V soukromé skupině o DCS jsem našel příspěvek o moc krásném po domácku udělaném hardwaru. Řekl bych že se jedná o mistrovské dílo. Poprosil jsem autora, aby příspěvek sdílel i veřejně mimo skupinu, abych zde mohl odeslat odkaz.
Autor nabízí:
výrobu pedálů za 360 USD
-Pedály mají kvalitní tlumiče, průmyslový konektor, celkovou hmotnost okolo 10 kg
Výrobu kopie páky z Mig-29 včetně základny joysticku za 450 USD.
-Joystick má 2 tlačítka, jeden trigger, 4 kloboučky (zatím bez mačkání), analogovou brzdu, (celkem tedy 19 tlačítek, pokud bereme polohy kloboučku jako tlačítka). Osy mají olejové tlumiče s odnímatelnými pružinami.
-Rozsah pohybu páky je v podélné ose 30 cm celkem a ve svislé ose 40 cm celkem
K tomu všemu kompatibilní židli za 160 USD.
Autor uvádí, že vše je z velmi pevných materiálů. Byla použita nad-dimenzovaná ložiska. Výrobky jsou z oceli a profily jsou vyrobené laserovou řezačkou. Všechny senzory mají 12-bit rozlišení (4096 bodů).
Dále nabízí možnost si libovolně zvolit barvu výrobku.
Pokud byste měli zájem, kontaktujte jej přes Messenger.
Obrázek celé židle tam není. Je tam jenom vyfocený ten výřez. Na židli je ještě držák pro plynovku saitek x56 nebo jakýkoliv jiný. Stačí se s ním domluvit na rozměrech podložky. Jinak detail k výrobci a prodejci. Osoba je z Polska. Nákup je možné provést i za zloté.
Pedály 1400 zł
Páka 1700 zł
Židle 600 zł
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
jak je na tom Virpil (a možná i VKB) s "programovatelností" svých kvedel?
stařičká CHáčka mají dva režimy (vlastně asi tři, ale ten vyloženě programovatelný jsem nikdy nezkoušel) - jeden "přímý", kdy každý čůdl i osa mají své ID číslo a pod tím jsou ve hře vidět. Nebo se umí tvářit jako klávesa (posloupnost kláves) z klávesnice.
Takže ve hře můžu mít např. na střelbu namapováno tlačítko ID1-8 nebo tlačítku 8 z joye přiřadit klávesu "mezerník" (a využiju tak přednastavený seznam kláves od tvůrců hry a nestane se mi, že po reinstalu kvedel dostane joy ID, co před tím měla plynovka)
Navíc se jednotlivé kvedly umí chovat buď jako samostatná ID (ID1 joy, ID2 plynovka, ID3 pedály), nebo po "naprogramování" všechny tři jako jedno zařízení ID1 (W10 a snad i W7 už umí pobrat hodně os v rámci jednoho ID...)
Umí takhle fungovat i ty nové kvedly? Nebo jakým způsobem se zadávají ve hře?
A když už se ptám - co ten Virpil Constellation Alpha? Docela se mi líbí, ale co jsem koukal, má to twista... Ergonomie tlačítek mi ale přijde lepší, než u MongoosT-50CM2
ed: ještě dotaz - jak vysokou desku stolu ty jejich držáky umí?
Upravil/a Hoper dne 07-12-2020 13:51
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
[img]https://virpil-controls.eu/media/wysiwyg/virpil/homepage/banners/VIRPILControls_desk_09.jpg[/img] is not a valid Image.
v nabídce ale mají jen jeden (ten pravý) panel - něco se chystá nebo je to jen úlet?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.