Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
|
Baron |
Přidané 07-11-2020 02:36
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Paulus napsal:
Na Hurricane jsem se velmi a dlouho těšil! V BOX má výborný zvuk motorů, nepřeberné vybavení zbraněmi, velice přívětivé létání v podstatě se sním téměř nedá při přistání havarovat. Jak už tady psal výše HU, klapky bylo možné vysouvat plynule, je tam i stupnice na 10, 20, 30, …100. Tak to je ve všech mně známých simech. Jenom v BOX se páčka musí stále držet, aby se klapky vysouvaly či zasouvali. V ostatních simech se „za-aretovala“ do neutrální polohy se musí dát dalším zmáčknutím klávesy.
Účinnost .303 je mizerná (nejen u Hurricana). Ani s 12 kulomety se nedá pořádně sestřelit bombardér. Do Ju88 mi nestačilo na sestřelení ani 4572 nábojů (střílím špatně?).  Vyšší kalibr je už účinnější. Jenom je mi divné, že ani s 40mm kanony v Hurricanu není cítit zpětný ráz! V CLODu je zpětný ráz pěkně silně nasimulován! Let v Hurricanu v CLODu je podle mě uvěřitelnější, zde se musíš víc snažit při vzletu a přistání i při běžném létání. Brzdy jsou účinnější, postavit letadlo na čumák jde raz-dva. V BOX se létá jak po „kolejích“!
Bohužel musím konstatovat, že v CLODu je Hurricane lepší.
Tak Paulusi, tu sa musím ozvať. K municii a k ôsmim gulometom - samotné RAF skonštatovalo, že výzbroj je nedostacujuca. Preto dali do Hurriho ďalšie štyri guľomety a vytvorili verziu so štyrmi kanónmi. Je dosť spomienok pilotov - aj československých - ktorí si spomínajú ako nasypali do Bf prakticky celú muníciu a nič. O tom, že mali problém zostreliť HE111 alebo JU88 ani nehovorím. Bavíme sa o základnej výzbroji, ktorú MK. II zdedil po MK. I. Modifikácie ako B, bola vlastne z núdze cnosť, až C priniesla potrebnú palebnu silu. Verzia D bola používaná proti tankom a nebola určená na stíhanie. V COD je to namodelované príliš optimisticky.
Nemám dojem, že by v GB lietal Hurricane po koľajniciach - na rozdiel od COD. Ze je to mašina s ktorou sa veľmi príjemne lieta? Presne tak popisujú dojmy z Hurricane piloti co s nim reálne lietali a aj ti co s nim lietajú dnes (spravidla repliky).
Co sa týka klapiek, má to Hurricane správne. Mk. II nemala iba dve polohy a musíš držať vysuvanie/zasuvanie.
Brzdy sú také účinné ako majú byť. Prečo to tak je už odpovedali iní.
Ak máš nejaké sťažnosti na Hurricana, môžeš ich postnut do príslušnej technickej sekcie na fóre il-2 aj s príslušnými podkladmi.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 07-11-2020 07:36
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
A v Bitvě o Británii ty Němcee sestřelování jakou zbraní, že se jim to podařilo vyhrát? Mám pocit, že sestrelovali 109, 110 a dokonce možná i nějaký HE-111a Ju-88
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
Baron |
Přidané 07-11-2020 09:07
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Tempiku, precitaj si ešte raz, čo som napisal. Prajem pekný deň.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 07-11-2020 09:23
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Se ti asi převčírem ožral mechanik...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 07-11-2020 09:25
|

Stařešina

|
Ještě jedné věci jsem si všiml.
AI piloti stíhačů střílí klidně i ze vzdáleností 1,5 km+. Zdá se mi, že dřív zahajovali střelbu spíš tak kolem 500m. Je to takové zvláštní. Ne že by se trefovali, ale působí to divně. Hlavně při čelních útocích je to vidět. Tam je hranice snad dva kilometry. Zezadu je to běžně kolem kilometru. Nepředpokládám, že je to úmysl, možná něco někde uteklo.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
310_Snakes |
Přidané 08-11-2020 00:39
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 383
Založený: 29.09.10
|
Barone, když... Je dosť spomienok pilotov - aj československých - ktorí si spomínajú ako nasypali do Bf prakticky celú muníciu a nič nemohl bys jich sem pár ocitovat, když je jich tolik? Nebo aspoň linky. Díky
A jen pro zamyšlení nad výzbrojí Hurrika - v každém křídle měl prakticky jeden minigun s ještě o 1000 výstřelů za minutu vyšší kadencí než ten z odkazu níže a s větším rozptylem https://m.youtube...VgTTAukMOU
A např. Douglas Bader lítal se Spitem Mk.Va ačkoli zbytek jeho křídla měli Mk.Vb s kanóny. Prý proti stíhačkám považoval kulometnou výzbroj za lepší (a to na tom byl vinou rozmístění kulometů Spitfire znatelně hůř než Hurricane se svou baterií 4 kulometů pěkně u sebe).
Je jasné, že čtveřice 20mm je lepší než 8x.303. Na bombry určitě. Na stíhačky... taky, ale už ne o tolik
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 08-11-2020 07:50
|

Moderátor

Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
A co trošku brát v potaz ten jedinej fakt a to vývoj, který nemusíme od nikud linkovat?!
Prostě jen viditelný vývoj.
Kdo by do prkénka rval zbytečně těžké a nepotřebné kanony či velkorážné kulomety do letadla a vše ostatní tím vlastně ponížil?!
To že jistý pilot preferoval kulometnou výzbroj může jen poukazovet na to že to stím uměl a kanon mu nikterak nevyhovoval.
I já si z četby knih našich pilotů zmíňky o tom že nacpal všechno do nepřítele a nic, vybavuji.
Jde v BoX sejmout letadlo s touhle výzbrojí? ANO jde! Někomu ne?!! Tak to asi bude problém jinde. Ale ohromně to připomíná to co všichni dohromady popisujete.
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 08-11-2020 08:11
|
|
|
|
CSW_Rannisokol |
Přidané 08-11-2020 08:41
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 498
Založený: 26.06.18
|
Kluci, největší problémy s .303 a .50 je, že nám prostě vývojáři zatím nedali zápalnou (incendary) munici. Tím pádem se s těmahle zbraněma musíme trefit buď do pilota nebo motoru, ideálně delší dávkou. Když se trefíme kamkoliv jinam, tak ta kulka jenom proletí a moc škody nenapáchá, proto je tak těžký sundat s tím éro. Když se prostě člověk trefí mimo konvergenci, tak jenom ošije křídla, navíc obe stejně, což podle Turbová desatera přece nemá na letový vlastnosti vliv
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 08-11-2020 09:20
|

Stařešina

|
Jo no. Benzínové nádrže a munice nehoří. Ale i chladiče letadel jsou takové divné. Též jsem mnohokrát četl, že prostřelený chladič znamenal do pár desítek zadreny motor. Aby taky ne. Byl to tlakový okruh s průtokem i přes 1000 litrů za minutu a jeho obsah byl pár desítek litrů. Výhody hvězdicových motorů tu tedy moc nemáme. Bílou vlečku za sebou letadla tahají klidně desítky minut. Přitom je to jedna z nejměkčích a největších aparatur.
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 08-11-2020 10:25
|

Diskutující

Příspěvek: 4166
Založený: 15.10.14
|
No hlavně, že od čtvrtka už víme, proč všechny německý letadla s dvojicí 13mm kulometů po změně DM na jaře měli svou 13mm munici výrazně účinnější, než 6-tice amerických Browningů Vlastně se jedná skoro o všechny letadla BodenPlate + pár dalších. Zajímavej Bug, skoro se divím, že na něj přišli, příde mi, že bylo v obecnym zájmu na něj nepřijít
No ale teď trochu vážně, průbojná munice, respektive spíš nevýbušná munice je po změně DM prostě strašně podhodnocená. Je jedno, o jakou ráži se jedná, nelze na to nahlížet z pohledu nějaké konkrétní události, protože i takový případy sou zaznamenaný, že letadlo absorbovalo 100vky zásahú a doletělo, ale kdo lítá BoX nyní víc, tak si udělá statistický obrázek o tom, jak neúčinná je nyní nevýbušná munice. Je jedno, na který straně to je, jestli modrý nebo červený, akorát modrý nemaj moc těch letadel, kde by vyzkoušeli čistě průbojnou munnici. Důvodů je asi víc, jeden z nich nakousl Sokol, ale jsou i jiné... |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 08-11-2020 10:37
|

Stařešina

|
Jak neúčinná je průbojná munice ukazuje krásně ta nová britská 40mm verze Huriku. Kdy to vlastně nic nedělá, krom zásahu motoru a pilota. Na tom chce ještě hodně zapracovat.
edit:Co bylo s německejma 13mm za bug? Klidně to rozveď i pro ty z nás, co to nestíhají sledovat.
|
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 08-11-2020 10:46
|

Diskutující

Příspěvek: 4166
Založený: 15.10.14
|
Omylem byly vsechny naloudovany pouze ciste vybusnou munici... |
|
|
|
Art |
Přidané 11-11-2020 08:24
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 207
Založený: 19.11.13
|
Prosím o radu. Hra mi nejde přepnout na 8x AA furt se to vrací na 4x i po vypnutí a zapnutí. Kde dělám chybu? |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 11-11-2020 09:27
|

Stařešina

|
Nemáš zapnuto to sahání do výkonu pro udržení nastavených FPS?
|
|
|
|
CSW_RH_Killer |
Přidané 11-11-2020 10:43
|

Uživatel

Příspěvek: 548
Založený: 14.05.10
|
Tempe co to je za věc? Ptám se za sebe úplně vážně. Bylo to tam, nebo je to nějaká nová funkce?
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.
|
|
|
|
Art |
Přidané 11-11-2020 11:43
|

Rozkoukaný

|
Jo kde to tam najdu ? jestli to je při zapínání, tak interface autoscale jsem vypnul, ale jak teď koukám zase se mi SÁM od sebe zaškrtnul ..wtf |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 11-11-2020 14:55
|

Stařešina

|
Je to ten jezdec pod targetvFPS. Myslím je to v procentech. Tak to dát naplno, nebo nedávat cílové FPS.
|
|
|
|
Art |
Přidané 11-11-2020 15:56
|

Rozkoukaný

|
Tak už vím kde byl problém stačilo smazat složku updates. Zajímavý bug .. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 11-11-2020 18:02
|

Diskutující

Příspěvek: 2517
Založený: 30.05.07
|
Arte kde najdu složku updates? Mám taky jen 4x.... |
|
|
|
Art |
Přidané 11-11-2020 18:26
|

Rozkoukaný

|
Ajvn napsal:
Arte kde najdu složku updates? Mám taky jen 4x....
Najdeš to přímo ve složce kam sis instaloval hru. Tak stačí smazat složku updates a ono se ti to znova synchronizuje. |
|
|