Urobil som zopár testov ohľadne účinnosti zbraní. Podotýkam, že neboli robene v MP ale v SP. Nespozoroval som nič, čo by nezodpovedalo zásahu nepriateľa 6timi guľometmi kalibru 12,7. Vzhľadom na to, že to bolo robené offline, a výsledky sa môžu líšiť (je rozdiel keď strieľam na AI alebo na živého pilota) posunul som vývojárom vaše pripomienky. Mam prislubene, že daný problém preveria. Zatiaľ teda k účinnosti zbraní toľko.
Doplním vlastný postreh z MP spred týždňa - schytal som krátku dávku od Mustanga (nevidel som ho smrada), a mal som co robiť aby som mašinu dotiahol na nudzak. Tou krátkou dávkou mi poškodil motor, ťažko zranil pilota a ustrelil pravé kridielko. Letel som FW190, bolo to buď na Combat Boxe alebo na Finoch. Z tohoto pohľadu sa mi nezdajú tie polpacaky neúčinné, mohlo ísť ovšem iba o šťastnú trefu. Leteli sme to so Sipim (mam dojem, že tam bol ešte Focus, ale nie som si istý, Lietali sme vtedy toho viac a nebol s nami na všetkých mapách).
Zdá se mi to, nebo Baron právě napsal, že mu krátká dávka z šesti půlpalců těžce zranila pilota? WHAT? Jako že to přežil? Tak to je pak účinnost půlpalců zcela v pořádku
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Jen doplním, že veškeré naše poznatky jsou jen a pouze z onlinu a dvou full-real serverů. Od května mám osobně na BodenPlate mapách CombatBoxu a dvou západních TAWkách skoro 300 sestřelů, většinu s 6 nebo 8 půlpalcema, takže můj pohled který sem zde prezentoval je založen na statistickém průměru/pocitu, jak to vnímám a jak se to měnilo od toho jarního patche, kdy došlo k té změně DM. Myslím, že to už je docela slušný statistický vzorek... Stále se stane, že němce zabiju/vyřadím po první krátké dávce, ale ta pravděpodobnost je teď zcela mizerná, daleko větší je, že spotřebuje dle statů těch cca 60-80 kulek, než ho spolehlivě uzemníme... Daleko víc mi teď přijde, že je potřeba koncentrovaná dávka v konvergenci, mimo konvergenci je to boj...
Jinak jasně, v CSW si o tom poslední dva tři měsíce povídáme, že najednou z toho máme pocit, že sou ty Befka a Fokáče betonový, ale mnohokrát sme zaznamenali např. v chatu poznámky o tom, který to potvrzujou, že to není jen náš pocit. I Killer vlastně řek, že když o tom mluvíme, tak vlastně dlouho nezažil to, na co v zimě/na jaře furt nadával a to už je co říct!
Hned první věta prvního příspěvku v prvním vlákně z půlky července dokonale vystihuje situaci: "What on earth happened to .50 cals?"
Edit: A jen zcela logicky, kdyby byl ve skutečnosti takovej megapropastnej rozdíl mezi šesticí půlpalců a byť jen dvojicí, natož čtveřicí Hispán, nebo jinejch 20mm, jakej je teď prezentován ve hře, tak pochybuju, že by USA celou válku jak kokoti ty půlpalce používali...
Upravil/a Hot_Dog dne 13-10-2020 17:47
Herních Hispan je poslední dobou potřeba tak 15-25 v průměru. Což by poměrově k herním půlpalcům mohlo být OK. Jestli je to ale realistické nevím. Též se mi to úplně nezdá. Že jedna třicítka spojenecké letadlo instantně rozebere ve většině případů je OK. Ale i německé dvacítky mi přijdou pořád o parník úplně někde jinde, než ty hispana. Tam stačí tak 3 - 5 německých dvacítek na stejný efekt, jako 15-25 hispan.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Divný, já zažívám to samý v obraceným gardu. Na finech půlpalce v P40 fungují velice dobře, krátká dávka a tma. A betonových ruských strojů sem už taky pár viděl....
Jestli ono to nebude podobný z obou stran
Zdá se mi to, nebo Baron právě napsal, že mu krátká dávka z šesti půlpalců těžce zranila pilota? WHAT? Jako že to přežil? Tak to je pak účinnost půlpalců zcela v pořádku
Žeby pancierový plát za chrbtom pilota? Len tak na okraj - Sipi v Bf109 dostal PKčko ani sa nestacil zlaknut (nie v tom isto lete).
Tak jsem po letech oprášil BoSe na svém 10 -12 let starém kompu a musím říct, že je to jak jízda na kole. Sem prostě furt dobrej (sestřelil jsem AI). Ještě doladím pár drobností ( komp, hru a ovládání) a někdy z jara Vám proženu MK kabinou rudoši
Mimochodem za 4 dni to bude 12 let, co nás opustil il2 pánbůh
Barone, věř tomu že náboj .50 BMG udělá z čehokoliv co je na letadle z druhý světový a říká se tomu pancíř cedník a je jedno pod jakym úhlem a z jaký vzdálenosti to na to dopadlo... Ten pancíř, co se dával na letadla samozřejmě nedá srovnávat s pancířem na pozemní technice, u letadel když už tam to většinou bejvala cca 1cm tlustá vrstva pancíře, tím pronikne vcelku bez problémů při přímém zásahu z rozumné vzdálenosti i průbojná 7,62x54R, ale .50 BMG je úplně, ale úplně někde jinde.
A navíc hned na dva kluky, na chvíli se tam mihne i lion Valhera.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Barone, věř tomu že náboj .50 BMG udělá z čehokoliv co je na letadle z druhý světový a říká se tomu pancíř cedník a je jedno pod jakym úhlem a z jaký vzdálenosti to na to dopadlo... Ten pancíř, co se dával na letadla samozřejmě nedá srovnávat s pancířem na pozemní technice, u letadel když už tam to většinou bejvala cca 1cm tlustá vrstva pancíře, tím pronikne vcelku bez problémů při přímém zásahu z rozumné vzdálenosti i průbojná 7,62x54R, ale .50 BMG je úplně, ale úplně někde jinde.
Hot_Dogu odpovedal ti vlastne Sipi. K tomu pancieru za hlavou pilota - ak by to nemalo význam, načo by to tam dávali? Zbytočne kíl navyše. Tiež treba brať do úvahy uhol dopadu strely atď. Mam dojem, že sa niekedy polpalcove guľomety precenuju. Ze boli účinné o tom niet pochýb, na druhej strane to nefungovalo tak, že vystrelí a Nemec ide dole. Nespomínam si už názov knihy, tam písal pilot P47, že zasiahol FW zo všetkých 8 guľometov a - nič. Wurger letel a bojoval ďalej. Mimochodom, to isté uvádzali aj piloti Sabreov v Kórei, že Mig15 dostal plný zásah a letel ďalej akoby sa nechumelilo. Preto neskôr prešli na kanóny v Sabroch. Toto je popísané v Triade venovanej Migu 15. Uvidíme co s tým urobia Jasonovci.
Vonty nevyhrožuj. Nastoupil jsem k CSL už bez velení Kocoura, ale i tak to bylo moc dobrý a nezapomenu. Kdo zná, tak ví jak obtížný bylo zasloužit si před nickem CSLko. A Hot_Dogu, tohle nebylo hezký "I Killer vlastně řek, že když o tom mluvíme, tak vlastně dlouho nezažil to, na co v zimě/na jaře furt nadával a to už je co říct!" I když pravdivý. Je to tak, že od doby co se jdu někdy proletět i ve spojencích, dokážu uznat když máte pravdu. Asi stárnu a začínám být sentimentální.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.
Ta debata o pancéřové sedačce je dost na hraně. Kolikrát jde střela čistě přes potah na sedačku? Kolikrát má v cestě rádio, nádrž, přepážku atd...? Kolik energie jí tady ten "bordel" sebere? Jak moc jí vychýlí, destabilizuje?
Jaké máme páskování .50 cal ve hře?
Jaké bylo v reálu? Z dřívějších diskuzí na SVK na tohle téma vyplynulo, že se páskování lišilo mezi bojišti, ale taky mezi jednotkami a piloty viz např. Gabreskiho API only, bez trasírek. Ve starým Šturmu bylo páskování tuším APIT - AP - BALL - AP, průbojně zápalná bez trasírky chyběla úplně.
Já konkrétně nejvíc chcípám, když se ohlédnu přes rameno
A ke Kožedubovým pohádkám o tom, jak se americké střely od jejich letadel v Koreji odrážely jako hrách, bych přidal ještě tu z druhé strany o radarovém dálkoměru a sestřelech půlpalcema na 2000 yardů. Poštěstit se mohlo na obou stranách.
Ale tady jde prvotně o to, že se při zachování plus minus stejné odolnosti na straně červených se dosti drasticky pocitově zvýšila odolnost modrých. Více zásahů, větší množství srážek bez postihu na draku nebo letových vlastnostech.
Jestli je to záměr nebo "jen" nestíhá server ...
Včera už mě to tak deprimovalo, že jsem sedl do tanku.
V letadlech té doby se používali hlavně API. Průbojně zápalná. Pokud to šlo jen přes Plexi, tak asi nebyl důvod aby to neprošlo. Padl tu argument, že kdyby pancíř nefungoval, tak by ho tam nedávali. No kdyby fungoval 100%, tak ty opěrky u befek neoddělavali. On 8mm pancíř neustojí ani průbojnou 7,7. Ale výrazně zvysuje zastavit to, co už přes něco prošlo a taky to spolehlivě zastavuje veškeré střepiny, co z toho vzniknou. Třeba německé 20 a 30 mm explosivní to zastavovalo zcela spolehlivě. Piloti popisují jen ránu a hvízdání v uších. Pancíř se po zásahu 30mm jen lehce vyboulil. Pokud to neznamenalo destrukci letounu, tak doletěl. Ve hře máme tedy instakill i z šesté.
Co jsem třeba ve hře nikdy neviděl a pritom na guncamech je to vcelku běžné, je zahoření německé munice v křídle. Němci používali sice efektivnější slož, ale s mnohem nižší teplotou zapálení.
Poškození chladičů vodou chlazených motorů mi přijde jen jako kosmetická záležitost. Letadlo pouští stuhu a půl hodiny je schopné doletět.
No co jsem četl, tak malé poškození se rovnalo max pár minut. Větší poškození pár desítek vteřin. Pak se není moc co divit, že se moc nelitaji fokace a Thundry. Jejich hlavní výhoda vlastně neexistuje. Befko má obě křídla jako cedník, z oboubvlajou bílé záclony a jen to znamená, že musí do půl hodiny přistát.
To je jako napsat, že plechová přilba vojáka pěchoty musela vydržet zásah z pušky, jinak by jí ti pěšáci přece nefasovali... A přitom někdy nevydržela ani zásah projektilu z pistole (kterejch ve vzduchu nelítalo za WW2 možná ani promile), přesto bych si jí na sebe asi vzal bejt tím vojákem...
Ohledně průstřelnosti pancéřové desky za pilotem je jasný, že se celou dobu bavíme o průbojnym střelivu. Neprůbojný střelivo žádným pancířem neprojde, dokud to nemá takovou energii, že ta koule měkýho olova ten pancíř doslova jakoby "prokopne" a to se pak skutečně bavíme o tom, že ta 8mm deska zastavila německý 20mm či 30mm výbušný jak píše Tempík...
Pro představu jakej je rozdíl mezi měkou olověnou střelou a průbojnou střelou s tvrdym jádrem, tady jeden obrázek, tenhle chudák schytal stovky, možná tisíce ran 7,62x39 s olověnou FMJ střelou (plus nespočet pistolových ráží samozřejmě) a pak do něj někdo omylem vystřelil jednou náboj 7,62x39 s ocelovym jádrem:
A do stíhaček WW2 američani cpali hlavně průbojný, či průbojně zápalný střelivo, ve hře máme v M2 browningách pouze toto střelivo...
Upravil/a Hot_Dog dne 14-10-2020 11:24
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.