myslis, ze se da ta kritka vymenit? Úsměv

Bo ja mam uz na jedne cocce rehju.. malou, bohuzel nevim jestli me to stim privezli, jsem to poradne neprekontroloval Smutný nebo jsem to tam nejakym nedopatrenim udelal ja, ale jelikoz bryle nenosim a ani si neuvedomuji, ze bych s headsetem manipulovat tak, ze bych to necim mohl skrabnout.. tak spis to mozna bude uz od "vyroby"..
Jako v bezne herni scene to neni poznat, ale treba kdyz se neco nacita apod a je cerne pozadi, tak vidim takovou smouhu. Pak si na to vzpomenu a sem trochu nasranej, stoji to penez a je to skrable..

@Hot_Dog, no budu se muset, jeste proletet, jsem BOSko testoval tak hodinku, pak me bylo blivno a joysticky zase uklidil do krabice...
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

magot
Tak jsem na to koukal z blízka a je to zřejmě sklo. S to výměnou netuším, otázka je kde by si ta skla sehnal.
Koukal jsem se z blízka a už tam mám taky škrábaneček, ale nic tragického. Chce to holt čistit jen tím jemným hadříkem na brejle.

Shadowdeath
Kdyz jsem odlepil ty folie, tak jsem se zhrozil, v jakym jsou ty cocky stavu, ale nastesti to nebyly skrabance, ale zbytky lepidla nebo nejakeho jineho bordelu co tam drzel ty folie.. Vycistil jsem to prave tim mikro hadrikem na bryle. Je i mozne ze jsem moc pritlacil, tezko rici..

No neni to nic tragickeho, resit to zacnu jestli tech skrabancu zacne pribyvat.

Shadowdeath

Jenom pozor, v ovladacich jsou AA a ne AAA!
Jinak diky za tip, co jsem googlil tak 1.6V by melo byt OK :-) Tak si objednam tyto -> jedine AA NiZn co maji skladem.. https://www.conra...-ks-252000

ATA_Vasilij
1stCL_Chroustall napsal:
A já prostě nesnesu, když sedim na zemi aby mi sousední befko menilo tvar Šklebící se, proto sem nelital 2 roky, protože to v ostatnich VR prostě dělalo, tady už je to jiný kafe.

Pán je fajnšméker Šklebící se Jsem dva roky lítal se starou verzí Oculusu, kde bylo rozlišením to, že jsi viděl jednotlivé kostičky, dokonce i displeje měly nějakou mřížku. Ten flek vedle na stojánce šlo poznat že je to Lavočka jen proto, že to mělo ikonu s názvem.
A jsem neskutečně rád, že jsem to tak dva roky mohl mít, protože to bylo o 1000 procent lepší jak monitor s tím nejhladším obrazem. Každý let neskutečným zážitkem.

I tady si myslím že zbytečně taháme HW na maximum kvůli pár pixelům navíc. Ten obraz je neskonale krásný, i když je to stažené a mít stabilních 90 fps a hladkou hru, je pro mě víc, jak kvalita obrazu. Chápu, každý máme preference jinde.

V nastavení Steam VR mám rozlišení na AUTO. (Odhadem bych si tipl že je to kolem těch 50 procent, tedy default HP)
na mapách bez oblačnosti mám stabilních 90 fps, nezávisle na počtu letadel.
na mapách s oblačností, mezi 60-70.

A to mám systém s "pojeb*ným" biosem od AMD, staré ovladače grafiky, i chipsetů aby to šlapalo, takže mi systém nejede naplno. Až vyjde ten fix na AMD, čekám, že bude stabilních 90+ na jakékoliv mapě.
RYzen 7 5800x, rx5700xt (odpovídá cca rtx 2070), deska x570, 16 ram

v nastavení hry preset 2, multisampling 0, shadows quality 1

1stCL_Chroustall
Šklebící se no já jsem na ten update biosu zvědav, protože moje základová deska si vážně dělá co chce... to že USB nefungujou bych ještě bral, ale to že si random řekne, že je správná chvíle vypálit procesor... to už ne..

1stCL_Chroustall
Ale co třeba uplne nechapu, že i kdyz to steam VR dám na 100% tak mám sice 45 fps, ale grafika podle FPSvr jede pouze na 75%

Shadowdeath
1stCL_Chroustall napsal:

Ale co třeba uplne nechapu, že i kdyz to steam VR dám na 100% tak mám sice 45 fps, ale grafika podle FPSvr jede pouze na 75%

A nemas zaplou tu reprojekci, nebo jak se to jmenuje? To kdyz GF nezvlada stabilne 90fps, tak to zhodi na 45fps. A pokud by ti stroj daval treba 70fps, tak potom by to treba odpovidalo te 70% zatezi Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,544 návštěv