December 04 2025 14:22:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
310_cibule
Tohle všechno "remcání", které může z pohledu tvůrců být docela frustrující, ukazuje, jak moc ta specka mnohé z nás baví a přemýšlejí o ní.

Takže vlastně dobře. Ale jinak viz Fučida ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
@Kraken
1) Ano, je to krapet nešťastné a vidím to vlastně to stejně. To co navrhuješ by bylo defakto ukončení mise pouze s prostorem na přistání a pojíždění.
Nicméně současná verze byla demokraticky odhlasována Šklebící se
Detail této "konfigurace" ukončení mise kdyžtak dovysvětlí falkon. Úsměv

2) Zraněný se vyplazí z letadla a bude si užívat se setřičkama, tudíž je mimo hru a není co řešit Úsměv

Aces_Wild
Bude někdo streamovat?

rudidlo
Aces_Wild napsal:

Bude někdo streamovat?

Nevim jak tady v klubu gentlemanu, ale obcas se mi stava, ze me osamoceneho v bombarderu odchytne nekdo nekde v rohu mapy, kde nejsou zadne cile ani letiste. Budu nahravat (ne streamovat) a pokud z toho bude neco pouzitelneho z meho pohledu, tak z toho neco sestriham.

http://silicon-remarks.blogspot.com
AH_Kraken
310_cibule napsal:

Ale jinak viz Fučida ; )

Vono se řekne viz Fučida, ale já se necítím zdráv už před akcí. Šklebící se

ZVP Zdenek
Každý kdo má příznaky má zůstat doma a udržovat sociální distanc, co je na tom složitého ? Úsměv
Die Tschechen sind die lachende Bestien

saldy
Toto zranění nelze akceptovat pro další boj Mrknutí

YouTube Video

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Mira
Aces_Wild napsal:

Bude někdo streamovat?

Měl jsem v plánu, ale po poradě s velením, jsem od toho ustoupil Úsměv

310_cibule
saldy napsal:

Dáš si deset minut pauzu, ono to půjde ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

311_Mart
Díky Saldy, to jsem se chtěl právě zeptat, jestli jako červení ocasové střední dávku z třicítky odpružíme... Šklebící se
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

magot
Na ostřílené hochy z Bronxu jsme v pravidlech úplně zapomněli ..

falkon
Panove, ohladom pravidla o ukonceni misie:
- predstavte si, ze pravidlo znie: "V case 9:40 sa musi kazde lietadlo nachadzat na vlastnej strane fronty".

Na toto pravidlo sa budem odkazovat ako na "striktne" pravidlo.
To co sme dali do pravidiel je 'relaxovana' variantat tohoto -- pilot in command sa moze slobodne (!) rozhodnut, ci v case 9:40 bude este nad nepriatelskym uzemim, ale bude za toto rozhodnutie niest odpovednost (postih).
Dava to PIC moznost volby, moze ist "bezpecnou" variantou a vyklidit bojiste dostatocne vcas, alebo moze ist do "risku" a tym ziskat viac casu nad cielom, ale postih pri navrate.

311_Vont napsal:

Připomínka k pravidlům:
Létám BOX už asi 7 let, ale do dnešního dne jsem nikdy nezkoušel vypínat AI střelce, nikdy jsem k tomu neměl důvod ...

No vidis, a ja lietal BoX len chvilku, a pri prvom sadnuti do bombardera mi bolo hned doporucene namapovat si klavesy ovladajuce strelcov. Asi iny oddil... Mrknutí

Kazdopadne, fakty:
- na ovladanie strelcov je mozne namapovat 3 klavesy: i) cease fire, ii) return fire, iii) fire at will.

Po Tebe (a dalsich) sa teraz len chce, aby si si namapoval tlacitko 'cease fire', teda 'zastavit palbu'. A v case 9:40 herneho casu zmacknes toto tlacitko a je to vybavene.

311_Vont napsal:
1. pokud uvažujeme, že by se v čase T -15 minut měli bombři nacházet na vlastním území, tak mi přijde toto pravidlo zbytečné a matoucí kvůli 5-ti minutám vypínat střelce.

Pokud uvazujete, ze v case T-20 sa budu vase bombry nachadzat nad uzemim nepriatela, tak musia pocitat s postihom. Keby sme zaviedli "striktne" pravidlo, tak by si to ani len nemohol spravit. Ak Ti moznost, ktoru sme Ti dali, nevyhovuje, tak si to naplanuj podla "striktneho" pravidla aj teraz. Ale nechceli sme byt az taki diktatori -- miesto toho Ti davame moznost VOLBY -- bud sa zdekujes dostatocne vcas, a 9:40 budes uz nad vlastnym; ALEBO ides do risku, 9:40 si nad nepriatelskym, a ponesies si za to dosledky (teda ze budes 'sitting duck' a tvojim ukolom je preplazit sa nad vlastne uzemie, aby ta nikto nevidel).

2. pro bombry letící v těsné formaci je každá podobná operace krajně nebezpečná.

NEGATIVE, znamena to zmacknut 1 tlacitko.

3. s přihlédnutím k ostatním pravidlům vedoucím k navození atmosféry mi tento krok přijde protichůdný.

Dakujem za nazor, respektujem ho, ale myslim si ze vychadza z nepochopenia 'procedury'. Podla mna, ak si niekto naplanuje operacie tak, ze 9:39:59 vystreli/odhodi posledny kus municie, tak mu prave ta situacia, ze sa musi 'nepozorovane' dostat na vlastne uzemie (a v zdravi domov) prinesie dalsiu 'vyzvu', dalsi podnet. "Poletim najkratsou cestou za frontu? Ale to je dlhsia cesta a nevyjde mi palivo... poletim najkratsou cestou? To ale budem musiet letiet X minut nad nepriatelskym uzemim a hrozi ze ma niekto vyhmatne."

AH_Kraken napsal:
1) nemožnost se bránit nad nepřátelským území v posledních 20min.
Myslím že tohle na hratelnosti a už vůbec na realitě nepřidá. Nemohlo by se prostě říci že v 9:40 to všichni otočí domů a nebudou aktivně vyhledávat souboje. Kdo někoho náhodou potká tak si holt zastřílí. Jako ve skutečnosti.
To co jste vymysleli je hodně složité a ničemu to neposlouží. Zábavě určitě ne a vyvolá to jen zbytečné hadanice.

Krakene, dakujem za nazor, vazim si ho. V instanciach mojej 'uvodnej predmluvy' -- predstav si, ze by sme mali tu "striktnu" variantu a pravidlo by znelo "v 9:40 nad vlastnym uzemim". To by ti prislo pritazlivejsie? Zabavnejsie?

Zakazat "aktivne vyhledavat souboje" je diskriminujuce (!) pre obrancov. My chceme, aby OBRANCI az do poslednej "minuty" misie aktivne vykonavali svoju obrannu cinnost. Ale chceme (potrebujeme) limitovat UTOCNIKOV, aby akcia mala nejaky koniec.

Takze bud si utocnici svoje utoky naplanuju "dostatocne vcas", aby v case 9:40 uz boli nad vlastnym, alebo si ich naplanuju "na poslednu chvilu" ale s tym rizikom, ze uz sa nemusia vratit, pretoze sa nebudu moct branit. To je podla mna fer.

--------

Cize aby som to uzavrel, tu je kuchařka pre oba typy pilotov:
1) pilot, ktory toto pravidlo nechce riesit, pripada mu hlupe, neatraktivne, nerealisticke alebo znizujuce atmosferu => pre toho plati, ze 9:40 MUSI byt nad vlastnou stranou fronty.
2) pilot, ktory toto pravidlo pochopil, je schopny zabezpecit technicke poziadavky (= namapovat si tlacitko), a povazuje ho za dobru prilezitost, ako to druhej strane 'okorenit' tesne pred koncom misie => pre toho plati, ze posledny vystrel/odhoz moze spravit 9:40 a potom sa snazit doletiet nad vlastne uzemie bez aktivnej obrany (bez strielania).

------------------

Ohladom 'rozpoznania zranenia':
- ja myslim, ze kazdy lucidny pilot (hrac) pozna, kedy bol zraneny a kedy suboj prezil bez zranenia.

BoS zranenie myslim vizualizuje tak, ze "zcervena" obraz, spravi sa "cerveny tunel", alebo sa "na kamere" objavia krvave flaky. To je zranenie, ktore vam neumozni dalsi let.

Dotiahnite sa zraneni s poskodenym strojom aspon domov, nech sa o vas slicne sestricky mozu postarat... Mrknutí
Upravil/a falkon dne 29-04-2020 12:54

petsild
saldy napsal:

YouTube Video

Spočítal někdo, kolik těch 30mm kulek dostal?
img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

1stCL_Fucida
Dostal těch 30 mm granátů nepočítaně Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
V tom případě se identifikuji jako afroamerická dívka Naomi, ignoruji zásahy a komu se to nebude líbit, ten je fašistické a sexistické hovado a nechám mu smazat facebookovy účet!!!
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
ZVP Zdenek
Málem bych zapomněl na přání úspěchu pro naše ctěné protivníky v blížící se akci ......

YouTube Video

1stCL_Jiricek
ZVP Zdenek napsal:

Málem bych zapomněl na přání úspěchu pro naše ctěné protivníky v blížící se akci ......

Hele, ty jeden "Antifaschistische Aktione", proč teďkom lítáš na serverech za modré? Nějaký mravní masochismus? Bobřík? Comming out?

ZVP Zdenek
Nevím proč se ptáš když odpověď znáš. Navíc pěkně kecáš. Koukám že nemáš rád klasiky...neva, i tak ti přeji hezkou zábavu.

Bierglass
1stCL_Jiricek napsal:

ZVP Zdenek napsal:

Hele, ty jeden "Antifaschistische Aktione", proč teďkom lítáš na serverech za modré? Nějaký mravní masochismus? Bobřík? Comming out?

No Jiříčku za nás létá ZVP Iceman. Do německé stíhačky ho nedonutíš ale s bombrem nemá problém.Je klasicky červený a s německým bombrem by neletěl kdyby bylo místo u červených.To ovšem neznamená, že neodvede kvalitní práci pro modré.Já osobně bych on-line nikdy za červené neletěl, ale každý to máme trochu jinakMrknutí

311_Vont
Pánové - gentlemani
vyvarujte se podobných útočných střetů, do soboty je daleko tak ať se to celé neposere ještě před startem.

To falkon:
respektuji tvůj pohled na realitu a pravidla. Tlačítko na vypnutí střelců si namapujeme
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

38,680,126 návštěv