November 25 2024 13:15:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
ATA_Paul

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poznej ty fotky..
310_cibule
1940?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

alfik
LesniHU napsal:
Kanadan se ocividne podepsal do kanadske kolonky, misto aby se podepsal na kanadsky radek :-)

To bude asi nejpravděpodobnější vysvětlení "incidentu". Nedorozumění vlivem kulturních rozdílů v používaných lejstrech různých států Úsměv
Holt, ouřadové se nedostatečně dohodli na protokolu, či o něm nedostatečně poučili podepisující - obdoba našeho Klause s průpiskou Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Aces_Wild
Vypadá to na dogfight RAF a Luftwaffe nad katedrálou sv. Pavla v Londýně Úsměv, také se přikláním k roku 1940.

LesniHU
Ano, presne tam, tehdy a nad tou katedralou.

Co je to za letadlo?
i.redd.it/ayoa3jrkxs961.jpg

310_cibule
Asi nějakej messerschmitt ; ) Ale v čumáku má Jumo, nebo tak něco. A taky filtr do pouště.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_OTTO
Nevím proč ale příjde mi, že to je Bf109 F4 trop s kuželem od emila, nebo tak něco

313_OTTO
A když tak koukám na ten emblém na motoru, není to náhodou II/JG27 ?

Tyler Durden
www.asisbiz.com/il2/Bf-109F/JG3-MTO/images/Messerschmitt-Bf-109F4Trop-1.JG3-White-12-in-MTO-camouflage-scheme-captured-01.jpg

Nemá to boule na křídle, takže je to G-2, podle filtru a závěsů pro slunečník Trop verze, zřejmě po nouzáku, páč to má odhozenou zadní část překrytu a nasazenu nějakou neoriginál vrtuli a kužel a haubna zrovna nesedí.

Podle toho medvěda na haubně je to II./JG27 (pokud je to originál). Pruh na trupu značí středomoří a vypadá, že je to originální nátěr. Hákoš rozhodně není.
Upravil/a Tyler Durden dne 10-02-2021 09:04
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

LesniHU
Vsem dekuji za odpovedi, nyni urcite cekate, ze povim spravnou odpoved. Ale neni tomu tak.

Me to pripada jako Fko s vrtuli Ecka a to je nejdal, kam se svoji znalosti Bf dojdu :-). Tu fotku, co postnul Horrido, jsem videl s popisem "Messerschmitt Bf 109F4Trop 1.JG3 White 12 in MTO camouflage scheme captured" a tomu popisu velkou duveru nemam (je to take na strance, odkud Horrido ten obrazek vytahnul). Cekal jsem o vas trochu vic, treba jmeno filmu, pro ktery to bylo naaranzovano, nebo historii tohoto serioveho cisla :-)

Jako hadanka trivialni, jako obrazek k pokochani vyborny:
i.redd.it/q74612wmlff61.jpg

313_OTTO
P51-B ("Berlin Express"Mrknutí 363 perutě. Pilot originálu byl William "Bill" Overstreet (krásné jméno). V souboji nad Paříží a jaře 1944 údajně pronásledoval Bf 109G průletem pod Eiffelkou a sundal jej.

LesniHU
... a nyni o vic nez 70 let pozdeji u Gronska a stale ve vzduchu.

Co je to za praci? Otazka obtiznosti expert: kde to je?
i.redd.it/5tajdoj6p1e61.jpg

310_cibule
Vypadá to, jako by tahali Hellcata na palubu letadlovky (nechvalně známé americké dřevěné paluby). Akorát mne mate, že to dělají ručně. To tehdy ještě neznali jeřáby?
Upravil/a 310_cibule dne 11-02-2021 21:42

ringlett
LesniHU napsal:

... a nyni o vic nez 70 let pozdeji u Gronska a stale ve vzduchu.

Co je to za praci? Otazka obtiznosti expert: kde to je?
i.redd.it/5tajdoj6p1e61.jpg

San Diego (podle hangárů a B-24, ale je to trochu podvod, mám fotku právě těch liberátorů a focenou opačným směrem), naloďování F6F-3 cvičné letky na některou z cvičných letadlových lodí (ruční jeřáb, takže asi některá z eskortních), podle kamufláže někdy v půlce roku 1943

LesniHU
Je to Diego, je to nakladani a je to jerab (uz je znali :-))

Pritel ci nepritel, potopit nebo nepotopit?
i.redd.it/18xlden9e4f61.jpg

ringlett
LesniHU napsal:

Je to Diego, je to nakladani a je to jerab (uz je znali :-))

Pritel ci nepritel, potopit nebo nepotopit?

Jako že bych to B5N otočil a napral torpédo do Ruyho ze které jsem zvlétl?

P.S: ten jeřáb je ve skutečnosti lanovka ...

LesniHU
Hele, ja vidim konstrukci s navijecim lanem a na nem visici naklad - vidim jerab :-). Jestli potopit si musi kazdy rozhodnout sam, identifikace je spravna (s jednim preklepem).

Co je to?
i.redd.it/xbqrlvolxj761.jpg

ringlett
LesniHU napsal:
Co je to?

Taková obluda z doby kdy vrtule už došli na svůj konec.

pSipi
Je to vystavene v Parizi Le Bourget

Ajvn
To je francouz.
Jeden s několika prototypů kde zkoušeli náporové motory. Před mnoha léty Jsem četl celou podrobnou a vyčerpávající historii o těhto letounech. Zajímavé čtení. Přehled typů bude na wiki. Jsem línyÚsměv to hledat.

313_OTTO
Leduc 0.22,

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,041,669 návštěv