Prequel mise k Operation Repulse
|
magot |
Přidané 02-02-2021 17:36
|

Fusioner

Příspěvek: 18191
Založený: 19.06.08
|

Na počátku německé ofenzivy v Ardenách, když rychle postupovaly německé obrněné divize vpřed směrem zpět na Antverpy se ocitla 430th Squadrona z 47th Fighter Groupy na předsunutém letišti se svými P-38 v situaci,
kdy se museli připravit na okamžitou evakuaci ve velmi špatném počasí.
Hrot postupujících německých obrněných divizí se nacházel necelý 30 mil od letiště.
Piloti byli připraveni bránit letiště a evakuovat své stroje do týlové základny, pokud by se zlepšilo počasí na tolik, že by bylo možné vzlétnout.
Tato evakuace, ale nakonec byla odložena, protože se obrněné jednotky nepřítele stočily jiným směrem a přestali tak základnu ohrožovat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Připravili jsme pro vás se Saldym a Achileem krátkou "hříčku", jak by asi vypadala taková to blesková evakuace letiště.
Jde o 90 minutovou "challenge" misi, kde usednete do P-38 nebo P-47 a budete muset co nejrychleji odstartovat z předsunutého letiště Kelz.
Jde o nebojovou misi (pro piloty) s cílem se donavigovat ve velmi špatném počasí (sněhová bouře) na základnu v týlu.
Na počátku mise bude v popisu uvedeno, jaké je cílové letiště kam se mají P-38 a P-47 přepravit.
Podle těchto informací si každý zvolí tolik paliva kolik vyhodnotí že bude potřebovat.
V první fázi mise, která bude trvat jen něco málo přes čtvrt hodiny, se všichni piloti budou muset rychle zorientovat podle hořících ohňů, taktéž vystřelujících světlic,
které budou vyznačovat startovací plochu aby mohli co nejrychleji odstartovat, nabrat výšku a správný směr.
Celá tato evakuace bude probíhat před blížícími se německými jednotkami, které se budou nezadržitelně blížit přímo na letištní plochu. Taktéž se může stát, že zaútočí na startující stroje.
P-38 i P-47 budou mít k dispozici Bendix a bude možné využít navigaci přes maják, nicméně ten nebude umístěn přímo na cílovém letišti, ale desítky kilometrů ve vzdáleném městě (viz. info v misi)
Cílové letiště bude osvětleno zapálenými ohni, takéž každý přilétající letoun uvítá obsluha letiště vystřelenou světlicí kvůli snadnějšímu přiblížení na přistání.
Dále bude možné si zabojovat s tanky ve velmi krátké 30 min. "hříčce" při evakuaci letiště Kelz.
Budou k dispozici 4 sloty Sherman - kde bude úkol zpomalit obsazení letiště o několik minut.
Dále budou k dispozici 2 sloty PzIV a 2 sloty Panther - které budou moci urychlit obsazení letiště a převzít kontrolu. Takže likvidovat nebohé startující nešťastníky 
Zde je podmínka že musíte vlastnit modul Tank Crew
Účastnit se může každý, červený, modrý i ten kdo se neúčastní Operation Repulse specky a to jako pilot tak i posádka tanku.
Bude-li se účastnit člověk, který zároveň i letí Operation Repulse specku a doletí nepoškozen na cílové letiště a pošle do tohoto vlákna screen zaparkovaného stroje, získává "divokou kartu" jednoho útěku ze zajetí v ostré specce.
Pozor je omezen počet účastníků krátkou dobou na spawn. Jakmile wehrmacht obsadí letiště nebude se možné se dále naspawnovat a tím je vstup na tuto misi uzavřen.
Je potřeba umět létat ve špatném počasí a s umělým horizontem. Pro modré je tu i challange letět s kapitalistckým strojem co má motor jak stodola případně kus co má dva vocasy 
Mise byla vytvořena nejen pro zábavu, ale taky jako zátěžový test Achilova nového serveru a chování při nestadartním počasí.
Evakuační mise se koná v neděli 7.2.2021 od 20:00
Herní čas 7:00 ráno před úsvitem - bude ještě tma
(kdo má skutečně zájem, je skutečně nutné se spawnovat v prvních minutách po startu serveru)
Spawn bude uzavřen po několik desítách minut, jakmile bude obsazeno letiště
Mise končí v 21:30
Pravidlo:
Letouny nenakládají žádné zbraně a nebudou útočit proti německé pozemní technice.
Server:

Heslo: bulge
TS: SVK TS či jiné dle preference
Letiště Kelz

Směr útoku 18.12

Tanky RED

Tanky BLUE
Upravil/a magot dne 02-02-2021 22:44
|
|
|
|
ringlett |
Přidané 02-02-2021 18:04
|

Diskutující

Příspěvek: 2142
Založený: 23.10.09
|
vAU !! |
|
|
|
saldy |
Přidané 02-02-2021 18:17
|

Diskutující

Příspěvek: 3715
Založený: 29.01.09
|
Nebojte se a přijďte, ujistíte se jestli jste ještě neobrostli mechem a otestujeme zase server, jo a to počasí je náhodou takové hezké vánoční |
|
|
|
311_Vont |
Přidané 02-02-2021 18:24
|

Uživatel

Příspěvek: 919
Založený: 25.01.10
|
Pokud to jen trochu půjde, tak přijdu.
Upravil/a 311_Vont dne 02-02-2021 18:28
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
magot |
Přidané 02-02-2021 18:26
|

Fusioner

|
hele toto je jen "for fun" kdo chce přijde, kdo ne tak se nic neděje  |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 02-02-2021 18:26
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Já si snad ten Tank Crew jen kvůli tomu koupím. No, asi ne, ale lákavý je to fest.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
311_Vont |
Přidané 02-02-2021 18:29
|

Uživatel

|
310_cibule napsal:
Já si snad ten Tank Crew jen kvůli tomu koupím. No, asi ne, ale lákavý je to fest.
Prochorovku mám, tak potom někdy zaskotačíme a uvidíš jestli tě to bude bavit....
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
CSW_Rannisokol |
Přidané 02-02-2021 18:30
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 498
Založený: 26.06.18
|
Ono stačí, když bude řidiče tanku dělat někdo, kdo to TC má, střelce můžeš dělat, i když sis to nekoupil.
|
|
|
|
magot |
Přidané 02-02-2021 18:30
|

Fusioner

|
310_cibule napsal:
S těma tankama to tam je jenom na chvilku, to snad ani nemá cenu to kupovat kvůli tomu 
Nicméně uvidíme v budoucnu zda neudělat nějakou kombinovanou specku s tankama. Zatím je to spíš takový experiment. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 02-02-2021 18:45
|

Fusioner

|
Beru juga ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 02-02-2021 18:47
|

Diskutující

Příspěvek: 4170
Založený: 15.10.14
|
A ty co nemaj v neděli od 20:00 čas, a letěj za tejden Bastogne, tak maj smůlu a žolíka na zajetí nemaj jak získat předpokládám... |
|
|
|
magot |
Přidané 02-02-2021 18:47
|

Fusioner

|
Netřeba se nějak na tuto akci hlásit, prostě kdo se tam dostane od 20:00, tak si vybere jeden ze dvou strojů nebo tank.  |
|
|
|
magot |
Přidané 07-02-2021 11:39
|

Fusioner

|
Nezapomeňte, dnes v 20:00 
Po nastartování, pokud možno ihned kousek popojeďte aby se mohli spawnovat další lidi. Pak rolujte a hledejte ohně, kterými je vyznačena startovací plocha.
Upravil/a magot dne 07-02-2021 11:45
|
|
|
|
magot |
Přidané 07-02-2021 19:32
|

Fusioner

|
Start za 30 min - nezapomeňte si přečíst v popisu mise na serveru cílové letiště a kde je umístěn maják.
[img]http://www.highpoint.edu/safety/files/2015/08/exit-evacuation-signs-evacuation-route-arrow-right.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
311_Mart |
Přidané 07-02-2021 20:47
|

Uživatel

Příspěvek: 1671
Založený: 22.08.10
|

Evakuace úspěšná
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 07-02-2021 20:50
|

Fusioner

|
Cibule slavně přistála ve Florennes. Letadlo nepřežilo : )
|
|
|
|
311_Vont |
Přidané 07-02-2021 20:55
|

Uživatel

|
[img]https://imgup.cz/images/2021/02/07/22.jpg[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 07-02-2021 20:55
|

Stařešina

Příspěvek: 6220
Založený: 30.09.05
|
[img]https://oshi.at/pCvEJy/GiBt.jpg[/img] is not a valid Image.
Za misi dekuji, moc jsem si ji uzil. Otazka na ostatni, kdo spravne chytil, odkud fouka vitr? Ja jsem z briefingu tak nejak vyvodil, ze od jihu (to je tak, kdyz se cte v "poplachove" rychlosti), ale pytel sel od severu. Kdyz ale vsichni startovali po vetru, tak jsem se pridal :-)
Sel jsem nad mraky, doufal jsem v trochu slunicka, ale jen zacinalo svitat. Kvuli tomu memu chaosu s vetrem jsem pak musel delat dost divoke korekce.
Misi neletim, takze pokud nejaky P-38 chce me bonusove letadlo, muze ho mit. A pokud organizator dovoli, samozrejme. |
|
|
|
magot |
Přidané 07-02-2021 21:06
|

Fusioner

|
prej mě to budou strhávat z vejplaty ..

@Lesník - ano přesun útěku z vězení můžeš někomu věnovat. Ideálně kdo letěl tuto evac misi a nedoletěl. (Mě ale ne )
Směr větru jak kluci poznamenali v TSku šel zjistit podle směru černého kouře z ohňů na letišti. Byl tam velmi silný boční vítr.
Upravil/a magot dne 07-02-2021 21:11
|
|
|
|
matmy |
Přidané 07-02-2021 21:13
|

Nováček

Příspěvek: 28
Založený: 19.02.20
|
ATA_matmy, 310_Paul, ATA_Vasja. Mám i kus obrázku Cibuleho thundera , ale pak mi spadly windows.
Jo a ten útěk ze zajetí věnuji ATA_ringlettovi, který nás do specky vrhnul

Ještě přihazuji ATA_Havros5, který nějak pozapomněl, jak fungujou ty intenety.
Upravil/a matmy dne 07-02-2021 22:11
|
|
|