|
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
|
| falkon |
Přidané 28-04-2020 23:56
|

Uživatel

Příspěvek: 1478
Založený: 29.09.05
|
606_Tempik napsal:
Tak snižte postih za poškození o 5 minut a zvyšte o 5 minut postih za výskok.
Penaltu za poskodenie znizovat nebudeme, maximalne mozme zvysit o 5 minut ten postih za vyskok, a mozno na prelet vyberieme nejaku pomalu masinu (Isaka, alebo tak nieco :-P)
606_Tempik napsal:
Mě osobně by ani nevadilo, kdyby byl "trest" za výskok klidně hodina a neřešil se nějaký transport. Aspoň se uleví serveru.
<joke> OK, ked vyskoci Tempik, on ma trest hodinu ;-) </joke>
Teraz vazne: Ale my ten pohyb na serveri chceme zamerne. Chceme, aby tam bolo zivo. Serveru odlahcovat nepotrebujeme.
606_Tempik napsal:
Jako upřímě píšeš Jiříčkovi, že se stačilo zeptat. Zrovna na postihy se ptám už minimálně týden a odpověď vždy byla, že se doszvím brzy. A v pravidlech vlastně nic jiného ani není.
Ale ved vyprodukovat prave tie cisla postihov, aby sa spravne "naladili", trvalo ten cas. Moudrému napovéz, hloupého...
Tempiku, uprimne odpoviem aj Tebe: nejak stale nedokazem pochopit, preco Ti tak zalezi na tych konkretnych hodnotach. To je to tak dolezite pre vas strategicky plan? To je tak dolezite, ci na zemi musite cakat 5, 10, alebo 30 minut?
Ale asi to v skutocnosti ani nepotrebujem vediet. Len prosim vezmi na vedomie, ze kym Ty to zrejme beries ako prioritu #1, v organizacnom stabe to ma(malo) prioritu nizku... |
| |
|
|
| 1stCL_pbarry |
Přidané 29-04-2020 00:05
|

Uživatel

Příspěvek: 1694
Založený: 30.09.05
|
falkon napsal:Zamerne sme presne plany nedavali mesiac dopredu, chceli sme vo vas vyvolat nadcenie a tvorivost, a trebars aby ste sa pre vec nadchli a na spolocnych treningoch si vyskusali/natrenovali 3 rozne potencialne scenare/operacie, a nie len aby ste spadli do stereotypu "ukol znel jasne...". Ci tato prilezitost bola pochopena, vyuzita alebo premarnena, sa vyhodnoti po specke...
No Falkone, funguje to přesně opačně. Až když máš zadaný nějaký cíl, můžeš vymýšlet nějaké varianty útoku, koordinaci s ostatními a nadchnout se pro úkol. Natrénovat takový počet lidí na nějaké tři neurčité typy misí, obzvlášť, když už jsme většinou páprďové, je mimo naše možnosti. Pokud chceš zpětnou vazbu, tak je toto přesně opačná cesta, jak vzbudit nadšení.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
| |
|
|
| LesniHU |
Přidané 29-04-2020 00:17
|

Stařešina

Příspěvek: 6244
|
Vsichni klid, prosim.
Stejne vsichni umime letat v jakemkoliv pocasi a muzeme letet, kam si vymyslime. Jakekoliv poznamky a osobni nazory, co by bylo lepsi jinak, mohou pockat, az se to odleti. Kazdy ma svou predstavu, ja taky, jenze kdyz ji tu kazdy bude ventilovat nyni, jen se bude zvysovat procento nastvanych/rozladenych/urazenych. Drzte hubu a krok jako ve valce, oflambujeme se po akci. |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-04-2020 00:39
|

Uživatel

Příspěvek: 547
Založený: 03.10.05
|
Dotaz:
1) Po výskoku čekáme až do dopadu pilota, nebo rovnou počítáme 10 minut? (myslím že je toto nutné definovat) přeci jenom pád ze 7000m trvá o dost déle než skok z 1 km
2) Zranění = smrt?? |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-04-2020 00:41
|

Uživatel

|
Jinak děkuji za to že jste tuto specku dali dohromady, (i přes nějakou tu kritiku) klobouk dolu  |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-04-2020 00:44
|

Uživatel

|
A ještě jeden dotaz: výskok u vlastního letiště (nejbližší je domovské)-> pouze 10 min penalta? |
| |
|
|
| magot |
Přidané 29-04-2020 01:11
|

Fusioner

Příspěvek: 18268
Založený: 19.06.08
|
313_OTTO napsal:
Dotaz:
1) Po výskoku čekáme až do dopadu pilota, nebo rovnou počítáme 10 minut? (myslím že je toto nutné definovat) přeci jenom pád ze 7000m trvá o dost déle než skok z 1 km
2) Zranění = smrt??
1) ano to je dobrý dotaz. Ano čeká se až do dopadu pilota. Pak se začne počítat. Je třeba aktualizovat pravidla.
2) Viz. pravidla:Pokud virtuální pilot skončí na nepřátelském území / je mrtvý / je zraněný == konec v misi (viz. bod 3) |
| |
|
|
| falkon |
Přidané 29-04-2020 01:15
|

Uživatel

|
313_OTTO napsal:
Dotaz:
Pri vyskoku cakat az na dopad pilota na zem, aby si zistil, ci si prezil/neprezil, a ci si bol zajaty alebo nezajaty. Patricna penalta sa zacne pocitat az od toho momentu, co je tvoj virtualny pilot v poriadku na zemi.
Inymi slovami: nemozes zacat "utekat na najblizsie letisko", ked sa este klinkas 5 km nad zemou pod padakom 
Diky za upozornenie, dopiseme.
2) Zranění = smrt??
Bohuzial ano. Ked sa ti podari dostat na zem ako zranenemu, tvoja prva cesta bude mierit na osetrovnu, a do konca nasej 3-hodinovej misie to uz asi nestihnes...
313_OTTO napsal:
A ještě jeden dotaz: výskok u vlastního letiště (nejbližší je domovské)-> pouze 10 min penalta?
POZOR! Zvysili sme penaltu za vyskok na 20 minut
20 minut penalta + 5 minut nazbrojenie/dotankovanie = celkovo 25 minut.
Ale ak by si chcel, kludne si daj medzitym este okruh v "transportaku"... :-)
Upravil/a falkon dne 29-04-2020 01:32
|
| |
|
|
| falkon |
Přidané 29-04-2020 01:38
|

Uživatel

|
Prosim POZOR!
Jury rozhodla, ze je opravnena namietka k vyske penalizacie za vyskok z lietadla, t.j. aby bola skor preferovana zachrana stroja.
Penalizacia za vyskok sa zvysila na 20 minut.
V dokumente pravidiel to je aktualizovane (vcetne prikladov). Tymto dakujeme vsetkym pytajucim sa (Jiricek, Tempik, OTTO) za upozornenie na nekonzistenciu  |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 29-04-2020 08:15
|

Diskutující

Příspěvek: 2447
|
1stCL_pbarry napsal:
falkon napsal:Zamerne sme presne plany nedavali mesiac dopredu, chceli sme vo vas vyvolat nadcenie a tvorivost, a trebars aby ste sa pre vec nadchli a na spolocnych treningoch si vyskusali/natrenovali 3 rozne potencialne scenare/operacie, a nie len aby ste spadli do stereotypu "ukol znel jasne...". Ci tato prilezitost bola pochopena, vyuzita alebo premarnena, sa vyhodnoti po specke...
No Falkone, funguje to přesně opačně. Až když máš zadaný nějaký cíl, můžeš vymýšlet nějaké varianty útoku, koordinaci s ostatními a nadchnout se pro úkol. Natrénovat takový počet lidí na nějaké tři neurčité typy misí, obzvlášť, když už jsme většinou páprďové, je mimo naše možnosti. Pokud chceš zpětnou vazbu, tak je toto přesně opačná cesta, jak vzbudit nadšení.
V podstate to same jsem chtel napsat. Jedine nadseni ve me vyvolalo, kdyz jsem si s podporou stihacu letel zabombit na Combat Boxu, mimochodem misi s nazvem "Battle of the Scheldt". Litani na testovacim serveru a bombardovani vlastnich prazdnych betonovych ploch me moc nenadchlo. |
| |
|
|
| ZVP Zdenek |
Přidané 29-04-2020 08:19
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 369
Založený: 14.04.08
|
Já jsem to celé pozorně vyslechl a vyvodil jsem z toho pro svou další práci ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a budu požádán o nějakou další rekonstrukci, že se vám na to vyseru.
J. Cimrmann, Dobytí severního pólu
Die Tschechen sind die lachende Bestien
|
| |
|
|
| 606_Druindin |
Přidané 29-04-2020 08:23
|

Diskutující

Příspěvek: 4209
Založený: 18.01.10
|
Ohledně čekání dopadu pilota na zem máme jeden problém a to dopad do vody. Hra neumí pracovat s možností, že je pilot vybaven vestou / dinghy a následuje KIA. Je záměrem tvůrců tenhle scénář, nebo jen o něm nevěděli a vydají pro to nějakou vyjímku?
edit: teda předpokládám, že to do hry do dneška neimplementovali - může to někdo pro jistotu vyzkoušet.
Upravil/a 606_Druindin dne 29-04-2020 08:25
|
| |
|
|
| 311_Vont |
Přidané 29-04-2020 08:23
|

Uživatel

Příspěvek: 920
Založený: 25.01.10
|
Připomínka k pravidlům:
Má připomínka se týká vypnutí či zapnutí AI střelců, což mi z pohledu bombarďáka, bez ohledu barevné příslušnosti přijde přitažené za vlasy a to hned z několika důvodů.
Létám BOX už asi 7 let, ale do dnešního dne jsem nikdy nezkoušel vypínat AI střelce, nikdy jsem k tomu neměl důvod, ale mám zato, (a tady mě klidně opravte) že u AI střelců se dá nastavit jen vzdálenost zahájení střelby. Nejsem u svého PC aby si to mohl ověřit.
1. pokud uvažujeme, že by se v čase T -15 minut měli bombři nacházet na vlastním území, tak mi přijde toto pravidlo zbytečné a matoucí kvůli 5-ti minutám vypínat střelce.
2. pro bombry letící v těsné formaci je každá podobná operace krajně nebezpečná.
3. s přihlédnutím k ostatním pravidlům vedoucím k navození atmosféry mi tento krok přijde protichůdný.
Ps: doufám, že kluci z druhé strany se mnou budou souhlasit
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
|
| |
|
|
| 606_Temp |
Přidané 29-04-2020 08:40
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Já bych nakousl ještě téma zranění.
Můžete to definovat? Je to takový ten tunel co nezmizí, nebo to zatmění a pak se to někdy spraví. Já ani nevím, jestli to je zranění, nebo šok. Některé mají trvalé následky a člověk je rád, že s tím sedne, z jiného se pilot oklepe a často si toho ani nemusí hráč všimnout.
Druhá věc je co teda při zranění? Okamžitě konec? Mám hned zamířit na letiště? Nebo se smím ještě alespoň bránit?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 29-04-2020 08:59
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11153
Založený: 26.01.13
|
Jo, tahle část mi taky přijde trochu zvláštní. Mně by úplně stačilo říct, že se máme snažit plánovat akce tak, abychom v 9:40 byli na vlastním území. A jestli tam někdo bude v 8:55, nebo 9:51, za to už bych hlavy netrhal.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| Hot_Dog |
Přidané 29-04-2020 09:19
|

Diskutující

Příspěvek: 4180
Založený: 15.10.14
|
Na to zranění musí být jasná definice. Ve hře je několik způsobů (docela dost), jak hra dává vědět, že pilot je zraněný, některé si člověk ani nemusí všimnout... A některé "škrábnutí kulkou" se dost pravděpodobně projevují bez nějaké zpětné vazby pro hráče... |
| |
|
|
| 1stCL_pbarry |
Přidané 29-04-2020 09:31
|

Uživatel

Příspěvek: 1694
|
Ale nemusí. Nechtějte svazovat dvou a půl hodinovou akci dalšíma restrikcema.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
| |
|
|
| Hot_Dog |
Přidané 29-04-2020 09:39
|

Diskutující

Příspěvek: 4180
Založený: 15.10.14
|
Dobrá no, já mám nalítáno fakt docela dost a abych někdy řek, jestli byl pilot zraněnej, nebo ne, to si fakt netroufám... Je to vidět v následných statech většinou, ale ty nebudem mít k dispozici...
Jestli to má být podle nejlepšího svědomí a vědomí, ok, není to správná cesta, ale beru.
Jinak na specce budeme mít docela dost "svátečních pilotů", kteří moc netuší, čeho je hra schopna a jak se chová, pro ně bude rozhodování ještě složitější, než pro mě kdo nalítá třeba kolem 30-60 hodin měsíčně... |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 29-04-2020 09:53
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11153
Založený: 26.01.13
|
Neboj Hot Dogu, ono tohle fakt není o úplně superstriktním dodržování, ale spíše jakási "gentlemen agreement". Když se budeš ty nebo kdokoliv jiný cítit zdráv, klidně leť do další akce. Když se zdráv cítit nebudeš, tak zůstaň sedět. Jestli ti kalhoty roztrhla střepina, a přitom tě "možná" škrábla do lýtka, nech klidně plavat .
Přestože samotná přítomnost pravidel možná působí "striktně", tyhle akce jsou hlavně o atmosféře.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| AH_Kraken |
Přidané 29-04-2020 10:58
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 486
Založený: 05.12.05
|
Já nechci něco kritizovat protože vím jak těžké je něco udělat a velice lehké něco kritizovat.
Jenom bych chtěl požádat autory o zamyšlení se u následujících věcí:
1) nemožnost se bránit nad nepřátelským území v posledních 20min.
Myslím že tohle na hratelnosti a už vůbec na realitě nepřidá. Nemohlo by se prostě říci že v 9:40 to všichni otočí domů a nebudou aktivně vyhledávat souboje. Kdo někoho náhodou potká tak si holt zastřílí. Jako ve skutečnosti.
To co jste vymysleli je hodně složité a ničemu to neposlouží. Zábavě určitě ne a vyvolá to jen zbytečné hadanice.
2)Zranění. Myslím že ta pravidla jsou už tak dost složitá na to, aby se řešilo jestli mám "prostřelené kalhoty nebo břicho". Prostě nechte tohle už být a kdo bude mít po ukončení letu při příchodu do mapy nahoře červený čtvereček (mrtvej, zajatej) dál neletí nic víc. Prostě někdy méně je více. |
| |
|