Dá se nějak z běhu hry - hlavně FPS při určitém rozlišení vydedukovat nebo vypočítat framerate s VR? Mám 1080ti a ve 4k jsem to zkoušel a běželo to na 120 fps, i když zdaleka ne na ultra nastavení.
Jestli dobře počítám tak HP reverb má rozlošení 2160x2160 na oko, to je asi 5 milionů pixelů krát 2, což je 10 mega. 4k rozlišení je 9 mega, ale na vr se část zobrazuje dvakrát, což by mělo snížit náročnost na GPU pod 4k rozlišení. Nebo je to jinak?
Je to trochu jinak . Levé a pravé oko počítají zcela samostatné obrazy, byť část scény je hodně podobná (nikoliv stejná). 4K rozlišení má rozhodně nižší HW nároky, než Reverb - to množství pixelů je u Reverbu vyšší o nějakých 13%. Zhruba si to můžeš vyzkoušet upscalingem na grafické kartě. Pokud máš ve 4K stabilních 120 FPS, je pravděpodobné, že bude obstojně fungovat i zobrazení na Reverbu s jeho stabilními 90 Hz. Jakékoliv pády FPS pod tuto hranici jsou nepříjemné, narušují atmosféru a zpravidla způsobují pocit na zvracení. Někteří méně citliví jedinci (třeba Ričrd) jsou v pohodě i se 45 FPS, ale můj mozek tohle v boji nedává. Hodně totiž záleží i na scéně, která se ti vykresluje. Při vodorovném letu, kdy se nerozhlížíš intenzivně kolem sebe, ti nižší FPS nijak zvlášť nevadí. Krásně je to poznat třeba na automobilových simulátorech, kde v takovém Dirt 2 koukáš hlavně před sebe a prakticky vůbec se nerozhlížíš. Pak ti karta může do monitoru posílat třeba 60 FPS a je ti to skoro fuk. No a potom si dáš intenzivní dogfight třeba v BOX a při rozhlížení ti přijde jakékoliv cukání nesnesitelné.
Obecně jsou 1080 a 1080Ti na spodní hranici toho Reverbem reálně použitelného. Slabší karty pro VR smysl nemají.
Tak v BOx je v nastavení volba pevných FPS, to jsem dal na 120 a jelo to. Já to zkoušel jen chvilku, dal jsem tam já nevím asi 20 letadel obou stran, a pak zapnul autopilota a rozhlížel se. Přišlo mi to v pohodě.
Hodně mě štve, že na youtube je tak málo benchmark videí, kde by byl sturm.
1080Ti je pořád dost na hraně, létá na ní třeba právě Ričrd. Víc než množství letadel FPS padá s počasím, ale samozřejmě je to kriticky závislé na nastavení detailů, hlavně pak na reálně generovaném rozlišení.
Pokud čekáš na G2, pak bych pro výrazně silnější zážitek začal spořit i na 3070, 3080, nebo 6800. Vím, je to trochu hraběcí rada, ale to VR je prostě hroznej žrout výkonu.
zase tak černě bych to neviděl
Nemám sice možnost testovat přímo VR, ale moje karta to dává 70-100 fps, i když nemám vše na low.
Vypnul jsem AA, grass detail, landscape snížil na minimum, na druhou stranu jsem dal mraky na max, na stínech zrcadlech apod moc nezáleží jak jsem zjistil. Testuju to druhý den a šlape to v pohodě.
Jinak určitě G2 kupovat nechci, spíš budu zkoušet sehnat ve frcu tu předchozí od těch, kteří G2 kupovat budou. Ještě uvidím.
Tak doma nový HP Reverb G2 headset, hurá.
Ale zatím se žádné wow nekoná, coby vlastník X570 motherboardu a nového AMD procesoru vidím zatím hlášku: Couldn't start Windows Mixed Reality
Windows Mixed Reality is having trouble connecting to your headset. Try unplugging your headset
and plugging it back in.
Error code: 7-14
Send feedback about this error
Learn more
Tak si jdu udělat kafe a bádat
Sem napnutej jak kšandy, reportuj pls. Na kolik to přišlo? Osmnáct?
Upravil/a 310_cibule dne 18-12-2020 20:12
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Mimochodem má to build-in mikrofon? Nebo jak se to řeší?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Sem napnutej jak kšandy, reportuj pls. Na kolik to přišlo? Osmnáct?
Něco málo přes šestnáct, první vlna pre-orders...
Windows G2 vidí, jsou ve správci zařízení (bez vykřičníku), ale pořád stejná chyba.
Zatím nic - zkoušel jsem různý USB porty, reinstalovat Windows Mixed Reality, SteamVR...
Asi zkusím externí USB port s napájením (který musím teda koupit), to některým vyřešilo problémy.
Cuckoo, SteamVR zatím neřeš. Nejdřív musí pracovat VMR. Mně před časem způsobila hluboké vrásky (a nefunkčnost) aktualizace WMR (přes Windows Update). Pak to přestalo pracovat korektně. Pomohla aktualizace driveru na grafickou kartu. Zkus to.
Díky. Zkoušel jsem, ale nějak si si je asi musí Windows stáhnout, na HP Customer Support - Software and Driver Downloads je jenom hláška "We were unable to find drivers for your product."
Nevím, jak se vkládají obrázky, to se musí uložit na nějakém webu?
Cuckoo, SteamVR zatím neřeš. Nejdřív musí pracovat VMR. Mně před časem způsobila hluboké vrásky (a nefunkčnost) aktualizace WMR (přes Windows Update). Pak to přestalo pracovat korektně. Pomohla aktualizace driveru na grafickou kartu. Zkus to.
Externí USB mi přijde jako slepá ulička.
Taky Ď. Řadě lidí napájený externí USB port pomohl (někomu nepochopitelně i nenapájený). Někde jsem četl názor, že kabel je dlouhý 6m a některý motherboardy to možná neutáhnou (teda jejich USB porty). Někomu pomohla karta s USB-C...
Driver na grafickou kartu jsem zatím nekontroloval, instaloval jsem nový asi před 14 dny. Zkusím.
Já mám na desce 3.2 a 3.1, tohle strkám do 3.1. Imho má USB snad takové napětí, jaké udává jeho norma, ne? A pokud nemá, pak je deska zralá na reklamaci.
Tak nevím, jestli vás budou zajímat nějaký postupný zprávy z bojiště, tak jen stručně.
Udělal jsem update BIOSu, ovladačů grafické karty a přidělal ten napájený USB port. Nevím, co bylo rozhodující, ale chyba 7-14 zmizela, instalace proběhla.
Ale ještě pořád není rozhodně vyhráno.
Objevila se nová hláška:
Your headset failed to start at 90Hz. Make sure your headset's cables are plugged in correctly
To allow Windows Mixed Reality to automatically run at a lower frame rate, go to Settings > Mixed reality > Headset display > Frame rate.
Error code: 13-14
Tak jo, tak jsem nastavil Frame rate na 60.
Dostal jsem se do toho virtuálního baráku, ale nějak to blbne, obraz je skoro o 180o otočený, vidím pořádně jenom nebe, nějaký nápisy jsou tak divně našikmo, i když točím hlavou skoro nejdou přečíst... Nastavil jsem, že chci headset používat jenom na židli a neměl jsem ho přitom nasazený, možná proto...
Pak se ještě na monitoru windows objevila další hláška:
Something went wrong.
We're not sure what's up, but this error code should help: 15-12.
Ale headset funguje, HURÁÁÁÁ
Teď jdu dělat večeři "děťátkům", pak budu bádat dál...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.