November 23 2024 12:34:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
Richi
Jak má vypadat správná VR už se dávno ví. Úsměv
YouTube Video

Tapi
Srovnání XTAL s Reverb G2 a QUEST 2 v DCS:
Je to jen můj dojem, nebo skutečnost, že G2 z toho vychází nejlépe? (Když tedy nebereme v úvahu FOV, ale "jen" kvalitu obrazu)
YouTube Video

WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...

ukulele
Za šest let si to člověk snad už i užije. Ale je dobře, že to lidi kupují. Ten vývoj někdo musí zaplatit.

Shadowdeath
No kamera porad neni oko, takže težko říci, kazdopadně ten XTAL, i kdyby vypadal ve videu lepe, tak stejne porad je tam tech 75Hz, coz si nejsem vubec jisty jestli staci a nejde primo o "FPS". Zkousel jsem G2 na 60Hz a to nejde.. blika to do oci, ze to clovek musi po chvilce sundat, aby mu z toho nejeblo a to jeste neni ani ve hre Úsměv Je i otazka zda to neni nejaka buga, nebo nemam prilis citlive oko a zda je 75Hz uz ok nebo tech 90 bude minimum.. Mozna nekdo s Questem by mohl rici, ten ma myslim mody dva a to 72Hz a 90Hz..

Jinak jo, ve "sweet spotu" je G2 super, neni problem cist text, budiky v kokpitu uplne v pohode i ruzna nastaveni v menu a pod.

Ale kazdopadne chce to SteamVR supersampling na 100% (u me 3156x3088 na oko), aby si to clovek naplno uzil, a tim padem i RTX 3080 nebo readeon 6800XT...
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

magot
Tapi napsal:
Je to jen můj dojem, nebo skutečnost, že G2 z toho vychází nejlépe?

Ano. Mělo by to být lepší i než Index. Všeobecně VR z mého pohledu nejsou ještě ready, ale zřejmě nejlepší vývěr je G2.
Zkusil jsem objednat G2, testnu a v nejhorším dám refund Úsměv Počítám, že to bude mít Cibule o 10 let dříve, v rámci všeobecné nedostupnosti hw, tak jsem na to zvědav jak to dopdně u něho.
Fuči s G2 zdá být spokojen Úsměv
Oculus Q2 je zřejmě další dobrý VRko - ale je v tom schovanej cukrberg, kterej může vysírat .. a baterky nevydrží, nižší rozlišení, je to AR kočkopes - ne přímo VR na kabelu.
YouTube Video

Shadowdeath
Zda se, ze nova varka Reverbu dorazila do cech Úsměv
https://www.hpmar...Id=1N0T5AA
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

magot
Zajímavé. Já jsem chtěl objednávat přímo od HP a zjistill jsem, že v Práglu je zelená příšera okénko HP. No cenu maj stejnou, tak asi hovno zle Úsměv

ATA_Vasilij
Ahoj,

člověk si myslí, že když je G2 novinka a best of best, že to tak nějak zapojí a pojede to samo a že to bude i samo sestřelovat němce, že?

Zkoušel jsem kamarádův Reverb G2 zapojit do své mašiny.
Error 7-14. USB connector C nesmíte dát napřímo do desky, protože nové desky (mám x570 od asus), jsou tak moc nové, že nespolupracují a headset prostě nepřipojíte.

Zápasil jsem s tím celé odpoledne.
Když dáte vyhledávat do googlu reverb g2 error 7-14 naleznete nespočet diskuzních fór o tom, jak tuny uživatelů jsou frustrováni z toho, že to prostě není možná zapojit a zprovoznit.

Píšu jen jako varování, že není všechno zlato co se třpytí. Paradoxně to jde lidem, co mají starší desky nebo starší bios. Zatímco na nových to nejede. Čeká se na fix od HP, zatím je několik rad na webu, ale u mně nefungovalo nic z toho.

Začínám chytat depresi z toho, jak poslední dobou cokoliv za co člověk dá tunu peněz, tak se najde nějaký problém, nějaké vady, chyby, problémy. Doprčič odkdy jsou zákazníci neplacenými testery vývojářů a koncernů? Himlhergot už.

Letu zdar.

Jen marně vzpomínám kolikrát jsem se natrápil u stařičkého oculusu a proklínal vývojáře toho softwaru, že něco tak nemožného přece nemůže soudný člověk pustit do světa. Tak jsem si říkal, přejdu na HP, a budu šťastný uživatel. Vypadá to, že všichni výrobci VR mají něco proti mně, nebo já nevím, Tohle je spiknutí proti lidstvu jako takovém. grrr

edit: Lidi to řeší tím, že koupí PCI-E desku s porty USB, a konektor headsetu připojí nikoliv napřímo do desky, což nefunguje, ale do té karty pci, přes kterou to fachá. Dobré, že ?
Ale pak zase kdosi psal, že takhle mu nejede celých 90 hz, ale jen 60hz, tak nevím. Chce to nastudovat.
Upravil/a ATA_Vasilij dne 17-02-2021 20:50

LesniHU
Zaujalo mne, ze Fuci psal, ze letani ve VR=zadne navigacni poznamky. Tenhle aspekt jsem dosud nedocenil, a proto se chci zeptat: Vive umela zobrazit obraz z celni kamery pres virtualni obraz jako emboss, takze kdyz clovek potreboval sahnout pro neco v realnem svete, slo to. Zkousel nekdo napsat poznamky treba na velky papir velkym pismem a promitnut je do hry skrze nejaky podobny system?

1stCL_Fucida
LesniHU: Zkoušel jsem to Oculus Quest 2 a rozlišení bylo při větších písmenech už v pohodě - poznámky psané fixem se daly přečíst. Ale třeba ten Reverb tuhle celkem fajn funkci vůbec nemá.

Momo: Když si přečteš moje frustrace s G2 pár stránek zpátky, tak si jistě řekneš, že jsi zcela v pohodě Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Aces_Wild
ATA_Vasilij napsal:

edit: Lidi to řeší tím, že koupí PCI-E desku s porty USB, a konektor headsetu připojí nikoliv napřímo do desky, což nefunguje, ale do té karty pci, přes kterou to fachá. Dobré, že ?
Ale pak zase kdosi psal, že takhle mu nejede celých 90 hz, ale jen 60hz, tak nevím. Chce to nastudovat.

Koukám na to, reportovaný už měsíce. Jeden to vyřešil koupí USB hubu, druhý zapojením do USB na monitoru. Mno, nezbývá než popřát hodně zdaru s firmou Hromada Problémů. Šklebící se

LesniHU
1stCL_Fucida napsal:
LesniHU: Zkoušel jsem to Oculus Quest 2 a rozlišení bylo při větších písmenech už v pohodě - poznámky psané fixem se daly přečíst. Ale třeba ten Reverb tuhle celkem fajn funkci vůbec nemá.
Dik. To je divny, protoze kamery to ma. Mozna jsou ale primo napojene na najeke FPGA pouzivane pro trackovani pohybu a s obrazovym vystupem se nikdo neobtezoval :-(

V DCS byl takovy mnohastrankovy briefing do nakoleniku, s trasou, frekvencemi a mnoha dalsimi informacemi, vcetne treba schematu letiste - je ve VR promitnuty na stehno pilota, da se to zobrazit jinak, nebo vubec?

magot
ATA_Vasilij napsal:

Ahoj,

člověk si myslí, že když je G2 novinka a best of best, že to tak nějak zapojí a pojede to samo a že to bude i samo sestřelovat němce, že?

Zkoušel jsem kamarádův Reverb G2 zapojit do své mašiny.
Error 7-14. USB connector C nesmíte dát napřímo do desky, protože nové desky (mám x570 od asus), jsou tak moc nové, že nespolupracují a headset prostě nepřipojíte.

Zápasil jsem s tím celé odpoledne.
Když dáte vyhledávat do googlu reverb g2 error 7-14 naleznete nespočet diskuzních fór o tom, jak tuny uživatelů jsou frustrováni z toho, že to prostě není možná zapojit a zprovoznit.

Píšu jen jako varování, že není všechno zlato co se třpytí. Paradoxně to jde lidem, co mají starší desky nebo starší bios. Zatímco na nových to nejede. Čeká se na fix od HP, zatím je několik rad na webu, ale u mně nefungovalo nic z toho.

Začínám chytat depresi z toho, jak poslední dobou cokoliv za co člověk dá tunu peněz, tak se najde nějaký problém, nějaké vady, chyby, problémy. Doprčič odkdy jsou zákazníci neplacenými testery vývojářů a koncernů? Himlhergot už.

Letu zdar.

Jen marně vzpomínám kolikrát jsem se natrápil u stařičkého oculusu a proklínal vývojáře toho softwaru, že něco tak nemožného přece nemůže soudný člověk pustit do světa. Tak jsem si říkal, přejdu na HP, a budu šťastný uživatel. Vypadá to, že všichni výrobci VR mají něco proti mně, nebo já nevím, Tohle je spiknutí proti lidstvu jako takovém. grrr

řešení: refund, bez pardonu

Shadowdeath
Nekdo radi prepnout z PCI-E 4.0 na 3.0.. Nevim jak moc se to projevi na vykonu.. nastesti jsem nemusel resit u me B550.. Coz je taky mozne reseni, vymenit desku za nejakou co funguje, v prispevku dole je i odkaz na list OK a ne OK zakladnich desek.

https://forum.il2...-solution/

Jinak je to otazka no, co je tam za problem, jestli HP nebo vyrobci desek, kdyz nekde to funguje nekde ne.. Mozna nekde uprostred.. Treba se do tech USBcek dostava z desky nejake ruseni a ten G2 je na to az moc citlivej? Kdovi.. ale kdyby to bylo jen o nejakym driveru, tak si myslim, ze fix uz by byl na svete..

Ale pred nejakyma vetsima akcema radeji jeste jednou ozkouset vsechny USBcka (nekde jsem cetl i zkusit USB-C otacet o 180 v adapteru na USB-A), kablik je dost dlouhy, tak treba signal nemusi byt uplne dostacujici. Taky zkouknout jestli je kabel dobre zastrcenej v headsetu, takova mala tecka na konektoru by mela byt v lajne s hranou headsetu...
Upravil/a Shadowdeath dne 17-02-2021 23:22

petsild
Majitelé pls vyzkoušet Úsměv přiloženou redukci na klasiku USB-3.0?
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

1stCL_Fucida
Já jedu přes přiloženou redukci, přímo přes USB-C mi to nefungovalo.

ATA_Vasilij
no to je fajn. Já to zkoušel taky s tou přiloženou redukcí pochopitelně, a nic. Ani v jednom usb, ani 3 ani 2.
Zkoušel jsem i natvrdo přeinstalovat ovladače ve správci zařízení na ten defaultní, taky nic.

Úsměv)

závěr: Nepořizujte si Reverb g2 pokud máte základovou kartu X570 ! Nebo možná jakoukoliv s pci-e 4x
Upravil/a ATA_Vasilij dne 18-02-2021 10:43

petsild
Nepříjemné... pokud se nechceš RG2 vzdát, máš možnost X570 fošnu prodat a koupit dle přiloženého seznamu B550 chipset.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Shadowdeath
Jen pro zajimovost, co mas presne za desku? Ono na tom seznamu, se obcas najdou i zaznamy OK a NeOK i pro stejny typ.. mozna muze byt problem v neaktualizovanem biosu.

A mas cistou instalaci Windows? Fucida zminoval nejaky konflikt s TrackIRem.. Nevim jestli mas moznost to zkusit.. nerikam, hned reinstalovat to co mas, ale kdyby se ti valel doma treba nejaky stary disk, tak to vrazit do kompu a zkusit na nem..

Ale otazka je jak moc se s tim chces sr.t a jestli se to vyplati. Nevim co mas GPU, ale provozovat to na slabsim GPU... tak bys mohl byt pak i trochu zklamanej, ze takove prace a ono to vlastne nic moc nevypada... muzu rici, ze s moji 5700xt, to bylo po vizualni strance na hrane. Ale to je muj osobni pohled, kde vidim RTX 3080 nebo 6800Xt jako minimum, aby si clovek uzil i vyzualni stranku bez vyrazneho aliasingu.

1stCL_Fucida
Konflikt s TIRem byl jen falešným poplachem Úsměv.

Cuckoo to rozchodil i na té X570. Ale je pravda, že by s tím už HP fakt mělo něco udělat...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,025,693 návštěv