November 25 2024 00:45:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poznej ty fotky..
veikso
Bf 209?

LesniHU
Ano, presne to a presne tam :-)

Ted se nezeptam, jestli pritel ci nepritel a strilet ci nestrilet, protoze na to uz je pozde, ale co je toto?

EDIT: preklepy
Upravil/a LesniHU dne 15-11-2020 19:53

ringlett
LesniHU napsal:

Ano, presto to a presne tam :-)

Ted se nezeptam, jestli pritel ci nepritel a strilet ci nestrilet, protoze na to uz je pozde, ale co je toto?

A myslíš to dole, co za chvíli skončí v oblaku kouře a ohně nebo toho ohňostrůjce nahoře?

LesniHU
Myslim cil. Ten rozmazany konec trupu se asi poznat neda...

ringlett
Cíl je jasný.
A pachatel víceméně taky. Podle knížek jim ty vánoční dárky shodil Mitchell. Nebýt ještě rozespalej, zkusil bych dohledat jednotku. V pacifiku tenhle typ nákladu používal jen on a A-20.

LesniHU
Cil je jasny, ale mnozi by si ho spletli s G4M Betty :-)

Ktere letadlo ma vytah pro posadku?
www.airforce.ru/aircraft/miscellaneous/ejectionseats/tu/tu-22_seats_00.jpg

falkon
LesniHU napsal:
Ktere letadlo ma vytah pro posadku?
www.airforce.ru/aircraft/miscellaneous/ejectionseats/tu/tu-22_seats_00.jpg

Ten nefungujuci link to trochu pokazil, ale tak skusim.... zeby Tu-22? :-)

LesniHU
Me se zobrazuje normalne ve vice prohlizecich. S typem mas pravdu. Pokud jde o ty sedacky, myslim, ze vetsina posadek by vymenila nepohodli za moznost se vystrelit nahoru, tj. v mensi vysce.

Co je to za origami?

ringlett
Takovej velkej tlustej ošklivej z pouliční děvy syn Mrknutí

310_cibule
Potápka. Tenhle zub je dost profláklej : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

LesniHU
Ano, je, ale cilem prece neni najit nejtezsi otazku, ale obdivovat stroje, rekordy, historii a technicka reseni :-). Dalsi obrazky zde.

Co je to za technicke reseni a ze ktereho letadla to je?

veikso
Něco amerického.

310_cibule
LesniHU napsal:

Ano, je, ale cilem prece neni najit nejtezsi otazku, ale obdivovat stroje, rekordy, historii a technicka reseni :-).

Určitě. To neměla být kritika, jen konstatování.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_Snakes
Pálím od boku. Není to vztlaková klapka Mustangu? Je to to první co mě napadlo. Cca před 25 lety mi to jako modeláři amatérovi dost motalo hlavu, když jsem chtěl na 1:72 modelu Mustangu udělat vytažené klapky a vznikla mi hrozná mezera mezi klapkou a křídlemna horní straně křídla. Na modelu byly asi panty dole. Nelíbilo se mi to a tak jsem to zatmelil Šklebící se čímž jsem ten model podle mého soudu tehdy zprasil Šklebící se
Fakt pálím bez rozmyslu. Jen kvůli té vzpomínce, která se mi okamžitě vybavila při pohledu na tu fotku ... Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg

LesniHU
Ano, je to vztlakovka F-104. Tou trubkou se foukal vzduch, ktery lezl ven sterbinami na horni strane a zlepsoval proudeni kolem vztlakove klapky. Zdroj obrazku. Tady je pak spousta informaci a nakres (nakres je v tomto pripade asi mnohem znamejsi nez obrazek rozriznuteho kridla :-)

O co tam jde a co je to za letadlo?

pSipi
F16 XL?

310_Snakes
Visualizace úplavu za překrytem kabiny F-16 při cca 25° náběhu ? Nic dramatičtějšího tam nevidím 😎
www.311raf.com/images/signature/sigsmall_Snakes.jpg

alfik
LesniHU napsal:
Tou trubkou se foukal vzduch, ktery lezl ven sterbinami na horni strane a zlepsoval proudeni kolem vztlakove klapky.[/url]

Mimochodem, coby zajímavost:
Tohle, tedy vyfukování a odsávání mezní vrstvy, se celkem intenzivně zkoumalo i u nás, v ČSSR.
Pro ten účel bylo upraveno letadlo L-200 Morava, za kabinou byl trup přerušen a vsazen ventilátor, který měl (podle umístění trubek) buď odsávat, nebo přidávat vzduch na různá místa.
Bohužel, všechny moje fotky, obrázky, časáky, zápisky, apod., pašly v pizdu při dvou povodních, 1997 v Jeseníku a 2007 v Bernarticích... a na netu to nemůžu najít.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

pSipi
310_Snakes napsal:

Visualizace úplavu za překrytem kabiny F-16 při cca 25° náběhu ? Nic dramatičtějšího tam nevidím 😎

Pozri si ten tien pod lietadlom a dramaticnost sa ti vrati.

LesniHU
Ano, je to XL ve vetrnem tunelu a ty modre lasery jsou pouzity pro vizualizaci.

Co je to?
[img]http://oshi.at/DrMrev/CNRv.jpg[/img] is not a valid Image.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,038,390 návštěv