Bats eyes/Netopierie oci
|
CSW_Rannisokol |
Přidané 12-05-2020 21:34
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 498
Založený: 26.06.18
|
Respektive, měla by mi fungovat i trochu jiná mapa, že jo? Protože já mam pořád standartní mapu. Kolečkem myši oddaluju a přibližuju
|
|
|
|
AH_Kraken |
Přidané 12-05-2020 21:36
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 486
Založený: 05.12.05
|
Tak to FUNGUJE a je to ohromná zábava. 
Chyba byla v tom že je potřeba dát do JSGME ten radar jako poslední, aby se to nepřepsalo.
Radial Radar má na té mapě dosah více jak 100km.
Tma je tak akorát. Když se mě otočí směr k radiomajáku, tak začnu točit na zpět a vyhledávat loď, zatím jsem ji vždy našel podle bílé brázdy za lodí (Dá se použít i radar, ale to je pro zbabělce ). Okruh se dá bez problémů letět jako ve skutečnosti ve výšce 500ft. Světla na palubě lodi mají viditelnost odpovídající bojovým podmínkám. Jedině by bylo dobré nějak zajistit vypínání zaměřovače, aby jeho svit nerušil při přistávání. To je trochu problém.
Za mě, bude to velice zajímavá speciálka pro opravdové muže.  |
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 12-05-2020 22:26
|

Uživatel

Příspěvek: 1053
Založený: 08.11.14
|
Sokole, no mala by fungovat. Idem na SVK TS a budem tam do pol dvanastej-dvanastej. Zastav sa. Ak nie dnes, skusime inokedy.
Krakene: zmeriavac sa da stlmit, uplne vypnut nie. Je to v controls "Toogle reticle brightness", ma to tusim 7 alebo 8 poloh.
Hopriku: v prvom rade ten prvy prispevok necitat na mobile, to je fakt kilometer A poletis s osobnostami ako saldy, mozna magot, Vont ci veikso a ini mozno. Nemas sa obsolutne coho bat. No, mozno Krakena, Marta, Rannihosokola, Ericha, to nie je take zle, ne?
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
CSW_Rannisokol |
Přidané 13-05-2020 07:59
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 498
Založený: 26.06.18
|
Můžu dneska, ale tak max do půl desátý
|
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 13-05-2020 09:49
|

Uživatel

|
Skusim tam byt okolo pol deviatej.
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
311_Vont |
Přidané 13-05-2020 19:38
|

Uživatel

Příspěvek: 919
Založený: 25.01.10
|
Vyzkoušel jsem radar a funguje bezvadně
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 13-05-2020 22:41
|

Uživatel

|
Super VOntiku 
S Rannimsokolem sme testli a zistili ze radar resp. NG_Map kolidoval s expert modom. Na fungovanie treba mat zapnuty HSFX a NG_Map, resp, NG_Map ma byt vzdy popsledny aj ked pribudne modpack.
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
magot |
Přidané 14-05-2020 01:06
|

Fusioner

Příspěvek: 18189
Založený: 19.06.08
|
Je nějaký důvod použití expert modu?
Ten co vím měl kontroverzní FM. Bez expert modu to načítá originální FM z DT pro ty stock stroje.
Jo expert mod ještě simuloval u lodí a další pozemní techniky zobrazení/ přítomnost všech projektilů z úplně všech zbraní lodí a flaků.
To je sice dobrá simulace střelby, ale může přetížit procesor pokud by tam bylo hodně techniky.
Jinak bez toho je to jako v originál Šturmovi - odlehčené. |
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 14-05-2020 01:39
|

Uživatel

|
Nepouzijeme Expert mod. Expert mod bol pricinou preco nefungoval NG_Map Rannimusokolovi.
Dalsie veci sa davaju dokopy. Kompilacia modpacku pokracuje. Dnes pridany jeden z predpokladanych hlavnych cielov jednej zo stran. Na zakazku nam spravil typek z Nemecka TBM-3D. On je to klon TBM-3 s rozsirenymi nocnymi a dennymi loadoutmi vratane antisubmarine. To sa moze hodit do buducna tie antisubmarine. Pri testoch som zistil ze v HSFX nefunguje tak ako autor zamyslal. Vacsinu problemov som fixol, ale tie s java su pre mna nedosiahnutelne. Pouzitie tohto Avengera si bude vyzadovat urcite postupy ktore normalny Avenger nepotrebuje, ale piloti sa ich urcite nadsene naucia, ved je normalne ze sa ucia bojovat s tym co maju co najefektivnejsie 
Jaj a pridal som fix aby sa vrtula tocila v smere hodinovych ruciciek, povodny Avenger to ma blbo. Eye candy ale takto to na nasej specialke fungovat preca nemoze s vrtulou naopak 
Ziadal som aj naku novu ficuru pre B6N, tak cakam ci sa to pohne.
Pridane nove default skiny pre Hellcatov a Avengera co robil Rannisokol.
Este japonskej strane treba pridat par detailov a modpack bude ready na testovanie.
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
veikso |
Přidané 15-05-2020 23:47
|

Uživatel

Založený: 15.01.08
|
Dělá mi to to, co psal CSW_Rannisokol. Na kolečko myši to nereaguje (ani nikdy dříve nereagovalo). Mapa se zvětšuje klikáním na pravé myšítko. Levým se s ní pohybuje. Oběma se přemísťuje po obrazovce.
V JSGME to bypadá takhle:
[img]http://imgway.cz/v/C3o.jpg[/img] is not a valid Image.
Dělám něco špatně?
Edit: Beru zpět. Rozbalil jsem ten mod a do jsgme jsem přidal až obsah složky MODS. Když jsem ho tam dal celý, tak jak byl hned po rozbalení, tak můžu pravým myšítkem volit radar. Ale na kolečko stále nereaguje.
Upravil/a veikso dne 15-05-2020 23:59
|
|
|
|
AH_Kraken |
Přidané 16-05-2020 00:19
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 486
Založený: 05.12.05
|
Jdi do adresáře "Users" v adresáři kde je nainstalovaný IL-2.
dále do podadresáře "doe"
tam otevři soubor "settings.ini"
najdi řádek "MouseAXE_Z=-zoom" a ten vymaž.
soubor "settings.ini" ulož a mělo by to fungovat.
Alespoň mě to zafungovalo  |
|
|
|
veikso |
Přidané 16-05-2020 00:32
|

Uživatel

|
Tam mám ale nastavený trim výškovky.
MouseAXE_Z=-trimelevator
Ach jo...
Edit: Tak pomohlo ho vymazat v controlsech přímo ve hře.
Upravil/a veikso dne 16-05-2020 00:48
|
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 17-05-2020 11:08
|

Uživatel

|
Tu je modpack. Stiahnut a adresar Bats eyes_Oci netopera V1 treba extrahovat do jsgmemods v hlavnom adresari hry. Ti ktori ste mali testovaci modpack ho vyhodte a pouzite tento novy.
Poradia aktivacie v jsgme:
1. HSFX history mod
2. Bats eyes_Oci netopera V1
3. NG_Map_Radars
Link na NG_Map_Radars je prvom prispevku, davam tam aj ostatne linky aby fresh info bolo aj tam ked to tu zanikne v diskusii.
Link na modpack: http://leteckapos.../241243788
Je tam aj nastrel traningovej misie. V okli Tokya su pouzitelne vsetky letiska. Pozicia lietadloviek je treningova. Pocasie nie je to co bude na akcii, mente si podla potreby. Este sa musim dohodnut s Erichosom co a ako server, datum akcie a co bude na trening.
Skuste ti co chcete byt cerveni F6F-5N Early, F6F-N a porovnajte TBM-3 a TBM-3D Avengerov. V pripade TBM-3D nefunguje bombometcik, preto je dobre si namapovat klavesy tak aby ste jednou klavesov skocili rtovno do strelca hore a druhou do strelca dolu. Vyhnite sa skakaniu do strelca cez klavesu "C" teda ze sa tam preklikate cez kazdu poziciu. TBM-3D ma daleko vacsi loadout ale spravne funguje len v pripade ked mate podvesene rovnake bomby v bombovnici. Uvidite sami.
Modri pozrite si novinky B7A1 a P1Y1. Ocihajte si Ki-45-Kai-Ko ci J1N1. Z jednomotorakov Ki-61Hei. Cital som ze aj Ki-44 sa dostali do vzduchu v noci aj ked len v obmedzenej miere, ale to pre nas staci, neocakavam masovy naval Ki-44 vo vzduchu na akcii. Zvlast ked jednomotraky nebudu moct pouzivat ani jeden z radarov. Zero A6M2 mod. 21Late by som dal kedze som o nom cital ze lietal v noci, ale ak by si modra strana ziadali, kludne mozme dat ktorukolvek verziu Zera od modelu 21 po model 52. Vyskusajte si aj D4Y, resp. jej stihacie nocne verzie, samozrejme bez moznosti pouzit radar. Zabudol som sice pridat novy FM, ale nepredpokladam ze by ste ju chceli pouzit v stihacej role lebo jej chyba zameriavac na sikmy kanon. Ak by ste ju chceli pouzit v bombardovacej verzii, promptne pridam aj novy FM do modpacku. Dalej G4M Betty a Ki-67 Peggy. Samozrejme B6N Jill. Vsetko toto moze ist legitimne do vzduchu v specialkovu noc.
Momentalne cerveni maju svetlice (TBM-3D) a modri nie. Dlzka horenia svetlic je vsak len 30s. Snazim sa zistit ako predlzit dobu horenia a sposob ako pridat aj modrym svetlice.
Upravil/a Kukuloo dne 17-05-2020 11:49
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
veikso |
Přidané 17-05-2020 12:37
|

Uživatel

|
Kukulo, když jsem chtěl jako třetí v pořadí aktivovat v jsgme NG_Map_Radars tak mi hodilo tohle:
http://imgway.cz/... |
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 17-05-2020 12:39
|

Uživatel

|
To je v poriadku, daj "YES"
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
erichos |
Přidané 17-05-2020 13:44
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 146
Založený: 06.10.11
|
AH_Kraken napsal:
Jedině by bylo dobré nějak zajistit vypínání zaměřovače, aby jeho svit nerušil při přistávání. To je trochu problém.
Kraken v tejto verzii šturma je už osvit zameriavača nastaviteľný myslím v 8 stupňoch intenzity len si to treba nájsť v nastaveniach ovládacích prvkov a priradiť si to na nejakú voľnú pozíciu na klávesnici. Som práve pod linuxom tak ti to neviem pozrieť, musel by ssom sa prepnúť pod widle kde mám šturma, keď tak večer pozriem ako sa tá položka konkrétne volá. Určite to funguje lebo som to vypol keď sme s Kukulom testovali nočné pristátia na lodi.
Inak som rád, že Kukulo zase vymyslel neštandardnú akciu, s tým radarom ma neohúril :-) ale keď som uvidel tie svetlá na lodi tak už ma mal v hrsti, vie ako na to sviniar jeden 
Letu zdar |
|
|
|
batoh |
Přidané 17-05-2020 15:12
|

Uživatel

Příspěvek: 1047
Založený: 29.06.10
|
AH_Kraken napsal:
Jedině by bylo dobré nějak zajistit vypínání zaměřovače, aby jeho svit nerušil při přistávání.
Krakene, Controls > Misc > TOGGLE RETICLE BRIGHTNESS - o dva řádky výš nad otvíráním pumovnice. |
|
|
|
magot |
Přidané 17-05-2020 18:45
|

Fusioner

Příspěvek: 18189
Založený: 19.06.08
|
Hlavně aby to byla taková ta noc za úplňku. Pro vlkodlaky.
Ty kikiny by mohli mít alespoň navádění pozemním radarem pokud to žaponci v té oblasti měli ..
Palubní radary na úrovni P-61 (SCR 720) ani netuším jestli používali..
Upravil/a magot dne 17-05-2020 18:59
|
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 17-05-2020 19:21
|

Uživatel

|
Prave v noci ktoru letime, cize 16/17.2 45 Avengeri TBM-3D nasej skupiny VT(N)-90 pri REB misii odhalili 20+ pozembych radarov v nejakej oblasti okolo Honsu mozno juzne a juhovychodne pobrezie.
Letka_13/Kukulo
|
|
|
|
Kukuloo |
Přidané 18-05-2020 19:10
|

Uživatel

|
Viete niekto ci japonske nocne stihacky pouzivali nieco ako Lorenz pri nocnom pristani? Ci ich nechame sadat iba na osvetlenu drahu alebo im skusime nak poladit aj taketo "advanced" ficuriny.
Na Gentlemanoch sumraku sme mali radiomajaky co nas naviedli k urcitemu bodu pred letiskom (kvazi dialna), potom sme dali kurz a Lorenz nas naviedol do osy drahy. Nepamatam ci sme tam mali aj cosi ako bliznu... Ale vedeli by sme to zrekonstruovat. Len ked to japonci nemali tak to robit netreba.
Letka_13/Kukulo
|
|
|