June 13 2024 10:23:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Valenok
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
1stCL_Jiricek
Zdeňku, prosím tě, vysvětli mi, co jiného píše Alfík na rozdíl od mě, že s Alfíkem souhlasíš a mě máš za "zakomplexovaného čecháčka" a "zakomplexovaného nácka, který závidí Prajsákům, že byli perzekuovaní méně než jiní". Jako opravdu, slušně a upřímě tě prosím, vysvětli mi to. Já totiž bláhově věřím, že jsme s Alfíkem napsali v podstatě totéž. Klidně napiš soukromě. Děkuju ti.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 14-05-2020 13:26
 
Ajvn
Lesníku to měl být vtip. Úsměv
Jinak k těm prajzákům a válce. Ono to většinou není veselé vyprávění.
Ale ja znám i veselou příhodu, kterou mi (nám, vtehdá mladýmÚsměv) vzprávěl chlapík který v té válce a v Rusku skutečně byl. Měl jsem tenkrát 17 let a Josef Žvaka- navím kolik přesně měl, ale dělal už nějaký drobný rok v důchohdě, takže něco kolem 63-64.
Ale teď jsem objednanýÚsměvÚsměv k holiči.
 
ZVP Zdenek
Jiří,

Vysvětlit proč tě mám za "zakomplexovaného čecháčka" a "zakomplexovaného nácka, který závidí Prajsákům, že byli perzekuovaní méně než jiní" nemůžu, protože jsem tě takto neoznačil. Pouze jsem řekl jak na mne působil tvůj příspěvek. Jsem si jist že jsi dost inteligentní na to abys chápal jaký je v tom rozdíl a že tedy ze sebe pouze schválně děláš chudáka kterému se ubližuje....bohužel..

Alfik neříká že moravci z hlučína byli němci (nesmysl), že každý měl na výběr a mohl přestěhovat do protektorátu (nemohl), nebo že mohli - naprosto legálně - být vydáni do ruska do zajetí... atd. Tedy střízlivý pohled vs demagogie, zakončená alibistickým "ale jinak nic proti nim nemám". Za nějakou oponenturu kterou si požadoval mi to nestojí, sám taky umím napsat stať blábolů zamíchaných mezi fakty a nemám předplatné na to aby se mnou někdo ztrácel čas jejich vyvracením. Myslím že to co jsem ti k tomu řekl bylo přesně akorát.

Pokud jsi to co jsi napsal opravdu myslel vážně tak si to mysli, já si o tom myslím své, víc s tím stejně nelze dělat...

Tím dnešní krmení končím, myslím že toho bylo dost.
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
1stCL_Novotny
Zamračený
 
1stCL_Jiricek
ZVP Zdenek napsal:

Jiří,

Vysvětlit proč tě mám za "zakomplexovaného čecháčka" a "zakomplexovaného nácka, který závidí Prajsákům, že byli perzekuovaní méně než jiní" nemůžu, protože jsem tě takto neoznačil. Pouze jsem řekl jak na mne působil tvůj příspěvek. Jsem si jist že jsi dost inteligentní na to abys chápal jaký je v tom rozdíl a že tedy ze sebe pouze schválně děláš chudáka kterému se ubližuje....bohužel..

Chápu ten rozdíl. Nečekal jsem, že zrovny ty tady budeš slovíčkařit. Promiň za mé nepřesné vyjdáření. Opravuji tedy - co ti na mém příspěvku připadá "náckovského" či "závistivého"? Nepřesného, chybného, hloupého - chápal bych. Ale závist a náckovství fakt nechápu.


Alfik neříká že moravci z hlučína byli němci (nesmysl)

Alfík to neříká, ale němci to byli. Jak podle státní příslušnosti, tak podle národnosti. Každý, kdo nafasoval Volkslistu, byl dle práva němec, ať tě to uráží nebo ne. Moravci povětšinou uváděli národnost slezskou (považovanou ze ne-německy mluvící němce, III. kategorie dle VL), méně často českou (IV. kategorie). Ale i ten byl podle německých zákovů považován za Němce, byť nejnižší kategorie. Pouze tato čtvrtá kategorie nepodléhala branné povinnosti, I.-III. podléhala). Proto se mi taky nepozdával příběh toho pana pilota, který byl údajně čech, ale narukoval.

Dále - sami se nazvýali "moravci", nikoli protože by se cílili moravksými Čechy, nýbrž jako "specifický odlišovací znak" od zbytku Pruska. Do roku 1918 byli 200 let (ok, 178 ať mě nechytáš za slovo) součástí Pruska a do Československa z nich takřka nikdo nechtěl. V roce 1938 Wehrmach vítali (!). Šmankote vždyť si najdi na youtube rozhovory s paměntníky, to není žádné tajemství ani ostuda. Tak to prostě bylo. Věřím, že "Čechy" nebo "Čechoslováky" se před válkou v drtivé většině necítili. Proč by měli - pro 20 let nežádoucího zařazení pod tento nový úmělý státní útvar?

A opět opakuji (jak bys řekl alibisticky) není na tom nic zlého. Nevidím žádnou kvalitu v tom, předsírat čechoslovácství. Českloslovensko jim bylo buřt, pak dostali povinnost narukovat, a narukovali. Nic víc, nic míň.

, že každý měl na výběr a mohl přestěhovat do protektorátu (nemohl)

Tak nepíšu do protektorátu, píšu do nepodstoupené části Československa,před protektorátem. A v totmo přesvědčení upřímně žiju. Děda vyprávěl, že mohli jít, ale že tam prostě byli doma a že na střídání států, pod které patří, byli historicky zvyklí. Pokud to s tím svobodným odchodem není pravda, sorry. Měl bys k tomu nějaký odkaz?

, nebo že mohli - naprosto legálně - být vydáni do ruska do zajetí... atd.

Tak já myslím, že z kontextu bylo jasné, že trochu histricky "fabuluju". Nikoli že jim to skutečně hrozilo, ale že se klidněmohlo stát, že by se k tomu stát tímto způsobem postavil. Narukovat do cizí armády mohlobýt nahlíženo jako vlastizrada. Zřeknutí se českého národnosti ve prospěch slezské (tedy německé) mohlo být nahlíženo jako zřeknutí se ochrany českého státu. Já neříkám, že bylo. Ale že měli štěstí, že to tak nahlíženo nebylo. Ostatně odsunu se vyhnuli jen tak tak a zejména KSČ na něj dost tlačila.


Za nějakou oponenturu kterou si požadoval mi to nestojí, sám taky umím napsat stať blábolů zamíchaných mezi fakty a nemám předplatné na to aby se mnou někdo ztrácel čas jejich vyvracením. Myslím že to co jsem ti k tomu řekl bylo přesně akorát.

A tomuhle naopak rozumím a popisuješ to velice trefně. Bohužel fakt nemám pocit, že bych někde něco blábolil. Spíše mám pocit, že se ten problém snažíš nahlížet pohledem, který do nás 40 let mastil komunismus a který je daleko od skutečnosti před válkou.

Na závěr děkuju za odpověď a čas, který jsi jí dal, ikdyž jsi věřil, že je to zbytečné. Toho si cením.
j.
 
1stCL_Fucida
Ajvn napsal:
No k těm silám v "našem " řízení. Jediná možnost je přiřadit k té pružině nějaký tlumič. V popisu GUNFIGHTER MK.III píšou mimo jiné tohle: All-metal gimbal w/ adjustable axis dampers.
Kdo ví co to je? Má tady někdo tenhle joy? CHtělo by to vidět střeva. Někde jsem už to viděl ,ale nevím kde.


Ajvne, mezi joysticky je rozdíl ve vnitřní mechanice. Ty levnější mají několik jednoduchých pružin, které je vracejí do středové polohy a ty ten střed cítíš. Drahé kniply (jako Gunfighter) ale mají úplně jinou celokovovou vačkovou mechaniku. Podívej se na recenzi, kterou jsem před časem psal společně s Jaromírem a kde jsou tyhle špičkové páky popisované (včetně fotografií vnitřností). Zásadní rozdíl je v tom, že jejich střed je neznatelný a chod mnohem jemnější.

https://pctuning....or?start=1 Ten Gunfighter je myslím VKB, tedy od stejného výrobce, jako recenzovaný Gladiator. Mechanika by měla být zcela totožná.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_Fucida
Jo a ještě hodně zajímavé joystickové téma je tenhle Lesníkův experimentální knipl: https://vwings.ne...ost_302924

Ale to je samozřejmě spíš technologický demonstrátor, než něco, co by sis mohl aktuálně někde pořídit Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
alfik
ZVP Zdenek napsal:
akorát s tím zakomplexovaným nácíčkem (co to je za slovo mimochodem ? )

Jednoduché vysvětlení. Malý (nikoli vzrůstem těla) nácek = nácíček, podle vzoru čecháček. V češtině už od 30. let.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
ZVP Zdenek
jasně, alfíčku Úsměv
Die Tschechen sind die lachende Bestien
 
606_Temp
Ne že by mě to nebavilo číst, ale založte si na to vlastní koutek.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Tapi
Ajvn napsal:
No k těm silám v "našem " řízení. Jediná možnost je přiřadit k té pružině nějaký tlumič. V popisu GUNFIGHTER MK.III píšou mimo jiné tohle: All-metal gimbal w/ adjustable axis dampers.
Kdo ví co to je? Má tady někdo tenhle joy? CHtělo by to vidět střeva. Někde jsem už to viděl ,ale nevím kde.


All-metal gimbal = vačkový mechanismus, vačky jsou kovové (na výběr máš 2 typy vaček u verze MK.II)
adjustable axis dampers = seřiditelné třecí síly na osách (užitečné především pro piloty vrtulníků, protože můžou si vyhodit pružiny a joy pak drží v libovolné poloze)
WARBIRDS-BLOG.CZ
http://www.warbir...
 
Baron
Nový DD

https://forum.il2...ent-938199
Hals - und Beinbruch!
 
ringlett
Baron napsal:

Nový DD


Barone, mám dotaz, jak moc hledí tvůrci na věrnost kamuflážních schémat jednotlivých verzí letounů?

Na obrázcích v tom novém DD jsou pro Jak - 9 totiž použité kamufláže pro čistou devítku, ale i pro dub dubom, Jak - 9DD. To je ta bílá 22 (občas je ale určován i jako Jak - 9D, ale to je chybné určení). A myslím si, že ten kousek s emblémem orla taky není čistá devítka, ale nějaká subverze, ale tady si nejsem úplně jistý.

Pokud se ta věrnost kamufláží pro jednotlivé verze dodržuje, znamenalo by to, že v balíčku Jak - 9 bude minimálně jeden stroj dost odlišného výrobního provedení a úplně odlišných letových vlastností. A to v neporovnatělně větší míře než je to u rodiny FW 190A-8/F-8/G-8. Tedy v takové míře, že FM by měl být pro Jak - 9 a Jak - 9D, natož DD úplně odlišný.
 
Baron
Ringlet, výber kamufláží je interná vec 777, neviem ovplyvniť čo vyberú. Ohľadne subverzií a letových vlastností nemôžem povedať nič, pretože stroje sú v teste. Už onedlho uvidíš sám. Snáď len toľko, že tie 9kove Jaky sú vážne krásne urobené po všetkých stránkach. A to som LW positive Úsměv
Hals - und Beinbruch!
 
Mira
A čo si má Kefalín predstavit pod týmto :

Our engineering department improved the FM and systems modeling for a number of planes, including Yak-7 and Bf-110.
 
Baron
To čo je tam napísané.
Hals - und Beinbruch!
 
Mira
Jak7B ted bude lítat jinak? Co přesně se změní v oblasti modelování systémů? Jakých systémů? Proč pro řadu letadel? Proč ne pro všechny ? A proč zrovna vypíchnul Jak 7B a Bf110? Úsměv
 
ringlett
Baron napsal:

Ringlet, výber kamufláží je interná vec 777, neviem ovplyvniť čo vyberú. Ohľadne subverzií a letových vlastností nemôžem povedať nič, pretože stroje sú v teste. Už onedlho uvidíš sám. Snáď len toľko, že tie 9kove Jaky sú vážne krásne urobené po všetkých stránkach. A to som LW positive Úsměv


Ale já se jen zeptal, zda originální kamufláže ve hře odpovídají verzím letounů ve hře.

U Spitfirů ano, u P-38 Jéčku ano, ale napříč produkčním spektrem. Jinde to neposoudím.

A neuvidím Úsměv Zatím jsem se neudržel jen u Hurrikánu!
 
Lanc
Ja len nadviazem na Kefaline
''First, the airframe damage model for the WWI planes will be tuned according to your feedback''

Baron, ako to vlastne prebieha? Feedbacker im ukaze nejake histo/fakticke veci ako to bolo, ci si to tam odhlasuju podla pocitu?
2/JG26_Krak
 
http://squadron.achileus.cz/
311_Mart
Miro, přesnější výčet změn bývá až při vydání patche.
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-06-2024 08:18
Za ty politické zcela určitě Úsměv

11-06-2024 18:46
On to pak, "Ten, jenž není", až přijde čas, předsedovi spočítá, za ty všechny bludný balvany Šklebící se

11-06-2024 12:29
Souhlasím s obojím. Jsemť duše mělká a pochybovačná Úsměv

11-06-2024 10:36
Kdo se snaží poučit, musí umět především pochybovat, neboť pochybnosti ducha vedou k zjevení pravdy.

11-06-2024 10:33
Zvyk nalézati ve všem všudy jen směšnou stránku je nejspolehlivějším příznakem duše mělké - neboť směšné leží vždy na povrchu.

11-06-2024 10:28
Znám i člověka, který věří na neposkvrněné početí Panenky Márie a dělá předsedu Spolku Sysifos. Takže nemáš kam se vzdálit.

10-06-2024 18:49
Těžko se od takových lidí vzdálit, jsou všude a rozptyl je víceméně rovnoměrný Šklebící se A jaká konspirace Jaromíre? Ať se pobavíme Úsměv

08-06-2024 14:53
A přitom jste vlastně stejní.

07-06-2024 16:55
Ne, můj cíl ho není vytrestat, ale co nejvíce se vzdálit od takových lidí.

07-06-2024 11:10
Jo, dej výpověď, tím ho opravdu vytrestáš nejvíce. Šklebící se

35,030,650 návštěv