LesniHU napsal:
Britove měli jakýsi protiletadlovy systém, kdy pálili salvu raket. Kazda raketa táhla lanko a cílem nebylo trefit letadlo raketou, ale dostat mu to lanko do cesty. Zase tak uspesne to nebylo. Jenže nevím, jak se to jmenovalo, ani jak to vypadalo, takže fakt hádám
Z battery. Pak taky měli třebas Holman projector, to fungovalo jinak, ale ulítlý to bylo taky dost.
Je to skutecne VC-10 a dvoumistny Lightning, obema pisu hvezdicku :-)
Co je toto za exota? Zitra pridam obrazek z jineho uhlu.
[img]https://www.nevingtonwarmuseum.com/uploads/9/1/7/5/9175276/7689357_orig.jpg[/img] is not a valid Image.
Stabilizováno rotací, odpalovalo se ručně po dvou raketách, nebo automaticky čtrnáct párů během deseti sekund. Nárazová a časová roznětka, bouchlo to asi ve vzdálenosti jednoho až jednoho a půl kilometru a byl to zápalný granát.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
No jo, vlastně. To je bettyna, že jo? A pak je teprve vezli na USS Missouri?
"Japonští představitelé se 19. srpna setkali s generálem MacArthurem v Manile na Filipínách, aby dostali podrobnější informace o plánech okupačního uspořádání. Do Acugi v prefektuře Kanagawa přiletělo 28. srpna 150 Američanů, tím byla okupace Japonska fakticky zahájena. Rychle je následovaly další jednotky, mezi nimi USS Missouri. MacArthur přijel do Tokia 30. srpna a 2. září okolo deváté hodiny dopoledne proběhl na palubě USS Missouri pečlivě připravovaný ceremoniál podpisu kapitulačních listin."
Čili ti v tom letadle "jen" převzali od MacArthura "notičky", ofiko podpis byl až na té kocábce.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Mimochodem kanaďané se to snažili sabotovat a jejic zástupce se podepsal na nesprávném řádku a všichni níže podepsaní byli o řádek posunuti. Japonci upadli do rozpaků zda mohou převzít listinu kde jsou špatně podpisy, naštěstí MacArthur, jako muž činu, sedl a přeškrtal a přepsal nacionále pod řádky.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
To je dobrý, to jsem nevěděl. Fakt to chtěli sabotovat, nebo to udělal jejich zástupce omylem?
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.