magot napsal:
Tady je výsledek toho jejich slavného AI ... a tohle vypadá ještě "jakš takš", jen po takové lehčí jaderné katastrofě ..
Výstižné :-) No pro lítání těsně nad střechami měst to zatím určitě moc není. Ale myslím, že nelze používat naprosto stejná měřítka hodnocení jako máme na "ručně" vytvářené mapy v DCS a IL2, ale asi bychom měli vzít v úvahu toto:
1. V bojových simech jsou mapy, průměrně tak cca 60 000 km2. Tady je namodelován celý svět o přibližné rozloze pevniny cca 150 000 000 km2 (viz https://www.zemep...le-rozlohy).
2. Civilní sim předpokládá přirozenou inklinaci hráče k napodobování platných pravidel pro létání a ta v zastavěných oblastech neumožňují jít níže než 500 stop. No a z těch 500 stop ten autogen podle mne už vypadá dost slušně.
3. Když srovnáme autogen třeba z X-Plane 11, tak to, co je ve FS2020 je podle mne velmi reálný posun kupředu. A osobně se mi zdá, že FS2020 si drží náskok i nad add-ony typu ORBX True Earth...
4. Předpokládejme, že AI se bude stále rozvíjet, jak slibují autoři. Takže můžeme doufat, že se za nějaký čas se dočkáme méně chyb a budou třeba lepší mosty, vertikální prvky jako vysílače, tovární komíny atd., třeba budou i železnice, a doufejme přibude i více nestandardních objektů atd.. Na druhou stranu, dokonalé to asi nebude nikdy, ale podle mne, to co je k dispozici teď, už stojí za to...
Tak jsem na jednom nejmenovánem streamu zaslechl " povrzenou " informaci, že 2020 používá fyziku ( knihovny dll. ) ze starého FSX..Nevím, nelítal jsem, ale z této informace byla většina lidí rozčarována.
Ano, to si můžeš přepnout. Přímo v options - dáš FSX FM nebo FS2020 FM.
Vypadá to luxusně, o tom žádná. Pro nás co většinu času trávíme v 35000 stopách nad mraky, to může byt hezké pokoukáníčko. Druhá věc je pro mně však otázka cen budoucích addonů. PMGD vyvíjí 737NG, která by měla být uvolněna mezi Q4 2020 a Q2 2021. Kolegové lítavci na discordu však vzhledm k očekávané kvalitě tohoto modulu odhadují cenu na 150 dolarů. Ale to jsou jen odhady.
Zrovna chci zkritizovat generátor terénu s objekty, tohle poslat do oběhu nemyslí MS vážně?
Viděl jsem něco podobného X-plane a tam jsou objekty mnohem přesnější.
V tomhle stavu je to hnus na blinkání.
Nechci příliš polemizovat nebo nekriticky obhajovat MSFS, ale i když jsou objekty XP-11 "čisté", protože jsou předem ručně nakreslené, tak jako celek to v defaultu na mne působí spíše jako krabičky od sirek rozházené po ploše. FS2020 sice nemá čisté objekty, páč je vyrábí AI, ale jako celek to z výšky působí mnohem více realisticky.
Trochu mi to připomíná, jak v Červeném trpaslíkovi Rimmer říká Listerovi něco v tom smyslu: každá tvoje část stojí za houby, jsi nechutný, špinavý, máš hrozné zlozvyky, ale jako celek to kupodivu dává smysl a závidím ti, protože jsi tak nějak lepší celek než já, jehož každá část je sice dokonalá, ale jako celek stojím za houby :-)
Já viděl Ortho4XP. jo jsou tam taky nepřesnosti, ale zrovna voda v MSXX popírá všechny fyzikální zákony.
Koukni na postované video nad Prahou čas: 1:40:40h dost děsivé...
Jo souhlas, chyb a nedodělků má FS2020 hodně o tom žádná. Jen chci říci, že i přes to mi přijde, že jako celek to je zatím nejlépe zpracovaný "celoplanetární" sim.
Jo souhlas, chyb a nedodělků má FS2020 hodně o tom žádná. Jen chci říci, že i přes to mi přijde, že jako celek to je zatím nejlépe zpracovaný "celoplanetární" sim.
ano, vzhledem k tomu že je jediný je nejvíc nejlepší
Btw ty lampy na ulicích v noci samozřejmě neexistujou. Jsou to levitující světélka
Jako za mne, shrnutí, chvíli mne to bavilo, rád jsem se účastnil bety, ale nekoupím si to. Po čase to omrzí jako zábava ..
Jediné k čemu je to dobré, kdyby někdo dělal piloťák, tak si může náskládat do hlavy visuál navigaci aby se pak v reálu neztratil. Na toto je to vynikající trenažér. Upravil/a magot dne 15-08-2020 19:22
The sky is calling in the next generation of Microsoft Flight Simulator. Available August 18, 2020.
Hone your piloting skills in a variety of highly detailed aircrafts from light planes to commercial jets built with comprehensive flight models. Explore a dynamic living world in amazing detail with over 37 thousand airports, 2 million cities, and live weather.
Hele, vy co jste ten MSFS2020 zkoušeli, jakto že jste nám nesdělili to nejdůležitější? Tohle je historicky úplně první simulátor, kde nejenže neovládáte letadlo joystickem, ale dokonce jej ani nelze přidat!!!
To jsem fakt ještě nežral. A k tomu to fašistoidní přihlašování. Týýý vole! To bude asi první hra, co na Steamu vrátím.
BTW klávesnicí je to úplně neovladatelné. Možná, kdyby tam dali vzducholoď. Ale letadlo... no nic. Jdu hrát DCS.
To je, pánové, průser. Těžký průser.
Mrdat se roky s mapou a s počasím, a zapomenout do leteckého simu možnost ovládat to letadlo... to se může stát asi jedině tomu co ho má Malého-a-měkkého.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.