Tohle všechno "remcání", které může z pohledu tvůrců být docela frustrující, ukazuje, jak moc ta specka mnohé z nás baví a přemýšlejí o ní.
Takže vlastně dobře. Ale jinak viz Fučida ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
@Kraken
1) Ano, je to krapet nešťastné a vidím to vlastně to stejně. To co navrhuješ by bylo defakto ukončení mise pouze s prostorem na přistání a pojíždění.
Nicméně současná verze byla demokraticky odhlasována
Detail této "konfigurace" ukončení mise kdyžtak dovysvětlí falkon.
2) Zraněný se vyplazí z letadla a bude si užívat se setřičkama, tudíž je mimo hru a není co řešit
Nevim jak tady v klubu gentlemanu, ale obcas se mi stava, ze me osamoceneho v bombarderu odchytne nekdo nekde v rohu mapy, kde nejsou zadne cile ani letiste. Budu nahravat (ne streamovat) a pokud z toho bude neco pouzitelneho z meho pohledu, tak z toho neco sestriham.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Panove, ohladom pravidla o ukonceni misie:
- predstavte si, ze pravidlo znie: "V case 9:40 sa musi kazde lietadlo nachadzat na vlastnej strane fronty".
Na toto pravidlo sa budem odkazovat ako na "striktne" pravidlo.
To co sme dali do pravidiel je 'relaxovana' variantat tohoto -- pilot in command sa moze slobodne (!) rozhodnut, ci v case 9:40 bude este nad nepriatelskym uzemim, ale bude za toto rozhodnutie niest odpovednost (postih).
Dava to PIC moznost volby, moze ist "bezpecnou" variantou a vyklidit bojiste dostatocne vcas, alebo moze ist do "risku" a tym ziskat viac casu nad cielom, ale postih pri navrate.
Připomínka k pravidlům:
Létám BOX už asi 7 let, ale do dnešního dne jsem nikdy nezkoušel vypínat AI střelce, nikdy jsem k tomu neměl důvod ...
No vidis, a ja lietal BoX len chvilku, a pri prvom sadnuti do bombardera mi bolo hned doporucene namapovat si klavesy ovladajuce strelcov. Asi iny oddil...
Kazdopadne, fakty:
- na ovladanie strelcov je mozne namapovat 3 klavesy: i) cease fire, ii) return fire, iii) fire at will.
Po Tebe (a dalsich) sa teraz len chce, aby si si namapoval tlacitko 'cease fire', teda 'zastavit palbu'. A v case 9:40 herneho casu zmacknes toto tlacitko a je to vybavene.
311_Vont napsal:
1. pokud uvažujeme, že by se v čase T -15 minut měli bombři nacházet na vlastním území, tak mi přijde toto pravidlo zbytečné a matoucí kvůli 5-ti minutám vypínat střelce.
Pokud uvazujete, ze v case T-20 sa budu vase bombry nachadzat nad uzemim nepriatela, tak musia pocitat s postihom. Keby sme zaviedli "striktne" pravidlo, tak by si to ani len nemohol spravit. Ak Ti moznost, ktoru sme Ti dali, nevyhovuje, tak si to naplanuj podla "striktneho" pravidla aj teraz. Ale nechceli sme byt az taki diktatori -- miesto toho Ti davame moznost VOLBY -- bud sa zdekujes dostatocne vcas, a 9:40 budes uz nad vlastnym; ALEBO ides do risku, 9:40 si nad nepriatelskym, a ponesies si za to dosledky (teda ze budes 'sitting duck' a tvojim ukolom je preplazit sa nad vlastne uzemie, aby ta nikto nevidel).
2. pro bombry letící v těsné formaci je každá podobná operace krajně nebezpečná.
NEGATIVE, znamena to zmacknut 1 tlacitko.
3. s přihlédnutím k ostatním pravidlům vedoucím k navození atmosféry mi tento krok přijde protichůdný.
Dakujem za nazor, respektujem ho, ale myslim si ze vychadza z nepochopenia 'procedury'. Podla mna, ak si niekto naplanuje operacie tak, ze 9:39:59 vystreli/odhodi posledny kus municie, tak mu prave ta situacia, ze sa musi 'nepozorovane' dostat na vlastne uzemie (a v zdravi domov) prinesie dalsiu 'vyzvu', dalsi podnet. "Poletim najkratsou cestou za frontu? Ale to je dlhsia cesta a nevyjde mi palivo... poletim najkratsou cestou? To ale budem musiet letiet X minut nad nepriatelskym uzemim a hrozi ze ma niekto vyhmatne."
AH_Kraken napsal:
1) nemožnost se bránit nad nepřátelským území v posledních 20min.
Myslím že tohle na hratelnosti a už vůbec na realitě nepřidá. Nemohlo by se prostě říci že v 9:40 to všichni otočí domů a nebudou aktivně vyhledávat souboje. Kdo někoho náhodou potká tak si holt zastřílí. Jako ve skutečnosti.
To co jste vymysleli je hodně složité a ničemu to neposlouží. Zábavě určitě ne a vyvolá to jen zbytečné hadanice.
Krakene, dakujem za nazor, vazim si ho. V instanciach mojej 'uvodnej predmluvy' -- predstav si, ze by sme mali tu "striktnu" variantu a pravidlo by znelo "v 9:40 nad vlastnym uzemim". To by ti prislo pritazlivejsie? Zabavnejsie?
Zakazat "aktivne vyhledavat souboje" je diskriminujuce (!) pre obrancov. My chceme, aby OBRANCI az do poslednej "minuty" misie aktivne vykonavali svoju obrannu cinnost. Ale chceme (potrebujeme) limitovat UTOCNIKOV, aby akcia mala nejaky koniec.
Takze bud si utocnici svoje utoky naplanuju "dostatocne vcas", aby v case 9:40 uz boli nad vlastnym, alebo si ich naplanuju "na poslednu chvilu" ale s tym rizikom, ze uz sa nemusia vratit, pretoze sa nebudu moct branit. To je podla mna fer.
--------
Cize aby som to uzavrel, tu je kuchařka pre oba typy pilotov:
1) pilot, ktory toto pravidlo nechce riesit, pripada mu hlupe, neatraktivne, nerealisticke alebo znizujuce atmosferu => pre toho plati, ze 9:40 MUSI byt nad vlastnou stranou fronty.
2) pilot, ktory toto pravidlo pochopil, je schopny zabezpecit technicke poziadavky (= namapovat si tlacitko), a povazuje ho za dobru prilezitost, ako to druhej strane 'okorenit' tesne pred koncom misie => pre toho plati, ze posledny vystrel/odhoz moze spravit 9:40 a potom sa snazit doletiet nad vlastne uzemie bez aktivnej obrany (bez strielania).
------------------
Ohladom 'rozpoznania zranenia':
- ja myslim, ze kazdy lucidny pilot (hrac) pozna, kedy bol zraneny a kedy suboj prezil bez zranenia.
BoS zranenie myslim vizualizuje tak, ze "zcervena" obraz, spravi sa "cerveny tunel", alebo sa "na kamere" objavia krvave flaky. To je zranenie, ktore vam neumozni dalsi let.
Dotiahnite sa zraneni s poskodenym strojom aspon domov, nech sa o vas slicne sestricky mozu postarat... Upravil/a falkon dne 29-04-2020 12:54
V tom případě se identifikuji jako afroamerická dívka Naomi, ignoruji zásahy a komu se to nebude líbit, ten je fašistické a sexistické hovado a nechám mu smazat facebookovy účet!!!
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Málem bych zapomněl na přání úspěchu pro naše ctěné protivníky v blížící se akci ......
Hele, ty jeden "Antifaschistische Aktione", proč teďkom lítáš na serverech za modré? Nějaký mravní masochismus? Bobřík? Comming out?
No Jiříčku za nás létá ZVP Iceman. Do německé stíhačky ho nedonutíš ale s bombrem nemá problém.Je klasicky červený a s německým bombrem by neletěl kdyby bylo místo u červených.To ovšem neznamená, že neodvede kvalitní práci pro modré.Já osobně bych on-line nikdy za červené neletěl, ale každý to máme trochu jinak
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.