November 23 2024 00:05:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
pSipi
Ajvn napsal:
Lítám jen z SE5a protože má vyvažování. Zbytek je pro mě k ničemu.

Len pre info.. vyvazovanie ma aj Bristol.

LEON
Baron napsal:

Ajvn napsal:

Jsem to raději nepsal, protože ROF moc nelítal a už dávno.
Pokud mne paměť neklame tak tam ty destrukční efekty fakt byly. Třeba ne tak komplexní jak bych si představoval, ale byly. No nic, vyvojáři se jasně vyjádřili proč tohle v FC není a asi nebude.

Víš ty co? Stáhnu si ROF (možná taky něco časem dokoupím) a skouknu DM. Jestli bude celkem v cajku ,tak se tím budu bavit.
FC stejně online nelítám protože je lautr k ničemu. A jako bonus v ROF dostanu eliminaci toho SKURVENÉHO ne-vyvažovacího NESMYSLU.
Škoda škoda přeškoda, ale vypadá to že FC nesahá ROF ani po plíseň na malíčku na noze.Šklebící se

No, Ajvne, dve veci - lietas FC, naposledy som ta videl na Flugparku. A ta druha vec - FC je lespe ako RoF, aj so svojimi chybami. Pokiaľ lietas FC ako RoF, ideš k zemi. Chce to trochu zmeniť štýl letu. Nelietas zle - videl som ta v SE5a - ovšem používaš stále štýl boja z RoF. Toť vsjo.

Na druhou stranu Barone, kdybych létal v ROF tak, jako létám teď v FC, tak jsem věčně bez křídel Šklebící se Konkrétně Sopwith Dolphin s křídelní montáží kulometů ztratil v ROF křídla velice ochotně při trochu prudším přitažení na větší rychlosti. V FC je také možno utrhnout křídla Dolphina přitažením, ale stalo se mi to zatím snad jen dvakrát, kdežto v ROF to byla na Dolphinu snad moje druhá nejčastější příčina úmrtí Šklebící se
Stejně tak ten efekt zlomení vazu při převrácení Dolphinu na záda při přistání, když měl pilot nastavený vysoký posez pro Aldis, to v FC není, v ROF se muselo při vysokém posedu před Aldisem nad horní spojovací trubkou křídel s OpenTrackem/TIRem při převrácení přes čumák přikrčit hlavou k "přístrojovce", pokud nechtěl mít člověk v Dolphinu zlámaný vaz. (V naší letce si na to skrčení lidi v ROF už standardně mapovali tlačítko na joysticku, Petsild může potvrdit)
Nevidím FC tak negativně jako Ajvn, ale pokud má člověk nějaké svoje oblíbené letadlo, které v ROF opravdu často létal a má ho proto dost v ruce, nějaké zjednodušení v FC prostě pocítí. Tedy mluvím konkrétně o tom Dolphinu, v FC létám pouze Dolphina a Bristola, tak rozdíl v chování ostatních letadel v FC nemohu posoudit.

https://www.rcfree.eu
Ajvn
Mám Javelín je to dobrý kousek, ale na mě má příliž silné pružiny. Určitě tam strčím o polovinu slabší.
Ještě k tomu vyvažování.
Letadla (nebo jen stíhačky) WWI měly vyvážení na stoupáka. Což je v FC správně .
Jenomže neměli knipl na péro jako my. Tzn. Pilot neměl knipl přivázaný k třeba sedatlu nějakou gumou nepo pružinou takže, takže on v boji nemusel přád překonávat nějakou napruženou sílu která by ho neustále vracela zpátky. Tudíž překonával jen sílu generovanou VOP která však nepůsobí jako pružina!!!! Vím to lehce z praxe , protože jsem dostal vyhlídkový let v ultralajtu, no a pilot mi ho nahoře asi na 20 min. Pučil: Nahoru dolů, dolevá zatáčk,doprava zatáčka. A pořád tak dokolečka a chvilku vyrovnat. Ta páka se nevrací na střed sama, musíš ji tam vrátit!!! Vrátit jak z výškovky tak z balanček.
Což je logicky teoreticky a prakticky (u skutečných pilotů) dávno jasné.
Takže tebe nic nikde nevrací, tak jako pilota v WWI. I když musel držet páku v přímém letu od sebe. Taže mu to v manévrech v boje nezpůsobovalo to co nám.
Problém není v FC, ale v těch našich pružinových pákách. Proto by měla být taková možnost jako v ROF= Mimo realitu, která by kompenzovala pružiny= MIMO REALITU.

Podívejte vycvakal jem obě dvě centrální pružiny z X-52 a jdu to skusit. Vsadím se ,že bude po problému. Za chvíli dám vědět.

Ajvn
Jo pSipi dík.Mrknutí

LesniHU
Ajvne, byt tebou bych uz v tom ultralajtu podruhe radeji neletel :-)

Hot_Dog
Ajvne, to jestli ti síly v řízení vrátí páku do rovnovážné polohy samozřejmě záleží, jak velká ta síla, je... U ultraligtu je ta síla možná malá kdežto knipl = páka relativně velká a pak ti to může připadat, že by se to samo do tý polohy nevrátilo. A nebo ti to ten pilot držel za druhej knipl a tys o tom nevědělŠklebící se Já sem třeba zas měl ve vzduchu "půjčený" trochu větší letadlo (Z142 / Z43) a když bylo blbě natrimováno, tak se ta páka sama vracela do rovnovážný polohy, to co píšeš není pravda, ta páka se prostě vrátí do polohy, která je v danym vyvážení rovnovážná... A v zásadě to funguje jako ta pružina, akorát ten průběh sil nemusí bejt na tý pružině uplně stejnej, ale princip stejnej...

Pust si tohle, a sleduj v některých chvílích je tam vidět co dělá knipl, kterej ten pilot vůbec nedrží v ruce!

YouTube Video

Upravil/a Hot_Dog dne 10-05-2020 11:24

Hot_Dog
LesniHU napsal:

Ajvne, byt tebou bych uz v tom ultralajtu podruhe radeji neletel :-)

Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Ajvn
Hoši to ja přece vím že na knipl působí nějaké síly a v každém letadle jiné, že v hadraplánu nejsou tak velké. Pro názornost jsem to zjednodušil.
Ten druhý mi naopak zdůraznil: Pozor tady nejsi v autě tady se knipl nebude sám vracet zpátky musíš vracet sám. Ne nepůsobí to jeko pružina. Ani v tom videu ne. Kdo nevěří tam běží.
Takže k "našemu" virtuálu. X-52 bez pružin, jak jsem předpokládal je po problému.
Nic se nikde nevrací nic se nekymácí a nekomižle.
A protože bez těch pružin necítíš v ruce nic, vrazil jsem tam váleček z takové izolační hmoty po více pokusech s různými materiály. Něco mezi molitanem a filcem. Působí na páku takovou lehce měkce odtlačující silou. Neskutečná pohoda. Neuvěříte tu přesnost v takovém BoX. Např v utoku na pozemáky není uspěšnost 99, ale 100 procent. Jenomže ta moje X-52 se každou chvíli posere, takže nic.

Hot_Dog
Ajvn napsal:
Ten druhý mi naopak zdůraznil: Pozor tady nejsi v autě tady se knipl nebude sám vracet zpátky musíš vracet sám.

Bych možná s dovolením tu LesniHu radu krom toho letadla rozšířil i na toho pilotaMrknutí

LEON
Tohle Ajvne řeší FF, kde si nastavíš sílu "pružiny" dle libosti Mrknutí

Ajvn
Ty pipino lehce připitomělá vzpamatuj se. Šklebící se Ten pilot měl 63 let a lítal od kluka protože jho otec byl taky pilot. Myslíš ,že by pustili na vyhlídkové lety debila a navíc s tím, že to ve vzduchu musí pasažerovi pujčit?
To víš, že si mě testnul. V první chvíli když mi to pučil, tak měl ruce taky na kniplu. Po chvíli pravil dobre a dal ruce pryč. Zchválně jsem se sem tam podíval jestli mi nepomáhá.
Přísahám , skutečně řekl: Tady nejsi v autě knipl se nevrací jako volant. Musíš ho vracet sám.
Jen tak pro zajímavost. Byl z prajzké a tudíž jejo otec musel narukovat do wermachtu. Protože sudety byly rajch a tudíž se na ně vztahovala branná povinnost. Neeksistovalo odmítnout , za to byl trest smrti. Po válce byl bolševiky "po zásluze " odměněn...

Ajvn
Ano leone , jenomže se třepe což nsnáším.
Tak mě napadlo, nedá se v tom ff ta třepavka vypnout? A nebo z toho vyhodit to co s tím třese.Šklebící se

Hot_Dog
Ajvn napsal:

Ty pipino lehce připitomělá vzpamatuj se.

Dobře, nebudu si toto brát osobně a za sebe končím diskuzi...

Ajvn
Aby sis to nebral osobně tak jsem tam dal vyřechta.Úsměv
Diskuse skončila , mam taky jasno.Mrknutí

Paulus
Hot_Dog napsal:

...

Pust si tohle, a sleduj v některých chvílích je tam vidět co dělá knipl, kterej ten pilot vůbec nedrží v ruce!

YouTube Video

Pánové určitě jste si toho všimli, pokud ne pusťte si to video znova. Knipl se tam hejbe protože levou rukou kroutí trimem na křidýlka…!
V podstatě kormidlu trimem.Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

ringlett
Tak on ten název videa " trim-o-batics " mluví sám za sebe

LEON
Ajvn napsal:

Ano leone , jenomže se třepe což nsnáším.
Tak mě napadlo, nedá se v tom ff ta třepavka vypnout? A nebo z toho vyhodit to co s tím třese.Šklebící se

Nesmíš mít joystick za 250kč z pouti, co umí jen klepat Šklebící se Force Feedback není o nějakém klepání joysticku, ale o proměnlivých silách, kterými joystick působí na ruku, zejména při rozdílných rychlostech letu... U normálního FF si můžeš nastavovat maximální velikost síly jakou má na ruku působit, případně velikost toho klepání když si ho aktivuješ a nebo si můžeš všechny projevy FF vypnout a nechat FF simulovat konstantní odpor pružiny, který si také můžeš nastavit...

ukulele
Takový normální joystick by mě zajímal

Ajvn
A co teda máš za knipl?
(Už bych v Javelínu slabší pružiny měl, jenomže mě zmrazil koroňas.)Smutný

Hot_Dog
Paulus napsal:

Pánové určitě jste si toho všimli, pokud ne pusťte si to video znova. Knipl se tam hejbe protože levou rukou kroutí trimem na křidýlka…!
V podstatě kormidlu trimem.Mrknutí

Paulusi, neboj, já přesně vím, co se v tom videu děje, proč se ten knipl hýbe tak jak se hýbe, proč sem ho posílal a co sem tím chtěl dokázat... Děkuji.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,593 návštěv